به گزارش پارس، حسین فتاحی، نویسنده رمان « فصل کبوتر» در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شرایط دشوار فعالیت نشر در ایران طی چند ماه گذشته اظهار داشت: من در چند ماه گذشته با ناشران زیادی صحبت کردم و همه بر این باور بودند که بدترین مسئله ای که با آن مواجه بوده اند، ثبات نداشتن فعالیت نشر در ماه های اخیر بوده است.

وی افزود: نشر کشور این روزها در یک وضعیت بلا تکلیفی به سر می برد. هیچ کس نمی داند که قرار است در آن چه اتفاقی رخ دهد. قیمت کاغذ در طول سال قبل سه برابر شده و معلوم نیست که در آینده وضعش چه خواهد بود. حتی ناشران نمی توانند برای قیمت فعلی کاغذ برنامه بریزند و بر مبنای آن کار خود را به پیش ببرند.

فتاحی افزود: نشر یک کار اقتصادی است و اصلا تابع شعارهایی که برخی از ما می دهیم نیست. کالای نشر فرهنگی است، ولی خود نشر اقتصادی است و اقتصاد امروز کشور ما هم مانند وضعیت نشر در بلاتکلیفی به سر می برد. همه چیز گران شده و کسی اهل خرید و فروش نیست. در این اقتصاد بلاتکلیف، ناشر چه کار خوب و چه کار بد را نمی تواند چاپ کند و نمایشگاه کتاب امسال نیز به تبع همین وضعیت، لاغر و کم کتاب شد.

نویسنده « بچه های سنگان» ادامه داد: وضعیت اقتصادی کشور درآمد مخاطبان کتاب را در موقعیتی قرار داده که قادر به تهیه کتاب نباشند. وقتی که جنسی از سال قبل تا الان سه برابر گران شود و حقوق خریدار تغییری نکند، طبیعی است که سهم آن کالا در خانواده آن فرد کاهش پیدا می کند.

فتاحی تاکید کرد: کسانی که برای دیدن کتاب به نمایشگاه می آمدند، امسال هم آمدند و کسانی که برای خرید می آمدند به طور عمده نیامدند، چون نمی توانستند خرید کنند.

این نویسنده افزود: متاسفانه در کشور ما یک شبه حرف نابجایی در مورد ارز مرجع زده می شود و قیمت همه کالاهای اساسی چند برابر می شود. همین موضوع در سطح کلان مردم را به سمت تهیه ضروریات پیش می برد و کتاب چون در میان ضروریات زندگی مردم نیست، از سبد خرید حذف می شود. به عبارت دیگر در وضعیت اقتصادی فعلی حتی علاقه به کتاب هم کم شده و مخاطب هم امسال به نمایشگاه کتاب نیامد که حسرت به دل نماند.