رضا باکری در پاسخ به اینکه با وجود وفور تولید شیر خشک از محل شیر مازاد مصرف در صنایع لبنی، چند روز گذشته شنیده‌ایم که قرار است کره و شیر خشک از بلاروس وارد کشور شود، گفت: در سال 95 از محل شیر خام مازاد که تبدیل به شیر خشک کردیم 24 هزار تن شیر خشک صادر شد.

وی با اشاره به گزارش مراجع رسمی کشور در مورد سرانه مصرف شیر و لبنیات، خاطرنشان کرد: متأسفانه سرانه مصرف شیر بسیار پایین است و قرار بود، در پایان برنامه پنجم توسعه به 165 کیلوگرم برسد که نرسیدیم و همان 85 کیلو باقی مانده است. 

دبیر انجمن صنایع لبنی با بیان اینکه وقتی مصرف داخلی ما افزایش ندارد، با مازاد تولید مواجهیم، گفت: مسئولان کلان اقتصادی کشور نتوانستند برنامه‌ای برای رشد سرانه مصرف لبنیات خانوار تنظیم و ارائه کنند و در نتیجه همواره با مازاد شیر خام روبه‌رو هستیم و در نتیجه جایی برای واردات شیر خشک وجود ندارد.

به گفته باکری، این نظر وزیر کشاورزی بلاروس بوده که پیشنهاد صادرات شیر خشک به ایران را داده است، ولی ما با توجه به این وضعیت بازاری برای شیر خشک کسی نداریم، مگر اینکه با افزایش مصرف مواجه شویم.

وی در پاسخ به اینکه قرار بود تا سازمان حمایت پس از بررسی و کارشناسی درخواست کارخانجات لبنی افزایش 3 محصول شیر، پنیر و ماست را اعلام کند، گفت: کارهای کارشناسی رو به اتمام است و تا پایان هفته سازمان حمایت تصمیم خود را در مورد این سه محصول اعلام می‌کند.

با توجه به اینکه دو کارخانه لبنی در ایام نوروز به صورت خودسرانه قیمت شیر و ماست خود را افزایش داده‌اند، این موضوع با واکنش سازمان حمایت مواجه شد و کارخانجات قیمت را به حالت اول بازگرداندند، اما در خواست افزایش قیمت به دلیل افزایش هزینه‌ جانبی در دستور کار سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کننده قرار گرفت.

همچنین طی چند سال اخیر به دلیل افزایش قیمت شیر و کاهش مصرف در کشور کارخانجات با مازاد شیر خام مواجه شدند که به ناچار آن را تبدیل به شیر خشک و نگهداری در انبارهای خود کردند که با باز شدن بازار روسیه این شیر خشک‌ها صادر شدند.

سه روز گذشته یکی از مقامات وزارت کشاورزی بلاروس از ابراز تمایل ایران برای واردات لبنیات و فرآورده‌های گوشتی از این کشور خبر داده و گفته بود: برای صادرات شیرخشک و کره در حال مذاکره با ایران هستیم.