مویز بر اثر خشک شدن خواص خود را از دست نمی‌دهد و حتی اثر نیرو بخش آن بیشتر می‌شود . در مورد این خشکبار باید اشاره داشت که سرشار از ویتامین‌های B، A ، E و املاحی مانند کلسیم ، املاحی مانند کلسیم فسفر و پتاسیم است .

مویز دارای اسید چرب امگا ۳ و امگا ۶ می‌باشد . همچنین باید اشاره داشت که بهترین و پرخاصیت‌ترین نوع آن مویز پر گوشت ، کم دانه یا بی‌دانه است .

مویز از ابتلا به آلزایمر ، سرطان و دیابت جلوگیری می‌کند .

ترکیبات سیاه یا قرمز رنگ موجود در مویز ازنوع آنتوسیانین وپلی فنولیک است که دارای خواص ضد سرطان و ضد آلزایمر است . مقدار زیاد آنتو سیانین موجب شده که ارزش مویز در مقایسه با انگور سبز و کشمش به مراتب بیشتر و کامل‌تر باشد .

ترکیبات مویز اثر بسیار قوی در جلوگیری از بروز اختلالات بیماری آلزایمر دارد. هر چه میزان آنتو سیانین ( عامل رنگ سیاه مویز ) بیشتر باشد ، قدرت مویز در جلوگیری از آلزایمر بیشتر می‌شود .

باید یادآوری شود که ترکیبات موجود در مویز می‌تواند از تصلب شرایین ( سفت و سخت شدن رگ‌ها ) و چسبندگی پلاکت‌ها جلوگیری ‌کند . با خوردن مویز ، غلظت خون کاهش می‌یابد و رگ‌های خونی منبسط و خون می‌تواند با سرعت بیشتری در بدن جریان یابد و در نتیجه مانع انباشته شدن پلاکت‌های خون روی هم می‌شود و از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند .

به طورکلی مویز درمان کننده بیماری‌های قلبی و پایین آورنده فشار خون است و برای بیماران دیابتی بسیار مفید می‌باشد .

مویز می‌تواند به تقویت معده کمک کند و برای افرادی که ناراحتی‌های گوارشی دارند مفید است از دیگر خواص مهم مویز می‌توان به اثرات ضد درد ضد باکتری و اثرات محافظت کنندگی از کبد ، قلب و سیستم ایمنی بدن اشاره کرد .

مصرف مویز همچنین از سردردهای میگرنی پیشگیری می‌کند و موجب کاهش شدت درد آن می‌شود .

مویز در گروه میوه‌ها طبقه‌بندی می‌شود و دو قاشق غذاخوری مویز معادل ۳۰ گرم حدود ۶۰ کیلوکالری انرژی دارد .

مویز منبع انرژی است و افرادی که مبتلا به یبوست هستند می‌توانند در رژیم غذایی خود از مویز استفاده کنند.

مویز حاوی آنتوسیانیدها است که ارزش غذایی آن را افزایش می‌دهد و رنگ تیره مویز به دلیل وجود همین آنتوسیانیدها است که ضد سرطان است و موجب کاهش کلسترول خون افراد می‌شود .

مویز سرشار از ویتامین‌های گروه C است ولی ویتامین B خود را از دست داده است کسانی که مبتلا به سردردهای میگرنی هستند در طول روز می‌توانند از میوه‌های خشک مانند مویز استفاده کنند که موجب کاهش دردهای میگرنی می‌شود و دیابتی‌ها در مصرف میوه‌های خشک مانند مویز دقت کنند به دلیل این قند این گونه میوه‌ها زیاد است .

در سال های اخیر ، مویز در آجیل فروشی ها جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است و اغلب خانواده ها از آن همراه با دیگر مغزها ، برای افزایش توان و انرژی به ویژه در فصول سرد سال استفاده می کنند ، اما سوال اینجاست که آیا مویز را می توان جایگزین انگور کرد ؟ آیا افراد دیابتی و چاق می توانند از این میوه خشک استفاده کنند ؟

معمولا مویز تهیه شده از انگور قرمز مجلسی یا انگور شاهانی بهتر است .

ترکیبات سیاه یا قرمز رنگ موجود در مویز از نوع آنتوسیانین و پلی فنولیک است که دارای خواص ضد سرطان و ضد آلزایمر هستند . مقدار زیاد آنتوسیانین موجب شده که ارزش مویز در مقایسه با انگور سبز و کشمش به مراتب بیشتر و کامل تر باشد .

از سوی دیگر این میوه می تواند با تولید انرژی در روزهای سرد سال، بدن را گرم و پرانرژی کند .

مویز ضد سرطان ، درمان کننده بیماری های قلبی و پایین آورنده ی فشار خون است .

مویز می تواند به تقویت معده کمک کند و برای افرادی که ناراحتی های گوارشی دارند ، مفید است .

از دیگر خواص مهم مویز می توان به اثرات ضد درد ، ضد آلرژی ، ضد باکتری و اثرات محافظت کنندگی از کبد ، قلب و سیستم ایمنی بدن اشاره کرد .