کودک 5 ساله مشهدی که پس از مشاجره مادر با ناپدری اش به کما رفته بود بعد از چند روز بستری بودن در یکی از بیمارستان های شهر مشهد درگذشت. قرار بود به پیشنهاد پزشک معالج اعضای بدن این کودک به بیماران نیازمند اهدای عضو اهدا شود که پدر واقعی رقیه با انجام این کار موافقت نکرد.

*همسر موقتم اصرار داشت رقیه را به پدر خودش بسپارم

فریبا بهشتیان مددکار اجتماعی که از نزدیک پیگیر این پرونده کودک آزاری بوده است، گفت: در روز وقوع حادثه یعنی 7 اردیبهشت ماه سال جاری مشاجره ای میان مادر و ناپدری رقیه رخ می دهد، مشاجره ای که بیش از یک ساعت به طول می انجامد.

وی افزود: مادر رقیه ماجرای مشاجرات خود با همسر موقتش را این طور تشریح کرد؛ به دلیل اعتیاد پدر رقیه از او جدا شدم و پس از مدتی به عقد موقت همسر فعلی ام در آمدم. بیشتر درگیری ما به زندگی کردن رقیه با من مربوط می شد. در حالی که من و همسرم فقط صیغه یکدیگر بودیم و او بیشتر زمان خود را با همسر اول و 2 فرزندی که از او داشت سپری می کرد و فقط گاهی اوقات به ما سر می زد و هر بار مخالفت خود را با حضور دخترم به زبان می آورد.

این مددکار اظهار داشت: ناپدری به مادر رقیه مبنی بر ارتباط با فردی غریبه مشکوک شده بود و این موضوع را دلیل اذیت و آزار رقیه و مورد ضرب و شتم او قرار داد.

بهشتیان تصریح کرد: ناپدری همواره بر نارضایتی از حضور رقیه نزد مادرش نارضایتی خود را بروز می داده و از او می خواسته کودک را به پدرش بسپارد. اما به دلالیلی این اتفاق نیافتاده است.

وی گفت: پس از مدتی ناپدری به اتاقی که رقیه در آن خوابیده بود رفت و در حالی که دختر بچه را در آغوش داشت، از اتاق بیرون آمد و تهدید کرد که کودک را از نرده های طبقه دوم به بیرون پرت می کند. پادر میانی مادربزرگ و مادر رقیه نتیجه ای جز مورد تعرض واقع شدن آن ها در بر نداشت و ناپدری پس از وارد آوردن ضربات متعدد به رقیه چند مرتبه سر کودک را به زمین می کوبد. سرانجام رقیه بیهوش بر زمین می افتد.

 

*ممانعت ناپدری از انتقال رقیه به بیمارستان و سکوت مادر کودک

این مددکار اجتماعی ادامه داد: ناپدری پس از اتمام مشاجره و ضرب و شتم رقیه به حدی خشمگین بوده که اجازه انتقال او به بیمارستان را به مادر و مادربزرگ وی نمی دهد. پیکر بیهوش کودک ساعت ها بر روی زمین مانده و سرانجام وقتی به بیمارستان منتقل شد به کما رفت.

بهشتیان با نقل قول از پزشک معالج رقیه تأکید کرد: تیم معالج این کودک 5 ساله معتقدند اگر رقیه پس از اینکه مورد ضرب و شتم واقع شده بود به سرعت به بیمارستان منتقل می شد، احتمال نجات جان و زنده ماندن او وجود داشت. اما به دلیل ممانعت ناپدری، رقیه قربانی خشمی شد که جانش را گرفت. مادر نیز جهت بردن فرزند به بیمارستان در آن شرایط عکس العمل خاصی نشان نداده است.

وی افزود: در حال حاضر ناپدری رقیه به جرم ضرب و شتم و کودک آزاری اعتراف کرده است. شکایت خانواده رقیه از ناپدری توسط وکیل رایگانی که دادگاه در اختیار این خانواده قرار داده، در حال پیگیری است و هنوز رأیی در خصوص این جرم صادر نشده است.

مددکار اجتماعی این کودک آزاری گفت: ناپدری در چند ماه گذشته اقدام به ضرب و شتم کودک خود کرده بود که فرزندش در پی وارد آمدن این ضربات از ناحیه کتف دچار آسیب شده و در یکی از مراکز درمانی بستری شده بود؛ این در حالی است که مادر رقیه از ماجرای این ضرب و شتم قبلی همسر موقت خود مطلع بوده و در جهت حفظ جان دختر 5 ساله خود هیچ اقدامی نکرده است.

*مشارکت در کودک آزاری جرم اس

به گفته محمد کاظمی نائب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، هر گونه مشارکت در کودک آزاری جرم است و با افرادی که به هر نحوی در این تخلف مشارکت می کنند مطابق قانون برخورد می شود.

در لایحه ای که جهت حمایت از کودکان و نوجوانان در مسأله کودک آزاری به مجلس تقدیم شده، مجازات سنگینی نیز برای مشارکت کنندگان در موضوع کودک آزاری در نظر گرفته شده است. سکوت و خودداری مادر این کودک 5 ساله از اعلام موضوع کودک آزاری ناپدری به مراجع قضایی ذی‌ربط به نوعی مشارکت او در این جرم تلقی می شود. حال اینکه رأی نهایی دادگاه در این مورد کودک آزاری چه باشد باید منتظر ماند.