فخرالدین احمدی دانش آشتیانی وزیر آموزش و پرورش در آئین تجلیل از معلمان نمونه استان اصفهان که در سالن کوثر برگزار شد با تأکید بر اینکه معلم را باید در همه مراحل تصمیم‌گیری، تصمیم‌سازی و اجرا مورد توجه قرار دهیم، اظهار داشت: باید توجه داشته باشیم که نمی‌توان خارج از برنامه‌ریزی درسی مهارت‌ها را در دانش‌آموزان تقویت کنیم و از این رو معلمان باید به گونه‌ای عمل کنند که دانش آموزان را به تفکر وادار کنند.

وی افزود: شکل رقابت در بین دانش‌آموزان نباید به گونه‌ای باشد که حالت توطئه و تخریب داشته باشد چرا که در آینده این آسیب، گریبانگیر جامعه خواهد شد.

احمدی دانش‌ آشتیانی با اشاره به اینکه مسیر توسعه کشور باید از مدارس آغاز شود، ادامه داد: در این راستا باید توجه داشته باشیم که دانش‌آموزان ممکن است موضوعات آموزشی را از مبادی مختلف دریافت کنند و در این بین، مدرسه باید به نقش هدایتگری خود توجه داشته باشد تا دانش آموزان یاد بگیرند که اخلاق‌مداری بهترین ابزار برای بزرگ شدن است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه چنانچه دانش‌آموزان درست تربیت شوند می‌توان به نقدپذیر شدن جامعه امیدوار بود، ابراز داشت: زیربنای توسعه در کشور توسعه فرهنگی است و چنانچه این اتفاقات بیفتد کیفیت زندگی مردم افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه معلمان جامعه آینده را می سازند، افزود: این موضوع در دوران ابتدایی از اهمیت ویژه تری برخوردار است.

دانش‌ آشتیانی با اشاره به برنامه‌های در دستور کار  آموزش و پرورش در سال جاری گفت: مقابله با تمرکزگرایی در ستاد آموزش و پرورش از جمله این برنامه هاست که در این راستا اختیار واگذاری خدمات در خصوص ساماندهی نیرو، مراکز و خدمات آموزشی را به شورای عالی آموزش و پرورش استان‌ها ابلاغ کردیم.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تغییر فرم گزینش معلمان کشور اظهار داشت: در این فرم خوداظهاری معلمان صورت گرفته و همه اتفاقات در خود مدارس شکل می گیرد.

وی ادامه داد: به دنبال جدا کردن نظام حقوقی معلمان از کارمندان آموزش و پرورش هستیم که این طرح به مجلس ارائه شده است.

دانش‌ آشتیانی با بیان اینکه در دولت یازدهم بیش از صد در صد حقوق معلمان افزایش یافته است، گفت: البته قبول داریم که این کافی نیست و باید اقدامات دیگری را نیز انجام دهیم باید بیمه تکمیلی است که در حال پیگیری است.

وزیر آموزش و پرورش در مراسم دیگری که به مناسبت روز معلم در دبستان دخترانه بیرجندی ناحیه 3 اصفهان برگزار شد، گفت: معلم سعی می کند با سوختن و ساختن خود، جامعه را توانا کند و آنچه که از انسان فردی توانا می سازد، دانایی و دانش است که معلم آن را در دانش آموزان به وجود می‌آورد.

وی خاطر نشان کرد: هر چند داشتن سواد علمی لازمه کسوت معلمی است، اما آنچه مهم‌تر است، داشتن هنر تعامل خوب با دانش آموزان است، بنابراین معلم موفق، ابتدا باید شناخت دقیقی از شاگردان داشته باشد و متناسب با روحیات آنها به تعامل با شاگردان بپردازد.

احمدی دانش آشتیانی لذت بردن دانش آموز از فراگیری موضوعات درسی را بسیار مهمی دانست و افزود: مهم تر از موضوعات درسی، روش تدریسی است که معلمان در کلاس ها به کار می برند.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: دانش‌آموزان در رده‌های ابتدایی بسیار پرانرژی و شاد هستند، اما معلمان و مسئولان مدرسه باید توجه داشته باشند که این نشاط و شادابی را از آنها نگیرند.

وی با اشاره به این که در کشورهای پیشرفته، مشکلات را از دوران دبستان بررسی می‌کنند، بیان کرد: معلمی باید گزینش شود که هم سواد علمی و هم سواد حرفه‌ای داشته باشد به همین منظور دروسی برای تعامل این دو مقوله در کنار یکدیگر در دانشگاه فرهنگیان تدارک دیده شده است.