به گزارش پارس ، حمید ضیایی پرور در گفت وگو با ایسنا، با بیان این که بی طرفی در تئوری اصل اخلاق حرفه یی روزنامه نگاری وجود دارد اظهار کرد: در عمل، کمتر رسانه ای دیده می شود که به این مفهوم پایبند باشد. عینیت گرایی، صداقت، تعادل در انتشار اطلاعات از منابع و انصاف، مفاهیم دیگری هستند که در کنار بی طرفی قرار دارند.

او با اشاره به وابستگی های حزبی و اقتصادی رسانه ها، بیان کرد: طبیعتا رسانه ها تحت تأثیر این وابستگی ها به منابع خاصی نیز وابسته هستند و به سمت یک جریان، تمایل بیشتری دارند.

ضیایی پرور ادامه داد: رسانه ها در همه جای دنیا به بلوک های اقتصادی وابستگی دارند، این بلوک ها هلدینگ هایی هستند که علاوه بر داشتن موسسات و شرکت های مختلف یک یا چند رسانه ی وابسته به خودشان هم دارند؛ اما در ایران چنین شرایطی به ندرت دیده می شود رسانه های داخلی، یا دولتی هستند یا به نهادهای عمومی وابستگی دارند.

او با بیان این که درباره ی عملکرد رسانه های داخلی باید ابتدا بدانیم منظور از بی طرفی چیست گفت: بی طرفی به معنای وابسته نبودن به جناح سیاسی یا وابسته نبودن به دولت و نهادهای قدرت//////////// از نظر من، بی طرفی در حوزه ی نشریات و خبرگزاری ها خیلی معنا ندارد، چراکه هر کدام از آن ها وابسته به یک جریان هستند یا تریبون یک جناح خاص به شمار می روند.

وی با اشاره به تأثیرات جانبداری یک سویه ی رسانه ها بر مخاطب، توضیح داد: امروز با توجه به دسترسی مخاطبان به انواع و اقسام رسانه ها و میزان سواد رسانه یی مخاطبان، مخاطب مانند قدیم از یک رسانه تغذیه نمی شود و اگر متوجه جانبداری یک سویه یک رسانه شود، به سرعت به سمت رسانه های دیگر خواهد رفت. شاید یکی از دلایل کشیده شدن مخاطبان داخلی به سمت رسانه های خارجی همین موضوع باشد.

ضیایی پرور درباره ی این که آیا خطوط قرمز، رسانه ها را وادار به جانبداری از یک جریان خاص نمی کند؟ اظهار کرد: این تحلیل تا حدی درست است؛ اما در همین فضا، رسانه هایی وجود دارند که صداهای مختلف را انعکاس می دهند. متأسفانه رسانه هایی هم هستند که خطوط قرمز خود ساخته دارند؛ ولی باید بدانیم تنها چیزی که می تواند به عنوان خط قرمز مطرح شود قانون است.

او با اشاره به چگونگی عملکرد رسانه ها در زمان انتخابات، افزود: رسانه ها باید واقعیت های عرصه ی انتخابات و صداها، دیدگاه ها و مرام نامه های مختلف را به درستی و بدون جهت گیری منتشر کنند و اجازه دهند سطح آگاهی مردم نسبت به افراد بالاتر رود چون چنین کاری باعث ایجاد انگیزه ی مشارکت در مردم خواهد شد.