زیاد نشستن سبب پیر شدن سلولهای بدن میشود
نتایج تحقیقات بیان میکند کسانی که سبک زندگی خود را به نشستن ( زیاد نشستن ) سوق میدهند در مقایسه با آنهایی که هر روز ورزش میکنند سلولهای پیرتری دارند.
بررسیهایی که بر روی ۱۵۰۰ خانم ۶۴ تا ۹۵ ساله انجام شد نشان داد که خانمهایی که بیشتر روز را در حال نشستن هستند و کمتر از ۴۰ دقیقه در روز فعالیت ورزشی دارند، سلولهایشان ۸ سال پیرتر است. چون محافظ DNAبا افزایش سن تمایل به کوتاه شدن و ساییده شدن دارد، سلولها هم شروع به پیر شدن میکنند.
محققان کالیفرنیا بیان کردند که سلامت و سبک زندگی از جمله عواملی است که میتواند این فرآیند را افزایش دهد. حتی در سنین بالا هم مهم است که فعال باشیم و از بیش از ۱۰ ساعت نشستن در روز دوری کنیم.
علت این اتفاق چیست؟
با افزایش سن رشتههای DNA به طور طبیعی کوتاه میشوند. کروموزومهایی که از DNA تشکیل شدهاند و شاخههایی که از عامل ژنتیک محافظت میکنند، در پیر شدن سلول نقش دارند. این رشتهها که شبیه بندهای پلاستیکیاند وظیفه دارند از خراب شدن کروموزوم جلوگیری کنند.
یکی از شاخصهای سن بیولوژیکی که همیشه با سن عددی برابر نیست طول این شاخههاست. در شاخههای کوچک شده خطر بیماریهای قلبی ، دیابت وسرطان افزایش مییابد. هر چقدر که مردم ورزش منظمتر داشته باشند، اثر آن در طول این شاخهها ظاهر میشود.
فواید ورزش
خانمهایی که زیاد مینشینند و حداقل نیم ساعت در روز ورزش میکنند، شاخههای کوچکتری ندارند. ورزش باید از جوانی شروع شود و فعالیت فیزیکی به عنوان بخشی از زندگی روزمره ما ادامه پیدا کند حتی تا زمانی که پیر میشویم.
سازمان سلامت به افراد میانسال و پیر توصیه میکند که نشستنهای طولانی مدت را با فعالیتهای سبک جایگزین کنند. رفتار ساالمندان عاملی است که به عنوان یک خطر مستقل در برابر سلامت و بیماری آنها در نظر گرفته میشود.
به طور کل افراد ۶۵ ساله یا سن بالاتر برای تغییر و تناسب اندام باید سعی کنند:
حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی متعادل مثل دوچرخه سواری یا پیاده روی در طول هفته داشته باشند.
تمرینات قدرتی را دو یا چند بار در هفته با تمرکز بر روی عضلات اصلی انجام دهند. ( پاها، باسن، پشت، شکم، سینه، شانهها و بازوها)
سالمندانی که تعادل ضعیفی دارند هم باید برای افزایش تعادل و هماهنگی حداقل هفتهای ۲ بار ورزش کنند.
ارسال نظر