به گزارش پارس ، کیوان سهرابی مدیرکل بودجه سازمان سینمایی در گفت وگو با فارس در خصوص اخبار منتشر شده مبنی بر بودجه ۹۴ میلیاردی تولید فیلم های فاخر در سازمان سینمایی گفت: چنین موضوعی صحت ندارد و این موضوع از سوی برخی از رسانه ها به شکل نادرستی منتشر شده است چرا که کل بودجه پیشنهادی دولت برای سال ۹۲ سازمان سینمایی ۹۴ میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد نیز کاهش داشته است.

وی افزود: رقم بودجه پیشنهادی سال گذشته ۱۳۷ میلیارد تومان بود اما امسال این رقم به ۹۴ میلیارد رسیده که نسبت به سال گذشته کاهش نیز داشته ایم و این ۹۴ میلیارد تومان مجموع کل بودجه سازمان سینمایی است.

* مشخص نیست که آیا کمیسیون تلفیق مجلس همه این رقم را مصوب خواهد کرد یا خیر

سهرابی تأکید کرد: این مبلغ بودجه پیشنهادی دولت است و مشخص نیست که آیا کمیسیون تلفیق مجلس همه این رقم را مصوب خواهد کرد یا خیر و در صورت تصویب مجلس آیا دولت همه این مبلغ را به سازمان سینمایی اختصاص خواهد داد چرا که سال گذشته نیز با وجود تخصیص ۱۳۷ میلیارد تومان تنها ۶۵ میلیارد تومان به سازمان سینمایی تعلق گرفت.

* در بودجه سازمان سینمایی ۷ سرفصل گنجانده شده است

مدیرکل بودجه سازمان سینمایی ادامه داد: بطورکلی در بودجه سازمان سینمایی ۷ سرفصل گنجانده شده است که یکی از آن ها بودجه فعالیت های محتوایی و تولید فیلم فاخر است که این مبلغ پس از کسر هزینه های اجتناب ناپذیر مشخص خواهد شد.

وی افزود: در همه سازمان ها بحثی به نام هزینه های اجتناب ناپذیر وجود دارد که ابتدا باید این موضوع بررسی شود و با کسر این رقم از بودجه کلی می توان در خصوص بودجه سایر حوزه ها از جمله بودجه محتوایی و تولید فیلم فاخر برنامه ریزی کرد ولی با توجه به اینکه هنوز بودجه پیشنهادی دولت از سوی کمیسیون تلفیق مجلس تصویب نشده و از سوی دیگر نیز مشخص نیست آیا دولت همه این مبلغ را به سازمان سینمایی تخصیص خواهد داد در حال حاضر هیچ برنامه ریزی نمی توان درخصوص تولید محتوایی و فیلم فاخر انجام داد چرا که اصلا بودجه آن مشخص نیست.

سهرابی خاطرنشان کرد: مسائلی نظیر حقوق و مزایا، اضافه کار، حق التدریس، حق التحقیق، مأموریت های داخلی و خارجی، خدمات، خرید لوازم مصرف شدنی از جمله مواردی است که در بودجه پیش بینی شده و امسال با توجه به استقرار سازمان سینمایی به دنبال این هستیم تا مکان مناسبی را برای سازمان سینمایی به عنوان ساختمان جدید اجاره کنیم که همین موضوع یک بودجه مناسبی می طلبد و همه این موارد از جمله بحث های رفاهی، بیمه بازنشستگان، بیمه شاغلین، حق عائله مندی و غیره در ذیل بودجه کلی سازمان سینمایی پیش بینی شده است.

مدیرکل بودجه سازمان سینمایی تأکید کرد: در کنار همه این موارد و با کسر هزینه های اجتناب ناپذیر سرفصلی به نام هزینه کمک به مؤسسات زیر مجموعه برای تولیدات محتوایی و فیلم فاخر داریم که باید ببینیم برای این موضوع چه مقدار بودجه باقی خواهد ماند.

وی تصریح کرد: در کنار همه این موارد برگزاری جشنواره فجر نیز به عنوان مهمترین رویداد کشور وجود دارد که همین موضوع نیاز به یک بودجه کلان دارد، البته در این مورد در سال های گذشته همواره از اسپانسر کمک گرفته شده است اما جدای از بحث اسپانسری خود برگزاری جشنواره فجر نیز هزینه های زیادی می طلبد که همه آن ها از بودجه کلی سازمان سینمایی تأمین می شود.

سهرابی ادامه داد: سال گذشته بودجه مصوب سازمان سینمایی ۱۳۷ میلیارد تومان بود که از این مبلغ تنها ۶۵ میلیارد تومان به سازمان سینمایی پرداخت شد و امسال معلوم نیست با توجه به این کاهش ۲۵ درصدی بودجه پیشنهادی چه مقدار به سازمان سینمایی تعلق گیرد.

* ارائه گزارش عملکرد بودجه ای سازمان سینمایی در تیرماه

وی همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر نمی توان مبلغی را به عنوان رقم کلی هزینه سازمان سینمایی برای ساخت فیلم های فاخر عنوان کرد به فارس گفت: اگر مبنا بر عنوان کردن یک رقم تقریبی باشد می توانم یک رقم تقریبی را بگویم اما اساس کار ما این است که تا انتهای خرداد ماه صبر کنیم و بتوانیم یک گزارش عملکرد کامل از هزینه های انجام شده در سازمان سینمایی آماده کنیم و به همین دلیل گزارش عملکرد بودجه ای سازمان سینمایی تیرماه خواهد بود.

* شاید فیلم خانه ملی تا پایان سال جاری تکمیل نشود

سهرابی در ادامه در پاسخ به این سؤال که آیا بودجه تکمیل طرح ملی فیلم خانه ملی و شهرک سینمایی هشتگرد به طور جداگانه در بودجه محاسبه خواهد شد گفت: اتفاقا یکی از نگرانی های ما مربوط به بودجه های عمرانی است که تکمیل فیلم خانه ملی در ذیل همین بودجه تعریف شده است و با توجه به کاهش بودجه ای که داشته ایم شاید فیلم خانه ملی تا پایان سال جاری تکمیل نشود.

وی همچنین در خصوص شهرک سینمایی هشتگرد نیز گفت: در لایحه بودجه امسال آمده است که شهرک سینمایی هشتگرد یک پروژه ملی - استانی است و با همکاری بین اداره کل ارشاد استان البرز و سازمان سینمایی اداره خواهد شد که با وجود مشخص شدن زمین احداث این شهرک هنوز عملیات اجرایی آن آغاز نشده است.

* اولویت تولید فیلم های فاخر با موضوعات چهار گانه

سهرابی در ادامه با اشاره به راهبردهای سه گانه سازمان سینمایی گفت: راهبرد سازمان سینمایی در مجموعه کلان تنها یک موضوع است و آن هم تبیین، ترویج و نهادینه کردن فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی با تأکید بر آرمان های انقلاب اسلامی و ارزش های دفاع مقدس از طریق رشد و اعتلای سینمای کشور است که در همین خصوص فیلم های فاخر نیز با اولویت های چهارگانه مقاومت، دفاع مقدس، بیداری اسلامی و انقلاب اسلامی ساخته خواهد شد.

* کسب مجوز کمیسیون ۵ نفره برای سفرهای خارجی مدیران

سهرابی در ادامه در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس مبنی بر اینکه آیا در بودجه سازمان سینمایی مبحث مجزایی تحت عنوان سفرهای خارجی مدیران پیش بینی شده است یا خیر گفت: مبنای پاسخگویی به این سوال من نیستم اما به طور کلی بخشی از بودجه سازمان سینمایی در ذیل سفرهای داخلی و خارجی تعریف می شود اما به طور کلی هر کدام از مدیران دولتی بخواهند به سفر خارجی بروند باید مراحل کمیسیون ۵ نفره که در ساختمان ریاست جمهوری مستقر است را طی کنند و این کمیسیون می تواند تشخیص دهد که مدیران می توانند با هزینه دولت به مأموریت خارج از کشور اعزام شوند یا خیر.

* بدنبال استقلال مکانی سازمان سینمایی هستیم

وی در خاتمه در خصوص استقلال سازمان سینمایی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تمایل زیادی داشتیم تا امسال از محل وزارت ارشاد جدا بشویم و سازمان سینمایی بتواند در یک ساختمانی مستقل به فعالیت خود ادامه دهد اما با توجه به کاهش بودجه حتی اگر ۱۰۰ درصد بودجه پیشنهادی ۹۴ میلیاردی اختصاص داده شود شاید این موضوع امسال محقق نشود اما در تلاش هستیم بتوانیم حداقل ساختمانی مناسب را برای سازمان سینمایی اجاره کنیم.