مراجعه ۲۲ میلیون نفر به کلانتری و پاسگاهها در ۱۱ ماهه امسال
رئیس پلیس پیشگیری ناجا گفت: در ۱۱ ماهه امسال بیش از ۲۲ میلیون بار مردم به کلانتری و پاسگاه مراجعه کردهاند.
سردار محمد شرفی رئیس پلیس پیشگیری ناجا در نشست خبری خود با اصحاب رسانه به موضوع تامین امنیت پرداخت و اظهار داشت: در شرایط فعلی رویه و رویکردها در رابطه با تأمین امنیت و ایجاد نظم نسبت به گذشته متفاوت است.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا تصریح کرد: اگر در گذشته دور ساختن مجرم از جامعه، اعمال حبس و ناتوانسازی مجرم یکی از زمینههای پیشگیری از وقوع جرم و تأمین امنیت بود، امروز پیشگیری اجتماعی و مشارکت موثرترین مسئله در تأمین امنیت است.
وی افزود: معتقدیم که میزان و سطح امنیت عمومی به بلوغ مردمی بستگی دارند و مردم جامعه میتوانند نسبت به استقرار امنیت اقدام کنند؛ چرا که امروزه باز تولید نظم بر اساس هنجارهای ارزشی است.
این مقام ارشد انتظامی به پلیس جامعه محور اشاره و بیان داشت: پلیس جامعه محور در چهارچوب مبتنی بر تعامل خلاق با شهروندان در حل مشکلات به ویژه تأمین امنیت در بحثهای سیاسی، اجتماعی و... نقش برجستهای ایفا میکند.
وی پیششرط پلیس جامعه محور را تغییر در نگرش افراد جامعه و کارکردهای پلیسی اشاره کرد و گفت: در این جامعه مد نظر، همه مسئول هستند.
سردار شرفی، هدف هر پلیس و دستگاه امنیتی در دنیا را برقراری امنیت، مقابله با جرم و پیشگیری از جرم دانست و گفت: رسانهها نیز در این زمینه نقش دارند، هم در تشکیل جرم، هم در کنترل جرم و هم در ایجاد تغییرات قانونی.
این مقام ارشد ناجا رابطه مردم با حاکمیت را در سطح بالایی عنوان و تصریح کرد: در برخی محورها شاید مردم اعتراضاتی داشتند اما در مورد امنیت و نظم اجتماعی، مجموعه مردم و نظام دارای وفاق هستند.
سردار شرفی درخصوص تشکیل قرارگاه نوروزی ابوذر در پلیس پیشگیری اعلام کرد: وظیفه ساماندهی نیروهای موجود در اختیار و ساماندهی گشتهای پیشگیری از وقوع جرم و آمایش از وظایف این قرارگاه است.
وی گفت: 76 هزار نفر از کارکنان پلیس پیشگیری و 16 هزار نفر از بخشهای مردمی شامل بسیج محلات، نگهبان محله و پلیس افتخاری در راستای نظم و امنیت مناسبتهای آخر سال، روز 13 فروردین و تعطیلات نوروزی انجام وظیفه خواهند کرد.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا اعلام کرد: 1300 واحد ایستگاه پلیس، 730 چادر، 730 ایستگاه بازرسی موقت، 5500 واحد گشت خودرویی، 3500 واحد گشت موتوری و 300 نفر از کارکنان پلیس به صورت پیاده مشغول وظیفه و پیشگیری از وقوع جرم در این طرح هستند.
وی به عمده فعالیتهای کمیتههای اجتماعی این پلیس اشاره و تصریح کرد: اطلاعرسانی و آگاهسازی مردم از طریق بروشور و آموزش در محیطهای دانشآموزی و دانشگاهی به منظور کاهش آسیب و افزایش آگاهی از جمله کارکردهای این کمیته است.
این مقام ارشد نیروی انتظامی در خصوص کمیته نظارت و بازرسی گفت: با هماهنگی بازرسی کل ناجا، همکارانم به صورت محسوس و نامحسوس رفتار و نحوه ارائه خدمات پلیس را نظارت میکنند.
سردار شرفی به کمیته تحمیل وقایع پرداخت و گفت: هر رخداد انتظامی در سراسر کشور به این کمیته منعکس میشود و مورد تحلیل قرار گرفته و از طریق سلسله مراتب فرماندهی، تدابیر لازم اخذ میشود.
وی یکی از موضوعات محوری را پلیس پیشگیری متولی آن است، طرح تحول در کلانتری و پاسگاهها عنوان و بیان داشت: فرماندهان ناجا در ملاقاتهایی که با مقام معظم رهبری داشتند در مورد توجه ویژه رهبری به کلانتریها سخن گفتهاند؛ به نظرم یکی از دلایلش میزان تردد مردم در حوزه کلانتری باشد.
وی اعلام کرد: در 11 ماه امسال بیش از 22 میلیون بار مردم به کلانتری و پاسگاه مراجعه کردهاند.
سردار شرفی به ایجاد ساختار شورای عالی تحول در کلانتریها و پاسگاهها به ریاست فرمانده ناجا اشاره کرد و گفت: سطح ساختار و نظامات در کلانتری از نظر کمی تعداد پایگاه و کمی نیروی انسانی نسبت به آمار جهانی وضعیت پایینی است، البته بعضی نظامات دست و پا گیر نیز باید برطرف شود.
شرفی در خصوص بحث تحول در منابع انسانی گفت: باید در این زمینه که چه نیرویی و با چه رفتاری و با چه استانداردی وجود داشته باشد به جمعبندی برسیم؛ البته بحث تحول در تجهیزات پلیس هم مد نظر است چرا که هر اقدام ولو تیراندازی برای دستگیری مجرم برای مردم میتواند خطرناک باشد بنابراین باید تجهیزات طوری باشد که کمترین آسیب به مردم برسد.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا خاطرنشان کرد: بحث آموزش افزایش مهارتهای شغلی کارکنان، استفاده از فناوریها، مهندسی ساختمان کلانتریها و همچنین پژوهش نیز از دیگر برنامههای مد نظر این پلیس بوده است.
ارسال نظر