هر سال نوروز، مدارس سراسر کشور برای اسکان فرهنگیان آماده می‌شوند و آموزش‌وپرورش یکی از یکه‌تازان در بازار سفرهای نوروزی است. نوروز 96 نیز به روال سال‌های گذشته، مدارس کشور میزبان مسافران نوروزی هستند و آنگونه که عباس باقری مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید: امسال 29 میلیارد تومان برای اسکان نوروزی فرهنگیان در نظر گرفته شده که 6 برابر سال گذشته است.

روال اسکان فرهنگیان در مدارس بدین صورت است که کلاس‌های درس با تجهیز شدن به امکاناتی از جمله تخت، تلویزیون، فرش و یخچال برای پذیرش فرهنگیان آماده می‌شوند و هر فرد در نهایت تا سه روز می‌تواند در مدارسی که به مراکز اسکان تبدیل شده‌اند، حضور یابد.

در طرح اسکان فرهنگیان، کلاس‌های درس به گروه‌های ویژه،‌ الف، ب و ج تقسیم می‌شوند که کلاس‌های گروه ویژه با امکاناتی همچون تخت، فرش، یخچال، تلویزیون، وسایل گرمایشی و سرمایشی، پتو و بالش دارای بهترین امکانات و بیشترین قیمت هستند و به تدریج امکانات در سایر گروه‌ها کمتر می‌شود البته طبق اعلام مسئولان وزارت آموزش‌وپرورش، نوروز 96 کلاس‌های گروه «ج» با هدف ارائه خدمات بیشتر به فرهنگیان حذف شده است.

آنگونه که عباس باقری مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید: در نوروز 96 ، 680 پایگاه، 11 هزار مدرسه و 105 هزار کلاس درس آماده استقبال از فرهنگیان هستند.

بیشترین میزان از حجم اسکان فرهنگیان در ایام نوروز توسط مدارس انجام می‌شود اما برخی از مدیران معتقدند که از محل درآمدهای به دست آمده در این بخش، سهم اندکی به مدارس می‌رسد در همین رابطه مدیریکی از مدیران مدارس می‌گوید: مدرسه ما در تابستان 15 میلیون درآمد داشت از این مبلغ بابت حقه الزحمه سه ماه کارکنان یک میلیون تومان به خدمتگزار مدرسه داده شد و 200 هزارتومان هم حق الزحمه مدیر مدرسه بود، سایر هزینه‌ها مانند صابون مایع، نایلون زباله، هزینه آب و برق گاز و هزینه‌های تخریبی که به مدرسه وارد شد را از کمک‌های مردمی خانواده‌ها به مدرسه پرداخت کردیم. از دست‌اندرکاران امر اسکان فرهنگیان درخواست می‌کنم حداقل 30 درصد از درآمد مدارس را به خود آنها اختصاص دهند تا بتوانیم تجهیزات بهتری را برای اسکان نوروزی فرهنگیان فراهم کنیم.

شهباز بیگی معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت اداره کل آموزش‌‌وپرورش شهرستان‌های استان تهران در رابطه با اختصاص درآمدهای به دست آمده در طرح اسکان نوروزی به مدارس اظهار کرد: درآمدهای حاصل از طرح اسکان نوروزی فرهنگیان به صورت متمرکز در ادارات آموزش وپرورش است و براساس درصدهای تعیین شده از سوی وزارتخانه بخشی به مدارس اختصاص می‌یابد و بخشی به عنوان حق‌الزحمه  به عوامل اجرایی پرداخت می‌شود.

وی افزود: درآمدهای اختصاص یافته به مدارس صرف تجهیزات آنها می‌شود و امسال از یک ماه قبل جلسات مختلفی برای پذیرایی از فرهنگیان در ایام نوروز 96 برگزار شد و امکانات مورد نیاز فراهم شده است.

بیگی عنوان کرد: وزارت آموزش‌وپرورش امسال اعتبار خوبی را برای مدارس در طرح اسکان نوروزی در نظر گرفته است و براین اساس کلاس‌های گروه «ج» با هدف ارائه خدمات کیفی‌تر به فرهنگیان حذف شده است.