سلامت دامها با داروهای داخلی تأمین میشود
یکی از شرکتهای فناور کشورمان توانسته است با استفاده از دانش فنی بومی، فرآوردههای دارویی مورد استفاده برای دام را همکیفیت با نمونههای خارجی در داخل کشورمان تولید و به بازار تجاری عرضه کند.
پرورش دام آن هم در ابعادی صنعتی که بتواند نیاز جامعه مصرف را تامین کند، نیازمند الزامهایی است که سلامت دامها از مهمترین آنهاست اما داروهای مورد نیاز این حوزه، دانشها و فناوریهایی را نیاز دارد که شاید هر کشوری نتواند از پس آن بر آید.
عبدالرحیم مطهری؛ از فعالان فناور حوزه تأمین داروهای دامی با یادآوری جامعه سالم در غذای سالم، تولید داروهای دامی و تأمین سلامت دام را تا جایی حائز اهمیت میداند که بسیاری از کشورهای اروپایی، در برنامهریزیها و راهبردهایشان، اولویت بالاتری برای تأمین سلامت دام و طیور نسبت به تأمین داروهای انسانی قایلند چرا که سالم نبودن دام میتواند سلامت طیف گستردهای از انسانها را گریبانگیر خود کند.
این فعال فناور با بیان اینکه در نخستین گام، مهمترین مرحله داشتن یک واحد تولیدی است که بتواند داروهای مورد نیاز صنایع دامی را تأمین کند، گفت: نیروی انسانی توانمند میتواند با فعالیت جدی در حوزه پژوهش و مطالعههای تحقیقاتی، کاری کند تا شرکت یک گام جدید در مسیر تولید فراوردههای دارویی جدید و همچنین بهبود بخشیدن به تولیدات پیشین خود قدم بردارد.
مدیرعامل شرکت تولیدی دارویی نصر با مهم دانستن نقش تجهیزات و امکانات مطابق با استانداردهای بینالمللی و داخلی گفت: استفاده از فناوری تولید طبق فارماکوپههای USP ،BP و JP تولید بیش از 50 هزار واحد داروی استریل تزریقی ممکن شده و با توجه به فعالیتی که در بخش تحقیق و توسعه داریم، این میزان افزایش خواهد داشت.
مطهری بر اهمیت تولید داروهایی که بتوانند چالش تأمین سلامت دام را به شکلی که بتوانند علاوه بر رفع نیاز به صرف هزینههای واردات، زمینه ارزآوری از طریق صادرات فراهم کند، تاکید کرد و گفت: شاید بتوان مهمترین مزیت داروهای تولید شده داخلی به کیفیتی بالا و همپای نمونههای خارجی اما با قیمتهایی به مراتب چند برابر پایینتر از این نمونهها اشاره کرد که میتواند ظرفیتی مطلوب را نه تنها برای استفاده در شبکه دامی داخلی بلکه در دیگر کشورها فراهم کند.
این فعال فناور، توجه جدی به فناوری و بومی کردن آن را با توجه به نیاز موجود و توانمندیهای داخلی، زمینهای تازه برای ایجاد اشتغال عنوان کرد و افزود: فعالیت بیش از 220 نفر متخصص و کاربر فنی که بیش از 45 نفر آنها تحصیلاتی بالای لیسانس دارند برای تولید داروهای تزریقی دامی، فرصتی بود که با توسعه کار فناورانه در این حوزه به دست آمد و با راهاندازی واحد جدید تولید فرآوردههای دارویی که جزو پنج درصد تولیدات وارداتی هستند این میزان تا 500 نفز افزایش مییابد.
وی ارتباط با واحدها و مراکز علمی را نه تنها زمینهای برای تولید محصولات دانشبنیان بلکه تنها مسیر ممکن برای توسعه کسبوکار و افزایش میزان اشتغال دانست و عنوان کرد: ارتباط با مراکز علمی و دانشگاهی میتواند با ارائه امکانات و اطلاعات دارویی در بالا بردن سطح علمی صنعت داروسازی کشور نقش به سزایی داشته باشد.
این فعال حوزه دارویی به نقش پررنگ حمایتهای مستمر از شرکتها و کمک به رونق تولید آنها را راه ادامه حیات واحدهای صنعتی عنوان کرد و گفت: بسیاری از واحدهای صنعتی داخلی، فراتر از وام و تسهیلات نیاز دارند تا تولیدات آنها در داخل کشور مورد حمایت قرار گیرد به طوریکه وقتی کالایی در داخل تولید میشود، برای واردات کالای همتراز آن سختگیریهایی صورت گیرد.
ارسال نظر