کتابی برای آنهایی که امام را ندیدهاند
نویسنده «کتاب انقلاب» سالها اوضاع فرهنگی را رصد کرده و علاوه بر نقد و نظر در این حوزه راهکارهای اصلاحی جالبی نیز ارائه کرده است. زائری در تازهترین اثر خود به سراغ معمار انقلاب رفته و اندیشههای آن روح آسمانی را ورق زده است.
به گزارش پارس ، به نقل از فارس، امروز و همزمان با ولادت حضرت زهرا و میلاد امام خمینی، خبرنگار فارس یک پیشنهاد خوب ارایه کرد. کتابی که به هر دو مناسبت مربوط است و می تواند افتتاح خوبی برای پیشنهادهای کتاب نمایشگاه بیست و ششم باشد.
نویسنده « کتاب انقلاب» سالها اوضاع فرهنگی کشور را رصد کرده و علاوه بر نقد و نظر در این حوزه راه کارهای اصلاحی جالبی نیز ارائه کرده است. محمدرضا زائری این بار در تازه ترین اثر خود به سراغ معمار انقلاب اسلامی رفته و اندیشه های این روح آسمانی را ورق زده است تا با استفاده از آن اثری از امام خمینی را فراچنگ بیاورد.
« تقدیم به رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت الله سیدعلی حسینی خامنه ای علمداری صاحب قلم که در دوران مبارزهجسمانی امام خمینی صفحات آغازین صحیفه نورش را نگاشت و به هنگام وداع پیکر زمینی او آخرین صفحات نوشتاریش را او در وصیتنامه آن روح آسمانی گشود»
این تقدیمه نویسنده در ابتدای کتاب است به رهبر انقلاب تا همگان بدانند که همچنان پرچمی را که روح الله بلند کرده در اختیار کیست و چه کسی بهترین نشانه برای خط امام است.
« سال هایی که نسل ما با تمام وجود لمس کرد و رویدادهای بزرگ و بی نظیری که در متن آنها واقع شدند در نوع خود و در تاریخ معاصر جهان بی نظیر بوده اند. وقوع انقلاب اسلامی در ایران، کشوری با فرهنگی به پشتوانه تمدن عظیم اسلامی و ایرانی و ظهور بزرگ و سرنوشت ساز امام خمینی (ره) تجربه ای بی سابقه و خیره کننده بود. همزمان بودن این جریان تاریخی با ما و این « حجامت معاصرت» موجب شده تا هرگز چنانکه شایسته و بایسته است این حقیقت بی مانند و این موهبت آسمانی را نشناسیم و خفایا و زوایای گوناگون آن را در نیابیم. »
محمدرضا زائری در « کتاب انقلاب» به صورت کلاسیک و به شیوه حوزویان صحیفه امام خمینی را بازخوانی کرده است. وی از زمانی که در لبنان بود این کار را شروع کرده و هم اکنون فصل اول از بازخوانیهایی صحیفه نور را با عنوان فرعی فصل بیداری به دفترنشر فرهنگ اسلامی داده است.
نکته مهم درباره این اثر این است که برخلاف سایر آثار زائری، « کتاب انقلاب» مثل کارهای قلمی قبل از این زائری فانتزی نیست. متنی روان دارد و در جای جای آن نگاه انتقادی از وضع فعلی فرهنگ و سیاست انقلاب اسلامی وجود دارد.
انقلاب از ابتدای نهضت امام خمینی (ره) را بررسی می کند و با بررسی مسیر بیداری ملت ایران بر علیه طاغوت پله پله خواننده را با مبارزه ای پانزده ساله همراه می کند.
می توان این حرکت محمدرضا زائری را در تالیف این کتاب شیوه جدیدی در بازخوانی نظرات رهبر کبیر انقلاب اسلامی دانست که فارغ از جناح بندی های سیاسی رایج در حال حاضر نه برای مچ گیری که برای اصلاح و بیداری نوشته شده است. « کتاب انقلاب» صراحت دارد و در نقد کژی ها صورت گرفته مسامحه ندارد، اشکالاتی را که در طول انقلاب رخ داده را نقد کرده و می توان آن را یک جریان تازه در حوزه فرهنگی انقلاب اسلامی دانست.
نویسنده در مقدمه کتابش این طور نوشته است: « شاید سال ها باید بگذارد و صفحات متعددی از کتاب تاریخ زندگی بشری ورق بخورد تا شخصیت استثنایی و بی نظیر امام و عظمت نهضت دینی او به درستی شناخته شود. هیچ یک از ما چه در سال های انقلاب و چه در سال های جنگ ندانسته ایم همپای چه حادثه ی سترگ و شگفت انگیزی قدم برمی داریم و دست در دامن چه شخصیت بلند و نستوهی آویخته ایم… سخنان دلنشین و گهربار امام راحل خلاصه و چکیده ی معارف اسلامی و الهی به زبان روز است. امام که از سویی ناب ترین اصول معارف الهی را در زوایای وجود خویش دریافته و سالیان سال از زلال معارف قرآن کریم، روایات و احادیث شریف پیامبر اکرم (ع) و ائمه معصومین (ع) ، ادعیه ی لطیف و شیرین و آثار علمای بزرگ اسلام بهره مند شده بود و از سوی دیگر مخاطب خویش را بیش از هر کس می شناخت و با زبان مردم روزگار خود بهتر از همه آشنا بود، چکیده و خلاصه ی همه ی معارف الهی را به زبان ساده و روان برای عامه ی مردم بیان می کرد و چنان سهل و ممتنع می نمود که هم استادان بزرگ مراکز علمی و دانشوران و فرهیختگان در ژرفای گفتارش حیران می ماندند و هم پیر و جوان و شهری و روستایی از عذب کلامش سیراب می شدند. »
« کتاب انقلاب» را محمدرضا زائری در ۴۲۰ صفحه نوشته و انتشارات دفتر نشر فرهنگ اسلامی آن را به قیمت ۱۳هزار تومان منتشر کرده و در نمایشگاه کتاب نیز عرضه می کند
ارسال نظر