اقبال شاکری درباره اقداماتی که برای کاهش آلودگی هوای پایتخت باید صورت بگیرد، اظهار داشت: دولت باید با تمام قدرت در حوزه کاهش آلودگی هوای شهر تهران ورود کند و بدون ورود دولت، با کاهش آلودگی هوا در کلان‌شهرها موجواجه نخواهیم بود. 

وی افزود: بعضی از اقدامات مانند تعطیلی مدارس و کارخانجات و همینطور توسعه محدوده زوج و فرد تا درب منزل، اقداماتی سلبی است که هنگام که با وجود فاجعه‌ای اجرایی می‌شود و ما فکر می‌کنیم با این اقدامات می‌توانیم آلودگی هوا را کنترل کنیم که فکر غلطی است.

شاکری افزود: ما نیاز به اقداماتی اساسی و علمیاتی برای کاهش آلودگی هوا داریم و باید به مباحثی بپردازیم که حضور حداکثری در افزایش آلودگی‌های هوای شهر تهران دارد و کاملاً نیز مشخص است.

رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران گفت: 80 درصد از آلایندگی‌ها ناشی از خودروها و وسایل نقلیه متحرک است و همه با این موضوع موافق هستند. 

وی ادامه داد: دولت باید در خصوص این عامل 80 درصدی آلودگی هوا سرمایه‌گذاری کند. 

شاکری بیان داشت: باید با توسعه حمل و نقل عمومی، شهروندان کمتر از خودروهای شخصی استفاده کنند و روی به حمل و نقل عمومی بیاورند و در این باره باید به اندازه کافی اتوبوس، مینی‌بوس، ون و قطارهای مترو در سطح شهر وجود داشته باشد تا مردم با خیال راحت بتوانند در سطح شهر تردد داشته باشند. 

وی افزود: باید حمل و نقل عمومی ما به قدری راحت با آسایش و در شأن مردم باشد که دیگر رغبتی برای استفاده از خودروی شخصی در سطح شهر نباشد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران به وظایف دولت در حوزه حمل و نقل عمومی تأکید کرد و گفت: علی‌رغم تلاش‌های شهرداری برای ساخت حدود 100 کیلومتر مترو در سال‌های اخیر،‌ولی دولت به سهم خود در ساخت مترو عمل نکرده است. 

وی ادامه داد:‌ وزارت کشور 6 سال است که نسبت به خرید اتوبوس اقدام نکرده است و در اختیار شهرداری‌ها قرار نگرفته است. 

شاکری افزود: تعداد اتوبوس‌های شخصی علی‌رغم خرید اتوبوس توسط شهرداری تهران رو به کاهش است و این یک اقدام اساسی است که دولت باید تمام کارهای خود را زمین بگذارد و این اقدامات را انجام دهد. 

دولت به تعهدات خود عمل نکرده است

رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران افزود: دولت باید به تعهدات خود در خصوص حمل و نقل ریلی و ناوگان اتوبوس‌رانی عمل کند و علی‌رغم این موارد باید به تعهداتی که در رابطه با عوارض شهرداری و مالیات بر ارزش افزوده و همین‌طور سهم شهرداری از جرایم تخلفات راهنمایی و رانندگی را بپردازد. 

توسعه حمل و نقل عمومی از نان شب هم واجب تر است

وی با تأکید بر اینکه توسعه حمل و نقل عمومی از نان شب برای مردم واجب تر است، گفت:‌ خودروهای فرسوده باید از سطح شهر جمع‌اوری شوند و اولویت نیز باید تاکسی‌های فرسوده و موتورسیکلت‌های فرسوده کاربراتوری باشد. 

برای خروج از بافت فرسوده نیاز به مذاکرات 5+1 نیست

وی با اشاره به اینکه اقدامات مطرح‌شده جزو عاجل‌ترین کارها است، گفت: برای خروج خودروی فرسوده، نه به مذاکرات 1+5 و نه فسفر سوزاندن دور میزهای مدیریتی و دیگر موارد احتیاج است، چرا که می‌توان در این خصوص اقدامات لازم را انجام داد. 

وی با تأکید بر اینکه دولت باید به تعهدات خود در حوزه حمل و نقل عمومی عمل کند، گفت: دولت اگر در کلان‌شهرها همت خود را به کار گیرد، انقلابی در حمل و نقل عمومی و کاهش آلودگی هوا رخ می‌دهد، ولی به نظر می‌آید وزارت‌های مختلف در این خصوص، کند و لخت هستند. 

شاکری یادآور شد: آلودگی هوایی که این روزها اعلام می‌شود، متوسط آلودگی است و به صورت نقطه‌ای در برخی مناطق تهران غیرقابل سکونت است و باید از آن مناطق، شهروندان خارج شوند. 

وی افزود: از دولت درخواست کرده‌ایم که جلسه‌ای وزرا با اعضای شورا داشته باشند تا اولویت‌های کلان‌شهر تهران به عنوان پایتخت مطرح شود. 

عضوشورای اسلامی شهر تهران گفت: روز گذشته 30 ون برقی، 32 موتورسیکلت برقی، تعدادی ات.بوس برقی در شهر تهران رونمایی شد که این رونمایی سمبل است و کار اساسی‌ای صورت نمی‌گیرد. 

شاکری یادآور شد: موتورسیکلت برقی 8 میلیون تومان قیمت دارد، آیا پیک موتوری توان خرید آن را دارد؟ 

پولی که خرج درمان می‌شود، خرج حمل و نقل عمومی شود

وی ادامه داد: ما به جای اینکه پول خرج دوا و درمان مردم کنیم که مؤثر نیز نیست، این پول را خرج تولید و وسایل حمل و نقل برقی کنیم تا به سلامت مردم نیز کمک کرده باشیم. 

رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران گفت: می‌گویند مشکل مالی داریم، خزانه پول ندارد، عدم رونق اقتصادی وجود دارد، با این موارد، چرا از بخش خصوصی دعوت نمی‌کنید؟ ما خواسته‌های بخش خصوصی را محقق کنیم تا نسبت به توسعه حمل و نقل عمومی توسط شرکت‌های خصوصی اقدام شود. 

وی افزود: در حال حاضر، ما در شمال غرب تهران، شمال شرق تهران، حمل و نقل عمومی مانند مترو کم داریم.

عضو شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: بخش خصوصی در اتوبوسرانی تهران وارد شده است و بهتر است اجازه دهیم در مترو نیز بخش خصوصی وارد شود و اقدامات لازم انجام شود. 

شاکری در پایان تأکید کرد: با تنبلی داخلی، کاهش آلودگی هوا اتفاق نمی‌افتد.