محققان ۶۰ داوطلب مسن را به ۳ گروه تقسیم کردند. گروه نخست با رزماری گروه دوم با اسطوخودوس و گروه سوم بدون هیچ استنشاقی رایحه درمانی شدند. سپس حافظه اعضای هر گروه به مدت هفت دقیقه با جدول کلمات، تحت آزمایش قرار گرفتند.

نتیجه جالب توجه زیر به دست آمد:

شرکت کنندگان گروه اسطوخودوس بدترین بازده، گروهی که رایحه درمانی نشدند شانس بسیار کم و در گروه رزماری شاهد آمار قابل توجهی در عملکرد افزایش حافظه بودند.

رابطه آلزایمر و رزماری

به نظر می رسد که درواقع  ترکیبات رزماری یک روش مشابه با داروهای معمولی آلزایمر در مغز انسان ایجاد می کند، که یکی از این ترکیبات ۱,۸-cineole. نام دارد. ۱,۸-cineole آنزیمی است که مانع فعالیت مفید عصب استیل کولین می شود و درنتیجه باعث از دست رفتن شدید حافظه و بروز آلزایمر می گردد.

درواقع مطالعه دیگری از محققان در برداشت از ۱،۸-cineole اشاره دارد به اینکه، وجود این آنزیم در بهبود حافظه افراد به ویژه بیماران مبتلا به آلزایمر کمک قابل توجهی دارد.

از جمله عوارض جانبی  داروهای معمولی آلزایمر بی اشتهایی، حالت تهوع، استفراغ، سردرد، خستگی، بی خوابی می باشد.

چرا رایحه درمانی ؟

رایحه درمانی یک روش نتیجه بخش درمصرف داروهای گیاهی است. هنگامی که شما قرصی را می خورید، مولکولهای مفید در آن می بایست از طریق کبد جذب شود و این درحالی است که بسیاری از این مولکولها به سادگی با تصفیه شدن از بدن خارج می شوند. با رایحه درمانی به سادگی مولکولها  وارد جریان خون و سپس مغز می شوند.

به همین دلیل زمانی که محققان دانشگاه Northumbria نمونه خون شرکت کنندگان گروه نخست  را مورد مطالعه و بررسی قراردادند، در آن اثر روغن رزماری را مشاهده کردند.

از دیگر گفته های دکتر Chris Van Tulleken این است که مصرف داروهای مرسوم در آلزایمر مانند بسیاری دیگر از داروها می تواند سبب پیدایش حالت ناتوانی در بیماران شود.

اما رایحه درمانی عوارض جانبی کمتری دربردارد و به بیمار کمک می کند اثرات مثبت درمان را احساس کنند.

محققان در تلاشند با مطالعه و بررسی درمان های دیگر آلزایمر، در کنار روش رایحه درمانی با رزماری تطابق های مورد نیاز را ایجاد کرده و سریعتر راه حل درمان قطعی این بیماری را کشف نمایند.