دولت اعتبارات حمل و نقل عمومی شهرداریها را بپردازد
رییس شورای اسلامی شهر تهران خواستار پرداخت اعتبارات مصوب مجلس برای شوراها و حمل و نقل عمومی درون شهری شد و گفت: دولت باید سالانه ۴۰۰۰ میلیارد تومان به حوزه حمل و نقل عمومی اختصاص و این اعتبار را در اختیار شهرداریها قرار دهد.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، مهدی چمران در نشستی خبری که به مناسبت روز ملی شوراها برپا شد با اشاره به برگزاری پانصد و چهل و سه جلسه در سومین دوره شورای شهر تهران تا کنون اظهار کرد: در این مدت ۸۵۹ مصوبه عادی و عمومی گذرانده شد که نیمی از آنها طرح و نیمی لایحه بوده است.
وی افزود: ۴۸۰ عنوان نامگذاری و ۲۹۶ مورد تصمیم گیری در مورد باغات در این دوره شورای شهر تهران تا کنون صورت گرفته است.
وی با اشاره به اقدامات مهم شورای شهر تهران در سال گذشته گفت از ابتدای سال ۹۱ طرح تفصیلی شهر تهران به اجرا گذاشته شد که یکی از مهمترین اتفاقات مدیریت شهری به شمار می رود. چرا که تهران از سال ۴۹ تا این زمان بدون برنامه اداره می شد.
وی تاکید کرد: شورای شهر تهران تلاش کرد ریل گذاری خوبی برای شهرداری تهران انجام دهد تا حرکت رو به جلوی شهرداری استمرار یابد. اما در عین حال هنوز از خودمان راضی نیستیم و نسبت به افق دید مطلوب تری که در نظر داریم فاصله بسیاری وجود دارد.
چمران با اشاره به اینکه در جلسه غیرعلنی امروز، هیات رئیسه و کمیسیون های شورای شهر تهران همچون سال گذشته انتخاب شدند گفت: به این ترتیب تغییری در ترکیب اعضای کمیسیون ها و هیات رئیسه در ماه های پایانی این دوره شورا رخ نمی دهد.
وی درباره مصوبات شورای شهر که بعضا بر زمین مانده است، گفت: لوایح مالی و بودجه ای بلافاصله اجرا می شود اما برخی موارد فرهنگی و اجتماعی دوره طولانی تری برای اجرا دارند ضمن اینکه در حوزه شهرسازی هم برخی از مصوبات شورا بر زمین ماند.
چمران خاطرنشان کرد: به عنوان مثال ضوابط نماسازی و بکارگیری معماری ایرانی و اسلامی در شورای دوم تصویب شد اما به دلایل مختلفی اجرایی نشد و به این ترتیب شورای شهر سوم مصوبه دیگری را در این حوزه گذراند.
رییس شورای شهر تهران درباره نحوه احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات شورای شهر گفت: این مسئولیت بر عهده مجلس است و شورا در آن دخالتی ندارد.
وی در پاسخ به سوالی درباره طرح انتخاب شهرداران کلانشهرها توسط مردم به صورت مستقیم، گفت: این طرح از سوی نمایندگان مجلس تهیه و ارائه شد اما به دلیل مغایرت هایی که با قانون شوراها داشت عملی نبود و در نهایت نمایندگانی که آنرا امضا کرده بودند، طرح یاد شده را پس گرفتند.
وی در پاسخ به سوالی درباره انتظار خود از دولت آینده در حوزه تعامل با شوراها به خبرنگاران گفت: از دولت و بویژه وزیر کشور آینده انتظار داریم که قانون شوراها را به خوبی اجرا کنند هرچند که به دنبال ارتقای این قانون نیز هستیم اما دستکم قانون فعلی باید به خوبی اجرا شود.
وی همچنین خواستار اجرای مصوبات مجلس در حوزه اعتبارات شوراها، مترو و اتوبوسرانی شد و گفت: مجلس به پیشنهاد دولت قانونی را مصوب کرد که طی آن ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار در هر سال به توسعه حمل و نقل عمومی درون شهری اختصاص یابد که این قانون باید اجرا شود.
چمران خاطرنشان کرد: علاوه بر این مقرر شد که ما به التفاوت تخفیف ۵۰ درصدی عوارض ساخت و ساز در بافت های فرسوده توسط دولت به شهرداری ها پرداخت شود اما این اعتبار تا کنون به هیچ یک از شهرداری های سراسر کشور پرداخت نشده است؛ این در حالیست که شهرداری تهران ۱۰۰ درصد عوارض ساخت و ساز مسکونی در بافت های فرسوده را بخشیده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی خود از افزایش شمار اعضای شورای شهر تهران گفت: به طور کلی افزایش تعداد اعضا خوب است چرا که هم اکنون تهران ۲۲ منطقه دارد و حتی این امکان در شورا وجود نداشت که برای هر منطقه یک رابط از میان اعضای شورای شهر پیش بینی کند.
به گزارش ایسنا، چمران برای چندین بار در طول ایام اخیر در برابر پرسشی درباره ریاست جمهوری خود قرار گرفت که خطاب به خبرنگاران گفت: این نشست برای این موضوع برپا نشده است در این زمینه هرچه سوال کنید چیزی نخواهم گفت.
وی در برابر اصرار خبرنگاران در این باره، آنها را دعوت کرد که از خود پذیرایی کنند و بار دیگر تاکید کرد فعلا در این باره صحبت نمی کنم.
چمران در پاسخ به سوالی درباره علت برگزاری نیمی از جلسات شورای شهر تهران به صورت غیر علنی اظهار کرد: برابر قانون شوراها باید هر ۱۵ روز یکبار جلسه داشته باشند در حالی که در تهران هر هفته جلسه علنی با حضور خبرنگاران برگزار می شود. بنابراین میزان جلسات علنی بیش از میزان انتظار قانونی خبرنگاران است. ضمن اینکه اخبار جلسات غیرعلنی نیز در سایت شورای شهر درج می شود.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اعمال نظارت شورای شهر تهران بر عملکرد شهرداری خاطرنشان کرد: علاوه بر گزارش های حسابرسی که از تمامی معاونت ها، سازمان ها و شرکت های وابسته انجام می شود، گزارش هایی از پروژه های در دست اجرا با ذکر میزان انحراف از بودجه، توقف و عقب ماندگی احتمالی به طور مرتب در شورا تهیه می شود ضمن اینکه نظارت های میدانی هم تا حد امکان عملیاتی شده است. البهت این نظارت های میدانی به گونه ای نیست که به صورت دائمی در پروژه ها حضور داشته باشیم. در واقع شکل نظارت شورا بر عملکرد شهرداری همچون نظارت مجلس بر عملکرد دولت است.
وی در پاسخ به سوالی درباره حضور گرایش های مختلف سیاسی در شورای شهر سوم گفت: هیچگاه تمایزی میان اعضا از این بابت وجود نداشته است و با وجود تفکرات سیاسی مختلف دفاع از طرح ها و لوایح بر اساس استنادات کارشناسی و منطقی صورت گرفته است. بنابراین در شورای سوم دیدگاه تخصصی حاکم بوده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا نباید با پیش بینی سقف سنی برای کاندیداتوری در شورای شهر، از حضور اعضایی همچون احمد شیبانی که بیش از ۸۰ سال سن دارند و فعالیت چندانی در شورا نمی کنند جلوگیری کرد؟ توضیح داد: شما از فردی نام بردید که بینش سیاسی بالایی دارد و به عنوان نماد مقاومت، استقامت، مبارزه و پاکدستی در شورای شهر شناخته می شود. ممکن است از نظر شما سن معیار باشد اما آقای شیبانی در تمامی جلسات شورای شهر زودتر از بقیه حاضر شده و در جلسات کمیسیون ها نیز حتی یک دقیقه تاخیر ندارد. انصاف نیست که اینگونه درباره او سخن بگوییم. به عقیده من و سایر اعضای شورای شهر، احمد شیبانی برکت شورا و سنبل صداقت و پاکی است.
چمران درباره علت عدم اجرای پروژه تهرانسرای قرآن توضیح داد: طراحی اولیه ای از این پروژه ارائه شد که مناسب بنایی با نام شریف قرآن نبود و شورای شهر با آن موافقت نکرد. پس از آن هم طرح جایگزین دیگری ارائه نشده که شورا بابت آن بودجه پیش بینی کند. این پروژه در حد پیش طرح مقدماتی بوده است.
ارسال نظر