پاهایی که رمق ایستادن ندارند

پارک روبروی بیمه دی در خیابان ایرانشهر (پارک هنرمندان) تنها مکانی است که بازنشستگان تامین اجتماعی میتوانند دمی در آن آسوده باشند، چراکه دغدغه حضورهای متوالی و عدم ارائه پاسخ و پرداختهای به موقع بیمه دی حسابی بازنشستگان را کلافه کرده است.
حضور بیش از حد جمعیت بازنشستگان از گرگ و میش صبح جلوی درب بیمه دی برای اینکه بتوانند حداقل تا پایان وقت اداری روزی که پیش رو دارند نوبتی داشته و بلکه بتوانند هزینه های درمانی پرداخت شده اشان را پیگیری کنند، آن هم به این امید که شاید امروزشان مانند سایر مراجعات روزهای قبلی شان نباشد، علت ازدحام است.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، راه پله های بیمه دی این روزها به علت ازدحام بیش از حد بازنشستگان تامین اجتماعی بی شباهت به یک استادیوم ورزشی نیست؛ مهم تر از همه اینکه جایی برای نشستن جز پارک روبروی شرکت بیمه گر وجود ندارد و به سختی می توان با کارکنان برای دریافت پاسخ سوال خود دیالوگ داشت، چراکه لایه هایی از جمعیت در ردیف هایی ایستاده، جلوی میزها را پوشش داده اند.
بیمه تکمیلی دی که قرار بود از مهرماه سال ۹۱ تا مهرماه امسال هزینه های درمان دو میلیون و ۳۰۰ هزار بازنشسته تحت پوشش سازمان بیمه تامین اجتماعی را پرداخت کند، این روزها یا به هیچ وجه حال و روز خوشی ندارد یا حال و روز خوشی برای بازنشستگانی که پس از پرداخت های ماهیانه حق درمان خود به این بیمه، منتظر دریافت پرداخت های بیمه تکمیلی دی هستند، باقی نگذاشته است.
یکی از مراجعان که به علت مشکل ضربان قلب در مرکز قلب تهران حدود ۵۰۰ هزار تومان پرداخت کرده است، در گفت و گو با ایسنا، می گوید: بیمارستان به این علت که بیمه دی پرداخت های خود را انجام نداده است، هزینه را متقبل نشد و از من خواست با مراجعه به بیمه دی هزینه صرف شده را دریافت کنم، اما از شهریور تا کنون و پس از شش بار مراجعه، هیچ پاسخی دریافت نکرده ام.
به گزارش ایسنا، شعب بیمه دی اتوبوس و مترو نیست تا جوانان با برخاستن صندلی خود را به یک فرد کهنسال بدهند، اینجا اکثر افراد پیر و فرتوت هستند و تنها بازنشسته معلولی که سومین مرتبه است در خیابان ایرانشهر حاضر می شود، صندلی یکی از دیگر بازنشستگان که شرایط جسمی بهتری دارد تعارف می شود و او نیز بی درنگ می پذیرد، چراکه ایستادن در این سالن به معنای ساعتها انتظار سرپایی است.
وی کارمند بازنشسته کارخانه ابریشم کرمان است که به گفته خودش در اثر فشار کار دچار مشکل انحراف و دیسک کمر شده تا جایی که پای راستش نیز فلج شده است.
هزینه عکس های درمانی وی ۴۵۰ هزار تومان است، اما پس از سه بار حضور طی ۷۰ روز گذشته نه تنها پاسخی دریافت نکرده است، نمی داند چند روز دیگر مهمان صندلی های پذیرای سالمندان است.
ایجاد ردیف و حق تقدمی برای معلولان بازنشسته، تنها درخواست این زن از مسئولان است.
به گزارش ایسنا، خانمی تقریبا ۵۵ ساله که پس از فوت شوهرش حال خود مستمری بگیر و تحت پوشش تامین اجتماعی است سوژه جالبی است که این را پس از گفت وگو با وی متوجه شدم.
MRI وی در درمانگاه شهرداری منطقه پنج، ۵۰ هزار تومان برایش هزینه داشته است، اما پس از شش یا هفت بار مراجعه و پرداخت ۲۰ هزار تومان بابت هزینه های ایاب و ذهاب از بیمه تکمیلی دی پاسخی دریافت نکرده است.
خبازها: وعده پرداخت الکترونیکی هزینه های بیمه تکمیلی بازنشستگان از هفتم اردیبهشت
علی اکبر خبازها – رییس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی – در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی از بیمه تکمیلی دی گلایه مند است بیان می کند: بنا بر مذاکرات انجام شده این شرکت بیمه گر قول داده است که از آغاز هفته جاری روند کار را برای مراجعان روانسازی کند و همکاری های لازم را انجام دهد.
وی با تاکید بر اینکه تجمع بازنشستگان عاملی است که فرصت انجام کار را از کارمندان سازمان بیمه گر می گیرد، اظهار می کند: باید بازنشستگان در منزل بنشینند تا مبالغ و هزینه های مورد نظر به حسابشان پرداخت شود و بنا بر وعده های داده شده ازهفتم اریبهشت ماه سال جاری واریز پول به حساب های بازنشستگان فعال می شود.
خبازها پرداخت نشدن بدهی بیمه تکمیلی دی به بیمارستان ها و مراکز درمانی طرف قرارداد از سال گذشته تا کنون را موجب لغو قرارداد برخی بیمارستان ها و مراکز درمانی می داند و خاطر نشان می کند: بر اساس قرارداد منعقد شده بین سازمان تامین اجتماعی و بیمه دی مقرر شده بود بسته خدماتی از از اول مهرماه ۹۱ تا اول مهرماه ۹۲ به بازنشستگان ارایه شود، اما بدقولی شرکت بیمه ای در برابر برخی مراکز درمانی و بیمارستان ها موجب سرگردانی و بلاتکلیفی بیمه شدگان تامین اجتماعی شده است.
به گزارش ایسنا، اما ماجرای کارت بانک های دی نیز در نوع خود مثال زدنی است. پس از اینکه بیمه تکمیلی دی از بازنشستگان تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی می خواهد تا با افتتاح حساب در بانک دی و دریافت کارت بانک دی هزینه کرد درمان را از طریق امور بانکی به حسابشان واریز کنند، اما تا کنون هیچ مبلغی به این حساب ها واریز نشده است.
بازنشستگان معتقدند تا زمانی که به صورت حضوری در این مکان (بیمه دی) حضور نیابند هیچ مبلغی را دریافت نخواهند کرد، این در حالی است که این شعبه از بیمه دی تنها ۲۰۰ هزار تومان از هزینه های درمان را آنهم در قالب وجه نقد به مراجعه کنندگان پرداخت می کند، بنابراین مراجعانی که فیش هایی با مبالغ بالاتر در پرونده آن ها درج شده باشد، باید مجددا به شعبه دیگر بیمه دی واقع در خیابان گاندی مراجعه کنند.
در این بین به هیچ روی نمی توان از نظام سنتی و یدی ارباب رجوع در این سازمان بیمه گر گذشت. اعلام نوبت مراجعه کنندگان به صورت کلامی و با داد و فریاد، طبقه اول و راهروهای بیمه را به بازاری متلاطم شبیه کرده است، به طوری که پس از اعلام نوبت توسط مسئول یکی از شعبه ها، این بازنشستگان هستند که شماره فرد را با صدایی بلندتر فریاد می زدند تا او را از سررسیدن نوبت خود آگاه کنند.
یکی دیگر از دلایل ازدحام بازنشستگان تامین اجتماعی در شعبه های بیمه دی حضور مراجعان از شهرستان های استان تهران در شعبه های بیمه دی در شهر تهران است، زیرا بسیاری از این افراد از شهرری و اسلام شهر در این مکان حضور می یابد.
یکی دیگر از این بازنشستگان که از شهرری می آید بابت یک آزمایش کبد خود ۳۰ هزار تومان پرداخت کرده است، اما پس از شش ماه آمد و رفت در بیمه دی و هزینه ۴۰ هزار تومانی بابت کرایه، هنوز موفق به دریافت هزینه درمان خود نشده است.
به گزارش ایسنا، یکی دیگر از بازنشستگانی که با او گفت وگو کردم به شدت خواستار بازرسی توسط مسئولان ذیربط است و می گوید: تا زمانی که بازرسان و مسولان در این مکان حضور نیابند اوضاع به همین صورت خواهد بود.
این بازنشسته شرکت پارس خودرو با اشاره به اینکه بابت هزینه های آزمایشگاهی همسرش ۲۰۰ هزار تومان پرداخت کرده است، اظهار می کند: از مهرماه سال گذشته تا کنون در حال پرداخت حق بیمه به بیمه تکمیلی دی هستیم و اکنون که باید آنها نیز هزینه های درمان را پرداخت کنند این اتفاق رخ نمی دهد و باید بازرسان در این شعبه حضور یابند تا اوضاع نابسامان آن را بهبود بخشند.
وی چهار ماه است که برای دریافت هزینه های خود به سازمان بیمه گر می آید، اما پاسخی دریافت نمی کند.
دیگری نیز هشت ماه پیش ۱۵۰ هزار تومان را بابت عکس برداری از زانوهایش هزینه کرده است، اما از آن زمان تا کنون پس از شش بار مراجعه موفق به دریافت هزینه نشده است و نمی داند تا چه زمانی باید در این راه پله های پر ازدحام حضور یابد.
یکی از مسوولان بیمه دی: دیر ارائه شدن لیست بیمه شدگان توسط کانون عالی بازنشستگان از علل پرداخت دیر هنگام هزینه های درمان است
یکی از مسوولان شرکت بیمه دی در گفت وگو با ایسنا، علت بازپرداختهای دیرهنگام شرکت متبوعش به بازنشستگان را دیر ارائه شدن لیست بیمه شدگان توسط کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی عنوان می کند.
وی با بیان اینکه تعداد بیمه شدگان در استان تهران حدود ۷۰۰ هزار نفر است، می گوید: خدمات دهی به این تعداد زیاد، حجم زیاد نیرو و تجهیزات را می طلبد.
این مسوول شرکت بیمه دی با تاکید بر اینکه ارائه اسامی بیمه شدگان چهار ماه به طول انجامیده است، می گوید: در واقع به علت دیرکرد ارایه لیست بازنشستگان تامین اجتماعی توسط کانون عالی بازنشستگان این سازمان در دی ماه، کارشناسان بیمه تکمیلی دی در حال بررسی پرونده های مهرماه بودند و ما در طول این مدت نمی دانستیم فرد بیمه شده شرکت دی هست یا خیر؟ و مجبور بودیم هزینه اش را نگه داریم تا کانون اسامی را به بیمه دی اعلام کند.
وی این تجمیع چهار ماهه اسامی بیمه شدگان را موجب تجمیع مدارک و عقب افتادگی در پرداخت ها به بیمه شدگان می داند و اظهار می کند: هنوز هم بسیاری از مدارک باقی مانده است که در حال بررسی آنها هستیم. علاوه بر اینکه در طول این مدت همانند سایر شرکت ها، با کمبود تجهیزات و نیروی انسانی مواجه بودیم.
این مسوول در مورد آخرین پرداخت ها به بیمه شدگان تامین اجتماعی، بیان می کند: مدارک درمان های سرپایی تا پایان بهمن ماه و مدارک درمان های بیمارستانی نیز تا دی ماه به بیمه شدگان پرداخت شده است و کسانی که می گویند ۸ یا ۹ ماه است هزینه های درمان را دریافت نکرده اند، مربوط به پرونده هایی می شود که مدارک آنها ناقص است.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا هزینه های درمان بازنشستگان تامین اجتماعی به حساب کارت بانک های دی واریز نمی شود، اظهار می کند: کارت بانک های دی مربوط به قرارداد سال گذشته بود و در طول قرارداد ۹۱ - ۹۰ پول به حساب بیمه شدگان واریز شد که متاسفانه این قرارداد در سال جاری تمدید نشد و بنا بر آمار، در سال گذشته از حدود ۶۰۰ هزار بیمه شده در تهران، هزینه های درمان ۴۰۰ هزار بازنشسته به کارت واریز شد.
این مسوول بیمه دی همچنین با اشاره به اینکه در طول روز در شعبه ایرانشهر تعداد مراجعان به ۱۰۰۰ نفر و در کل شعبه های استان تهران به حدود ۳۰۰۰ نفر می رسد، می گوید: شعبه بیهقی از پنج باجه به ۱۵ باجه و شعبه ایرانشهر نیز هم اکنون دارای پنج باجه است و از هفته آینده شاهد افزایش تعداد شعبه های آن به ۲۰ باجه خواهیم بود.
وی در ادامه در مورد علت مراجعه بیمه شدگان از شهرستان های استان تهران به شعب بیمه دی شهر تهران نیز می گوید: در شهر ری، اسلامشهر و ورامین، بیمه دی شعبه دارد و اگر هم بیمه شده ای به شهر تهران مراجعه می کند، به این علت است که پرونده بیمارستانی وی تخصصی بوده و کارشناسان آن شهر موفق به کارشناسی آن نشده اند.
به گزارش ایسنا، در هر حال هم اکنون شاهد تجمع و ازدحام بازنشستگان تامین اجتماعی در شعبه های بیمه دی هستیم و یک صدا بودن فریاد این بازنشستگان برای رسیدگی به امورات خود در خور توجه هرچه بیشتر است، زیرا نه راه پله های بیمه دی پذیرای این بازنشستگان است و نه جسم و جان آنها یارای گذر از این راه پله ها و مقابله با ساعت ها انتظار را دارد.
ارسال نظر