نظر وزیر آموزش وپرورش درخصوص پرداخت مطالبات فرهنگیان/ کسری ۲ هزار میلیارد تومانی بودجه این وزارتخانه
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به کسری بودجه ۲ هزار میلیارد تومانی دولت تا پایان سال ۹۵، افزود: وضعیت درآمدی دولت چندان مناسب نیست و علیرغم تلاش دولت، باز هم مشکلات مالی وجود دارد.
فخرالدین احمدی دانشآشتیانی وزیر آموزش و پرورش در نشست انجمنهای اسلامی که در ساختمان شهید رجایی برگزار شد، اظهار داشت: مشارکت انجمن اسلامی و تشکلات معلمان در حل مسائل و مشکلات آموزش و پرورش، راهگشا خواهد بود.
وی افزود: از آنجا که انجمنها با بدنه آموزش و پرورش در استانها ارتباط دارند، انتظار دارم مسائل و مشکلات مدارس را رصد کنند و نسبت به آن بیتفاوت نباشند.
احمدی دانش آشتیانی با اشاره به طراحی سیستمی برای اطلاعرسانی مسائلی که در گوشه و کنار کشور در مدارس رخ میدهد، خاطرنشان کرد: انتظار داریم بخشی از نظام آموزش و پرورش توسط مردم نظارت شود و این مسئله بسیار با اهمیت است؛ چرا که با توجه به وسعت و پراکندگی آموزش و پرورش، ممکن است اتفاق، عملکرد و کارهایی در مدارس صورت گیرد که به موقع از مجاری رسمی اطلاعرسانی نشود.
وی گفت: رویکرد ما تغییر مدیران نیست؛ چرا که تغییر مکرر افراد، باعث مشکلات و بلاتکلیفی در سیستم میشود و تغییر یک مدیر، آخرین چاره کار خواهد بود.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش، احمدی دانشآشتیانی افزود: در خیلی از موارد با تذکر دادن و اصلاح رویه، نیاز به تغییرات نیست؛ مگر اینکه آن فرد همراه و همسو با سیاستهای نظام نباشد.
وی اظهار کرد: ممکن است افرادی از نظر سیاسی با ما همفکر باشند، اما تخصص لازم را نداشته باشند، معتقد به کارگیری این افراد نیستم و در این خصوص با کسی تعارف ندارم.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: تحت فشار هیچ فرد یا گروهی، مدیری را عزل یا نصب نخواهم کرد و در این خصوص نگران سؤال و یا استیضاح نیستم؛ چرا که معتقدم امور باید با تدبیر و اندیشه به پیش رود.
احمدی دانشآشتیانی خاطرنشان کرد: در عزل و نصبها سعی براین بوده تا افراد صاحب نظر و آشنا به کار در صف، در رأس امور قرار گیرند، زیرا رویکرد ما مدرسه محوری است و افرادی که مسئولیتهای کلیدی را برعهده میگیرند، باید در مدرسه کار کرده باشند و کاملاً بر امور مدرسه و دانشآموز اشراف داشته باشند.
وی با اشاره به انتقادهایی که در خصوص بهکارگیری نیرو خارج از آموزش و پرورش میشود، اظهار کرد: نباید نیروهای خارج از حوزه ستادی را خارج از آموزش و پرورش تلقی کنیم، زیرا ممکن است افرادی در مدارس مدیر، معلم یا مشاور بوده و از تخصص کافی در حوزه تعلیم و تربیت برخوردار باشند.
احمدی دانشآشتیانی با تأکید بر به کارگیری افراد جوان در بدنه آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: جوانترها باید کنار افراد با تجربه فعالیت کنند تا در آینده با کمبود نیروی با تجربه مواجه نشویم.
وزیر آموزش و پرورش از تشکیل سازمان نظام معلمی با مشارکت تشکلها خبر داد و افزود: برای اجرای برنامههای کوتاه مدت، کارگروههایی تشکیل شده است که اعضای آن را مسئولان حوزه ستادی و صاحب نظرانی بیرون از وزارتخانه تشکیل میدهند، تشکلات فعلی نیز یکی از همین کارگروههاست و انتظار میرود در برنامهها، مشارکت جدی داشته باشد.
وی با اشاره به تعامل بسیار با نمایندگان مجلس ادامه داد: این تعامل به معنای آن نیست که به سفارش کسی نیرویی جا بهجا شود در عین حال که نظرات خوب آنها را دریافت میکنیم، تلاش داریم تعامل سازندهای با مجلس داشته باشیم.
احمدی دانشآشتیانی خاطرنشان کرد: پیگیر مطالبات بازنشستگان هستیم و برای حل مشکل معوقات آنان زمان زیادی را صرف کردهایم و امیدواریم معوقات سال 94 به زودی پرداخت شود.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به کسری بودجه 2 هزار میلیارد تومانی دولت تا پایان سال 95، افزود: وضعیت درآمدی دولت چندان مناسب نیست و علی رغم تلاش دولت، باز هم مشکلات مالی وجود دارد.
احمدی دانشآشتیانی بر تمرکز زدایی تأکید و اظهار کرد: استانها باید بسیاری از مشکلات را، خودشان حل کنند.
وی در خصوص صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: تیم کارشناسی برای بررسی مسائل موجود صندوق ذخیره فرهنگیان تشکیل شده است و تا پیش از بررسی تخصصی و کامل نمیتوان نظری در این خصوص ارائه داد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به کمبود وقت برای پاسخگویی به تعدد تقاضای دیدار تشکلهای فرهنگیان و انجمنهای علمی دانشگاهها و صاحب نظران حوزه تعلیم وتربیت، اظهار کرد: در انتخابات، اولویت با بانوان است، اما مشکل اصلی این است که خود آنها راغب به پذیرش برخی مسؤلیتها نیستند و این امر از حساسیتپذیری بالای آنان سرچشمه میگیرد.
وی در خصوص برنامههای آموزش و پرورش در دوره جدید، گفت: مطابق آنچه در مجلس شورای اسلامی اعلام شد، دو برنامه کوتاه مدت و بلندمدت داریم که برای پیاده سازی آن، کمیتههای مشورتی با حضور افراد صاحب نظر تعلیم و تربیت،استادان دانشگاه و نیروهای آموزش و پرورش تشکیل شده است و انتظار میرود نتایج مباحث کارشناسی، مبنای برنامههای عملیاتی قرار گیرد.
احمدی دانشآشتیانی با بیان اینکه بیشترین کار اجرایی برنامههای آموزش و پرورش در این کمیتهها صورت میگیرد، خاطر نشان کرد: اعضای تشکلهای فرهنگیان میتوانند با عضویت در این کمیتهها به دنبال پیگیری مسائل مختلف آموزش و پرورش باشند و امید است با حضور فعال تشکلها ارتباط بین صف و ستاد تقویت شود.
وی با اشاره به ساختار متمرکز آموزش و پرورش، گفت: بحث «سازمان نظام معلمی» از مواردی است که در کمیتههای مشورتی میتواند به نتیجه برسد و در این زمینه نیز تشکلها میتوانند نقش عمدهای ایفا کنند.
وزیر آموزش و پرورش ابراز امیدواری کرد که با مشارکت نهادهای دولتی و غیردولتی، نتایج مفیدی حاصل شود.
ارسال نظر