سامانه پرفشار سرد سیبری از بامداد اول آذر هرمزگان را زیر نفوذ فعالیت خود قرار داده و براساس اعلام اداره کل هواشناسی هرمزگان ، با تقویت بیشتر فعالیت سامانه پر فشار سرد سیبری، تداوم وزش باد شدید و گرد و غبار در مناطق شرقی و مرکزی استان ، تنگه هرمز، شرق خلیج فارس و دریایی عمان با شدت و ضعف تا صبح روز هفتم آذر ادامه می یابد.

فعالیت این سامانه برخاسته از سیبری سبب کاهش کیفیت هوا و مواج شدن دریا در این مدت می شود.

گرد و غبار و باد شدید که از روز دوشنبه یکم آذرماه وارد استان هرمزگان شده،‌ دید افقی را به 100متر رسانده، تمام پروازهای فرودگاه بندرعباس به سایر نقاط کشور لغو یا با تاخیر انجام گرفته ، تردد همه شناورهای مسافری از بندرهای استان متوقف و مدارس هم از روز دوشنبه تعطیل شده است .

صبح امروز پنجشنبه چهارم آذر بیشینه سرعت وزش باد در بندرعباس به 65 کیلومتر بر ساعت رسید و میدان دید افقی را از چهار و نیم کیلومتر در شب گذشته به 500 متر کاهش داد.

معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست هرمزگان در این خصوص گفت: غلظت ریزگردها (ذرات معلق هوا) در بندرعباس با گذر از 300 psi استانداردهای هوای سالم را پشت سر گذاشته و به شرایط خطرناک رسیده است.

حبیب مسیحی اظهار داشت: بر اساس گزارش ها مقدار ریزگردها تا ساعت 10 صبح چهارم آذر 550 میکروگرم بر متر مکعب بوده و همانگونه که اشاره شد شاخص آلایندگی نیز به مرحله خطرناک رسیده است.

وی ادامه داد : با توجه به نوسان های آب و هوایی و کاهش و افزایش سرعت وزش باد نمی توان پیش بینی درستی از وضعیت ریز گردها در ساعت های آینده داشت.

شاخص PSI استانداردی است که برای گزارش روزانه کیفیت هوا مورد استفاده قرار می‌گیرد و معمولاً از پنج آلاینده منواکسیدکربن، ازن، دی‌‌اکسیدنیتروژن، دی‌اکسید گوگرد و ذرات معلق استفاده می‌ شود.

همچنین با توجه به شرایط جوی حاکم و کاهش مراجعه شهروندان به مراکز اهدای خون ، نیاز فوری به تمامی گروه های خونی در هرمزگان بوجود آمده است.

پروازها دربندرعباس مجدد به حالت تعلیق درآمد

مشاور رسانه ای مدیرکل فرودگاه های هرمزگان و مدیر ترمینال فرودگاه بندرعباس نیز گفت: پروازهای این فرودگاه بین المللی بر اثر شدت وزش باد ، هجوم ریزگردها و کاهش دید، مجدد به حالت تعلیق درآمد.

حسین پاسلار اظهار داشت: این امر پروازهای مسیرهای کیش ، ابوموسی و اصفهان را در انتظار بهبود شرایط جوی قرار داده است.

وی ادامه داد: شرایط جوی نامناسب که از بامداد اول آذر هرمزگان را درگیر خود کرده است در همان روز موجب لغو پروازهای فرودگاه بین المللی بندرعباس شد.

مشاور رسانه ای مدیر کل فرودگاه های هرمزگان و مدیر ترمینال فرودگاه بندرعباس اضافه کرد: با توجه به وزش باد و هجوم ریزگردها در بندرعباس ، نشستن هواپیما ها در روز دوم آذر نیز با مشکل مواجه شد و پروازهای روز سوم آذر نیز با تاخیر انجام گرفت.

پاسلار اشاره کرد: 44 پرواز فرودگاه بین المللی بندرعباس از روز اول آذر تا امروز بر اثر این شرایط جوی لغو شده و 32 پرواز نیز در روز چهارشنبه با تاخیر انجام شد.

وی ابراز داشت: برای امروزپنجشنبه نیز انجام 26 پرواز برنامه ریزی شده بود که با توجه به شرایط جوی کنونی احتمال انجام شدن آنها بسیار ضعیف است.

مشاور رسانه ای مدیر کل فرودگاه های هرمزگان و مدیر ترمینال فرودگاه بندرعباس خاطر نشان کرد : این شرایط جوی نامناسب به غیر از تاخیر و ابطال پروازها باعث ایجاد خسارت به این فرودگاه شده که بخش های عملیاتی و غیر عملیاتی با تشکیل تیم های ویژه در حال پیگیری مسائل و رفع آنها هستند.

پاسلار اظهار داشت : مسافران با صبر و حوصله فرودگاه بین المللی بندرعباس را در امر ارائه خدمات یاری کرده و قبل از مراجعه حضوری برای اطلاع از شرایط پروازی با شماره‌های 199 و 07633611020 و 07633611030 تماس برقرار کنند.

مردم هرمزگان جز برای کارهای ضروری از منزل خارج نشوند

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی ناسلام و خطرناک مردم این استان جز برای کارهای ضروری از منازل خود خارج نشوند.

فاطمه نوروزیان با بیان اینکه شرایط کنونی برای همه گروه های سنی خطرناک است ، اظهار داشت : افرادی که ناچار از رفتن به محل کار هستند در همان مدت کوتاهی که در معرض هوای آزاد قرار می گیرند نیز بدون ماسک نباشند.

وی ادامه داد : پنجره ها بسته و درز آنهای گرفته شود ، زیر پنجره ها پارچه خیس قرار گیرد ، بیماران قلبی ، کودکان ، افراد سالخورده و بیماران صعب العلاج به هیچ دلیل از منازل خارج نشوند.

وی اضافه کرد: رانندگان وسایل نقلیه با چراخ های روشن و سرعت پایین حرکت کنند زیرا شرایط آب هوایی از هفت صبح دیروز تا هفت صبح امروز منجر به بروز 32 تصادف در هرمزگان شده است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهارداشت: بیشتر افرادی که دچار سوانح رانندگی شده اند نیز از موتور سیلکت سواران بوده اند که توصیه می شود در شایط کنونی از این وسیله نقلیه استفاده نشود ، اگر افرادی ناچار به استفاده از موتور سیکلت هستند باید کلاه ایمنی بر سر گذارند و همه موارد ایمنی را رعایت کنند وهمچنین توصیه می شود از مایع ها و میوه و سبزی ها در این مدت بیشتر استفاده شود.