88 درصد مردم کمتر از حد نیاز میوه و سبزی میخورند
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می گوید، 88 درصد مردم ایران کمتر از حد مورد نیاز سبزی و میوه مصرف میکنند، میانگین مصرف شیر نیز در ایران نصف استاندارد جهانی است.
زهرا عبداللهی هشدار داد: میزان مصرف سبزی، میوه، لبنیات و شیر در بین ایرانیان بسیار کمتر از حد مورد نیاز است و بر عکس مصرف روغن و شکر در بین ایرانیان بالاتر از حد مجاز است.
وی گفت: بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی هر فرد در طول روز باید پنچ واحد میوه یا سبزی استفاده کند. هر واحد میوه شامل یک سیب یا پرتقال است و هر واحد سبزی نیز در حد یک لیوان سبزی است.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: آمارها نشان می دهد 88 درصد مردم کمتر از حد مورد نیاز میوه و سبزی مصرف میکنند و 12 درصد بیش از پنج واحد میوه و سبزی در روز مصرف میکنند.
عبداللهی گفت: از نظر مصرف لبنیات نیز هر فرد باید روزانه 250گرم لبنیات مصرف کند اما سرانه مصرف لبنیات در بین ایرانیان کمتر از این میزان و حدود 190 گرم در روز است. در مورد شیر این وضعیت بدتر است به طوری که هر فرد باید هر سال 165کیلوگرم شیر مصرف کند در صورتی که هم اکنون هر ایرانی سالانه فقط 70 کیلوگرم شیر مصرف میکند که کمتر از نصف میزان لازم است.
این مقام مسوول ادامه داد: علاوه بر فرهنگ سازی، قیمت مواد غذایی نیز در مصرف آن تاثیر دارد، دولت باید یارانه روغن و شکر را قطع یا بسیار کم کند و بخشی از این یارانه را به سمت لبنیات و میوه و سبزی و حبوبات و مواد حاوی زیز مغزیها سوق دهد.
عبداللهی گفت: هدف از تغذیه سالم این است که سیری سلولی اتقاق بیفتد و گر نه سیری ظاهری و مصرف کالری بیش از حد که به چاقی و اضافه وزن منجر میشود نوعی سوء تغذیه و عامل مهم انواع بیماری های غیر واگیر مانند دیابت، بیماری های قلبی و سرطان است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت می گوید، هم اکنون دولت حدود 10 درصد هزینه شکر مصرفی مردم را به صورت یارانه پرداخت میکند و از هر کیلو شکر که به قیمت 2300 تومان تولید می شود، دولت 200 تومان یارانه میدهد.
عبداللهی افزود: انتظار وزارت بهداشت این است که یارانه شکر و روغن به مواد غذایی مفید تر از جمله میوه، سبزی و لبنیات اختصاص یابد تا این مواد مفید با قیمت ارزانتری در اختیار مردم قرار گیرد.
ارسال نظر