رسول عزیزی در آستانه برگزاری دهمین انجمن سالیانه کولوپروکتولوژی اظهار داشت: رشته کولوپروکتولوژی در حوزه بیماری‌های روده بزرگ و سرطان‌های مختلف این دستگاه از بدن بوده و بیماری‌های التهابی روده، هموروئید و فیستول را شامل می‌شود.

رئیس انجمن کولوپروکتولوژی در ارتباط با بیماری‌ هموروئید گفت: هموروئید بیماری نیست بلکه عضوی از بدن است و همه افراد آن را دارند ولی مشکلاتی همچون یبوست و مصرف برخی از غذاها سبب التهابی و پاتولوژیک شدن آن می‌شود.

وی بیان داشت: این مساله بیرون‌زدگی هموروئید و خونریزی آن را به همراه داشته  که درمان آن عموما از طریق جراحی صورت می‌‌گیرد البته تشخیص درست این بیماری بسیار حائز اهمیت است چرا که ممکن بوده در زمینه بیماری‌های دیگر همچون افتادگی روده باشد که این مساله نیز جراحی خاص خود را می‌طلبد.

عزیزی با اشاره به اینکه سرطان روده در قسمت تحتانی علائم شبیه هموروئید دارد و گاهی با هم اشتباه تشخیص داده می‌شود گفت: لذا تشخیص دقیق و به موقع بیماری‌های روده بزرگ بسیار مهم است. همچنین جراحی هموروئید همچون قدیم بریدن هموروئید نیست.

رئیس انجمن کولوپروکتولوژی تاکید کرد: در بسیاری از شبکه‌های اجتماعی و ماهواره‌ای تبلیغ شده که از طریق لیزر می‌توان به طور کامل هموروئید را درمان کرد در حالی که بزرگ‌نمایی زیادی در این زمینه صورت گرفته است.

وی ضمن هشدار در این رابطه گفت: استفاده از لیزر چندان با روش‌های استاندارد مطابقت ندارد و بیش از حد در این زمینه تبلیغ می‌شود چرا که درمان از طریق لیزر خیلی موثر در درمان واقع نمی‌شود و در موارد زیادی در شرایط غیر استاندارد و در مطب‌ها بدون بیهوشی انجام می‌شود.

عزیزی گفت: انجام درمان هموروئید از طریق لیزر در مطب عوارض غیرمنتظره‌ای برای بیمار به همراه دارد لذا مردم نباید به هر طریقی در این زمینه اعتماد کنند.

رئیس انجمن کولوپروکتولوژی گفت: هر علائمی همچون مشاهده خون در مدفوع باید جدی گرفته شود و فرد به متخصص مراجعه کند چرا که تشخیص زودرس در بیماری‌های مرتبط با روده بسیار حائز اهمیت است.

وی خاطر نشان کرد: دهمین کنگره سالیانه کولوپروکتولوژی و بی اختیاری ایران 12 تا 14 آبانماه در سالن شهید غرضی بیمارستان میلاد تهران برگزار می شود و علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت www.ircps.com مراجعه و یا با شماره 44222041 تماس بگیرند.