بحران سالمندی در کمین ایران
افزایش ناگهانی جمعیت در کشور سبب شد تا در دهه ۶۰ سیاستهای جمعیتی تنظیم شود که کارشانان و متخصصان علم جمعیت شناسی معتقدند نتیجه آن کاهش جمعیت شد، چون خانواده های ایرانی فراتر از این سیاست حرکت کردند. کاهش جمعیت سبب شده تا پیش بینی شود که ایران وارد سالکندی شود که بیشتر آن هم جمعیت زنان است چون امید به زندگی در میان آنها بالاست.
به گزارش پارس به نقل از خبرآنلاین، محمدجواد محمودی عضو هیأت علمی مؤسسه مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه معتقد است که جمعیت ایران با شیب تندی روبه سالمندی می رود و اگر مسئولان در این باره چاره اندیشی نکنند و برنامه ریزی دقیقی نداشته باشند یقینا در چندسال آینده با مدیریت بحران سالمندی روبه رو می شویم.
وی گفت: متاسفانه با رشد جمعیت جوان در دهه ۷۰ و ۸۰، برای این جمعیت جوان ایران برنامه ریزی نداشتیم و الان این نیوری جوان مشکل اشتغال و مسکن دارند، بنابراین اگر برنامه ریزی نشود برای جمعیت سالخورده هم مشکلات فراوانی خواهیم داشت. محمودی با تأکید بر اینکه هر پدیده جمعیتی اگر به موقع مدیریت نشود تبدیل به بحران می شود افزود: مدیریت پدیده سالمندی نیازمند سیاستگذاری های جمعیتی است و سیاست های جمعیتی تنها بحث کم و زیاد شدن تعداد فرزندان نیست، بلکه جزء برنامه های ضروری توسعه است.
در جدول زیر درصد جمعیت و نسبت جنسی ۶۰ سال به بالا به تفکیک جنس در کشورهای منتخب در حال توسعه و توسعه یافته آورده شده است:
ارسال نظر