هنرمندانی که از پرده نقرهای به بهشت میروند
با این پیش فرض که همه هنرمندان نامزد شده برای انتخابات شورای شهر وارد شورای شهر شوند، آیا آنها به این نکته توجه داشتهاند که چگونه میتوانند در این شورای نظارتی شهری و نهاد مشورتی موفق عمل کنند؟
به گزارش پارس به نقل از فارس، چهارمین دوره انتخابات شورای شهر در شرایطی مورد توجه مردم قرار می گیرد که علاوه بر تجمیع آن با انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری، افراد سرشناس فرهنگ و هنر کشور از جمله سینما و موسیقی در میان کاندیداها به چشم می خورد. حضور پر تعداد اهالی هنر نسبت به دوره های گذشته توجه مردم جامعه را بیش از پیش به خود جلب می کند. علاقمندی و شرکت پر تعداد هنرمندان و ورزشکاران به عنوان نامزد در شورای شهر سوالات زیادی را در ذهن متبادر می کند.
حضور چهره های غیر سیاسی ؛تحلیل و گمان
امسال بازیگران، خوانندگان، کارگردانان از جمله حبیب الله کاسه ساز، امین و امید زندگانی، افسانه بایگان، علی رام نورایی، دانیال عبادی، محمد عیوضی و… به شکل بی سابقه ای در انتخایات شورای شهر شرکت کردند، به دنبال این حضور پررنگ شک و گمان و تحلیل ها آغاز شد و هر طیف از جامعه با تحلیل خاصی به این حضور پررنگ نگاه کردند.
عده ای معتقدند با حضور گسترده اهالی فرهنگ و هنر خون جدیدی در این نهاد شورایی و نظارتی بر شهر جریان خواهد یافت. گروهی گمان دارند جریان سیاسی خاصی نیاز به حمایت از برخی از هنرمندان و ورزشکاران برای حضور در این نهاد اثرگذار دارد تا بتواند با کسب قدرت جایگاهی مناسب برای خود فراهم آورد. عده ای معتقدند این تعداد از هنرمندان در انتخابات شورای شهر شرکت کردند تا نظر نظام جمهوری اسلامی ایران را نسبت به خود بدانند و با تایید صلاحیت شان نظر نظام را درارتباط با خود مطلع می شوند و ممکن است از ادامه راه و حضور جدی در انتخابات صرفنظر کنند.
باید به این نکته توجه جدی داشته باشیم که در افکار عمومی اهالی سینما مورد توجه اکثریت مردم جامعه هستند و حضور گسترده هنرمندان در شورای شهر برای مردم از اهمیت خاصی برخوردار است و خبرهای مربوط به اهالی هنر را دنبال می کنند. با این پیش فرض که همه این افراد با توجه به شهرت و محبوبیت خود وارد شورای شهر شوند و بتوانند رای مردم را به خود اختصاص دهند آیا هنرمندانی که نام خود را در ستاد انتخابات شورای شهر به ثبات رساندند به این نکته توجه داشته اند که چگونه می توانند در این شورای نظارتی شهری و نهاد مشورتی موفق عمل کنند؟
شورای شهر فقط شهردار انتخاب نمی کند!
شورای شهر وظایف متعددی دارد که اهمیت آن به حدی است که ۳۴ ماده و ۹ تبصره در قانون اساسی را به خود اختصاص می دهد و درباره وظایف این نهاد به صورت مفصل بحث شده است. اجرای بسیاری از آنها به تخصص و کارآمدی های خاصی نیاز دارد. شورای شهر تنها وظیفه انتخاب شهردار را برعهده ندارد! و بسیاری از مسایل مهم شهری را باید در نظر بگیرند و تصمیمات مهم برای اداره شهر برعهده این نهاد مشورتی و نظارتی است.
اگر با توجه به نظر و اقبال مردم نسبت به هنرمندان، اکثر هنرمندان با انتخاب مردم در شورای شهر حاضر شوند آیا می توانند به وظایف خود در شورای شهر عمل کنند؟
یادآوری این نکته حایز اهمیت است، اگر در اکثر نهادهای مشورتی و نظارتی یک نفر از اهالی فرهنگ و هنر حضور داشته باشد می تواند با حضور مؤثر خود و استفاده از تجربیاتش در حوزه فرهنگ و هنر نظارت کارآمد و دقیقی را ارایه دهد و درجهت ارتقاء سطح فرهنگ و هنر جامعه تلاش کند. اما این فرد باید علاوه بر اشراف بر تمام مسایل مبتلابه حوزه فرهنگ هنر باید توانایی ابراز نظر و همراه کردن جمع را با خود برای ارایه خدمات هرچه بیشتر و بهتر به جامعه فرهنگی و هنری کشور داشته باشد.
به نظر می رسد باید منتظر ماند تا ببینیم در روزهای آتی این تعداد هنرمند علاقمند هستند در عرصه انتخابات حاضر شوند و یا با ائتلاف تنها تعداد معدودی از آنها به این عرصه وارد می شوند و خود را محک می زنند.
ارسال نظر