تربیت دوگانه مدرسه و خانواده خطرآفرین است
نایب رئیس دوم مجلس با بیان اینکه تربیت دوگانه مدرسه و خانواده خطرآفرین است، گفت: مهمترین خطر در این خصوص، خطر نفاق برای دانشآموز است.
علی مطهری نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی امروز در مراسم گرامیداشت هفته پیوند اولیا و مربیان که در تالار فرهنگ برگزار شد، با اشاره به نقش ویژه انجمن اولیا و مربیان اظهار داشت: اهمیت پیوند اولیا و مربیان در مسئله تربیت بسیار روشن است.
وی در تشریح این اهمیت گفت: مکمل بودن خانواده و تربیت مدرسه و اینکه این پیوند میتواند به شکل مقابل آن یعنی تربیت دوگانه بین تربیت خانه و مدرسه وجود داشته باشد و دانشآموز را همیشه در یک حالت حیرت قرار دهد، بسیار مهم است.
مطهری بابیان اینکه خطر تربیت دوگانه برای همگان روشن است، افزود: برای نمونه اگر مدرسه به خواندن نماز و پوشش اسلامی تأکید کند و دانشآموز در خانه خلاف آن را ببیند، ممکن است آثار منفی زیادی به دنبال داشته باشد که مهمترین آن خطر نفاق برای دانشآموزان است و رفتار دوگانهای در دانشآموز به وجود میآید که برای جامعه مضر است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان خاطرهای از شهید مطهری یادآور شد: زمانی فردی از این شهید پرسید که چرا فرزندان برخی از علما که البته محدود و خیلی کم است، بهخوبی آنها نیستند با اینکه پدرانشان از روحانیون هستند که شهید مطهری در پاسخ گفت «چون این افراد میبینند که پدرشان دروغ میگویند و در بالای منبر یک چیز میگویند و در رفتارشان چیز دیگری است».
مطهری با تأکید بر اینکه پیوند اولیا و مربیان در موضوع تربیت ضروری است، افزود: در تربیت جایگزینی برای خانواده وجود ندارد.
وی با انتقاد از اینکه وضع امروز انجمن اولیا و مربیان بیشتر تبدیل به دریافت کمکهای مالی شده است، تصریح کرد: با توجه به وجود مضیقه مالی طبیعی است که مدارس از اولیا کمک میگیرند.
نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی با اشاره به آسیبهای این موضوع عنوان کرد: در این خصوص برخی اولیا به مدارس کمک میکنند اما میخواهند روش تربیتی خود را نیز به مدرسه تحمیل کنند که این یک نوع آسیب بوده و باید از آن جلوگیری شود.
مطهری با تأکید بر اینکه تربیت و روش صحیح آن را مدرسه تعیین میکند، گفت: در کمک اولیا به مدرسه باید بیشتر استفاده از تخصصهای اولیا صورت گیرد و باید هماهنگیهایی بین آن وجود داشته باشد.
وی تأکید کرد: همیشه ملامت زیاد باعث سرکشی دانشآموز میشود و اثر منفی داشته و باید در اصول تربیتی بین خانه و مدرسه هماهنگی باشد.
نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید ابتدا تصویر درستی از تربیت داشته باشیم، بیان داشت: تربیت یعنی پرورش استعدادهای انسانی که در وجود فرد است.
مطهری با بیان اینکه کار اصلی معلم، پرورش عقل و قوه تشخیص دانشآموز است، یادآور شد: کار مربی مانند یک باغبان است نه یک صنعت؛ چرا که در صنعت، صنعتگر از یک جسم، چیز دیگری میسازد و نباید تربیت را با صنعت اشتباه گرفت؛ چراکه کار اصلی مربی رشد دادن استعداد و قوه عاقله فرد است.
وی با تشریح عناوین مختلف تربیت، خاطرنشان کرد: یکی از راههای تربیت بحث اراده است و تفکر، محبت، ازدواج و جهاد از عوامل دیگر مؤثر در تربیت است.
مطهری بابیان اینکه هیچ چیزی جای شاخص جهاد را در تربیت نمیگیرد، گفت: «کار» عامل دیگر در امر تربیت است که باعث تمرکز قوه خیال انسان میشود.
به گزارش فارس در این مراسم از تعدادی از خانوادههای شهدای حرم و یک جانباز 70 درصد با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد.
ارسال نظر