اندام کلیه، وظایف مهمی را در بدن بر عهده دارد که از جمله آن میتوان به تصفیه خون، دفع سموم بدن، تنظیم و نگه داشتن الکترولیت بدن، ترشح هورمون تنظیم کننده فشار خون، تولید سلول های خونی و کمک به حفظ مقاومت استخوان ها برشمرد به طوری که عدم کارکرد صحیح این عضو پیامدهایی مرگبار در پی دارد.
اولین عوارض بیماری های کلیوی عبارت است از، ضعف، تنگی نفس و بی حالی. همچنین بروز مشکلات کلیوی باعث تغییر در سطح پتاسیم خون می شود که می تواند منجر به ضربان غیر عادی قلب و مرگ ناگهانی شود.
برای حفظ سلامت کلیه ها باید برخی عادت های نادرست روزانه را در خود اصلاح کنید. به عنوان مثال در مصرف نمک دقت کنید. بدن به سدیم نیاز دارد اما مصرف بیش از حد آن باعث بالا رفتن فشار خون میشود به طوری که بدن برای دفع سدیم اضافی از بدن مجبور میشود به کلیهها فشار وارد کند. بنا به گفته کارشناسان میزان مصرف استاندارد نمک روزانه نباید از حدود پنج گرم فراتر رود.
کم آبی، یکی دیگر از عواملی است که باعث آسیب به کلیه ها می شود. کلیه برای دفع سموم از بدن به آب کافی وابسته است و نوشیدن حجم پایینی از آب آسیب جدی به کلیه ها وارد میکند. برای محافظت از کلیه ها روزانه 8 لیوان آب بنوشید.
عدم تخلیه کامل ادرار از مثانه یکی از بزرگترین دلایل آسیب دیدن این عضو حیاتی محسوب میشود. تجمع ادرار در مثانه نه تنها باعث فشار بر کلیه ها می شود بلکه عامل ایجاد سنگ کلیه نیز به شمار میرود و منجر به نارسایی کلیوی یا بی اختیاری دفع ادرار میشود.
استفاده بیش از حد از انواع مسکن ها می تواند باعث آسیب به کلیه و کبد شود و سلول های این اندامهای درونی را تخریب و باعث مرگ افراد شود.
اگر شما هم از دوستداران قهوه هستید بد نیست بدانید نوشیدن این ماده خوشمزه به میزان زیاد می تواند اثری مخرب مانند نمک بر کلیه ها داشته باشد و باعث افزایش فشار به این عضو و بروز نارسایی شود.
اگر عاشق خوردن کباب، همبرگر و انواع خوراکی های پرگوشت هستید باید بدانید رژیم غذایی سرشار از پروتئین قرمز مانند سمی خطرناک سلامت کلیه ها را تهدید میکند. بر اساس تحقیقات دانشمندان دانشگاه هاروارد، در گوشت قرمز آمونیاک وجود دارد که به عنوان یک ماده خطرناک برای بدن شناخته می شود و وظیفه دفع آن بر عهده کلیه ها است. از این رو گوشت قرمز با اعمال فشار مضاعف بر کلیهها باعث پیری زودرس این عضو می شود.
ارسال نظر