13 دانشگاه ایرانی به جمع برترینهای دنیا پیوستند
رتبه بندی جهانی تایمز فهرست برترین دانشگاه های جهان را برای سال ۲۰۱۷ - ۲۰۱۶ منتشر کرد که بر اساس آن ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع ۸۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار گرفتند.
در این رتبه بندی فهرست ۹۸۰ دانشگاه برتر جهان معرفی شده است.
تدریس، تحقیق، انتقال دانش و چشم انداز بین المللی از جمله ۱۳ شاخص عملکردی این رتبه بندی است. این محاسبه توسط دانشجویان، دانشگاهیان، رهبران دانشگاه، صنعت و دولت صورت گرفته است.
برای اولین بار رتبه بندی تایمز در این سال، بیش از نیم میلیون کتاب و ۱۱.۹ میلیون خروجی پژوهش را تجزیه و تحلیل کرده است.
تحقیقات هنر و علوم انسانی برای اولین بار با دقت بیشتری مورد توجه قرار گرفه است.
رتبه ۱۰ دانشگاه اول جهان نشان از تغییر جدول دارد . پیش از این رتبه اولین دانشگاه به ایالات متحده اختصاص داشت که امسال آکسفورد از انگلستان اولین دانشگاه جهان اعلام شده است.
رتبه دوم انستیتو تکنولوژی کالیفرنیا از آمریکا، رتبه سوم دانشگاه استنفورد از آمریکا، رتبه چهارم دانشگاه کمبریج از انگلستان، رتبه پنجم انستیتو فناوری ماساچوست از آمریکا، رتبه ششم دانشگاه هاروارد از آمریکا، رتبه هفتم دانشگاه پرینستون از آمریکا، رتبه هشتم دانشگاه امپریال کالج از انگلستان، رتبه نهم انستیتو از آفناوری زوریخ از سوئیس هستند.
همچنین رتبه دهم به طور مشترک به دانشگاه برکلی کالیفرنیا از آمریکا و دانشگاه شیکاگو از آمریکا اختصاص دارد.
۱۳ دانشگاه ایرانی نیز در این رتبه بندی در میان ۸۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار دارند که دانشگاه علم و صنعت ایران برای اولین بار در بالای جدول ایرانی ها قرار دارد.
دانشگاه های ایرانی به ترتیب اعلام در رتبه بندی جهانی تایمز، علم و صنعت ایران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، صنعتی اصفهان، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، شیراز، تهران، علوم پزشکی تهران، فردوسی مشهد، آزاد اسلامی واحد کرج، شهید بهشتی، یزد، زنجان هستند.
رتبه دانشگاه های علم و صنعت ایران و صنعتی شریف در میان ۵۰۱-۶۰۰، رتبه دانشگاه های صنعتی امیرکبیر، صنعتی اصفهان، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، شیراز، تهران، علوم پزشکی تهران در میان ۶۰۱-۸۰۰ است.
رتبه دانشگاه های فردوسی مشهد، آزاد اسلامی واحد کرج، شهید بهشتی، یزد، زنجان ۸۰۱+ است.
باید مسئولین وزارت علوم طبق برنامه ای مدون، فرهنگ جامعه علمی را به سمتی سوق دهند که دانشجویان فقط به دنبال انتخاب دانشگاه مثلا صنعتی ش... به خاطر برندی که قبلا داشته و هم اکنون عاملی برای انتقال اتوبوسی دانشجویان به خارج کشور و فرار مغزها شده نباشند. اتفاقا اغلب دانشجویان نخبه، وقتی در داخل جو بد آموزشی و پژوهشی این دانشگاه قرار میگیرند، به علت داشتن ذهنیت به عنوان یک دانشگاه آرمانی که در ذهنشان از قبل شکل داده اند و هیچ یک از آن ویژگیها را نمیبینند، سر خورده می شوند و اصطلاحا میگویند اگر صنعتی ش... این است پس وای به حال دانشگاههای دیگر و از ایران مهاجرت میکنند. در صورتیکه دانشگاههای دیگری چون تهران، امیرکبیر، صنعتی اصفهان، علم و صنعت و ... هستند که به مراتب جو علمی و پژوهشی و روانی بهتری دارند.