علیرضا محمدی، کارشناس نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان در خصوص گونه حمایت شده کفتار، اظهار داشت: کفتارها شامل دو زیر گونه اصلی؛ خالدار و راه راه هستند که گونه راه راه آن متعلق به ایران بوده و در تمامی استان‌ها به ویژه استان همدان مشاهده می‌شوند. 

 
وی گفت: کفتارها به عنوان گوشتخواران بزرگ جثه در راس غذایی بوده و از مهمترین حلقه‌های اصلی زنجیره غذایی به شمار می‌روند. 
 
کارشناس نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، بیان داشت: از کفتارها به عنوان پاک کننده و یا رفتگر طبیعت یاد می‌شود، چرا که این گونه لاشه‌های موجود در طبیعت را چه از نوع علف خوار و چه از نوع گوشت خوار، پاکسازی می‌کند. 
 
محمدی ادامه داد: حذف گونه‌های بیماز از جمعیت کل و بز، قوچ و میش، اهو و جبیر و کنترل جمعیت گونه‌های مختلف نشخوار کنندگان با توجه به ظرفیت منطقه از دیگر فوائد و ضرورت وجود کفتار است. 
 
وی درباره آمار جمعیتی این گونه تصریح کرد: آمار دقیقی از کفتارها به لحاظ منزوی و حساس بودنشان وجود ندارد ولی با توجه به مشاهدات محیط بانان ما در مناطق حفاظت شده و آزاد استان، تعدا قابل توجهی ازایی این گونه به چشم می‌خورد. 
 
کارشناس نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، تصریح کرد: پراکندگی جمعیت کفتار راه راه در سطح استان یکنواخت بوده و ما شاهد حضور این گونه در شهرستان‌ها نیز هستند. 
 
محمدی درباره وضعیت این گونه در کشورمان بیان داشت: با اینکه کفتار، در لیست اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی، جزو گونه‌های حمایت شده قرار دارد اما به طور کلی، در کشورمان به غیر از دو استان از وضعیت خوبی برخوردار است. 
 
وی افزود: وجود بحث خرافات در برخی استان‌ها منجر به شکار غیر مجاز و بی رویه و تخریب زیستگاه‌های کفتار به ویژه گونه‌ ماده آن شده است. 
 
کارشناس نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، تصریح کرد: دید منفی موجود در دو استان کشورمان، جمعیت کفتار را به مرحله انقراض محلی رسانده در حالی که در سایر مناطق کشورمان به ویژه استان همدان اقدامات حفاظتی، مورد خاصی این گونه را تهدید نمی‌کند. 
 

محمدی گفت: مردم باید در همه جا محیط بان باشند و بر مبنای خرافات، موجبات انقراض گونه‌ای را در طبیعت فراهم نکند چرا که وجود گونه‌ای ضرورت دارد