به گزارش پارس به نقل از فارس، امسال زمانی که « کاترین بیگلو» موفق به نامزدی جایزه اسکار در بخش بهترین کارگردانی نشد، برخی از کارشناسان اعلام کردند که این مسئله تنها به خاطر زن بودن « کاترین بیگلو» اتفاق افتاده است.

شاید این تئوری چندان علمی به نظر نیاید ولی به هر حال شکی نیست که تعداد فیلمسازان زن نسبت به فیلمسازان مرد در هالیوود به مراتب کمتر است و اینکه فیلمسازان زن تقریبا دستشان تهی از جوایز سینمایی است.

« فندور» ، مؤسسه خدمات رسانی برای فیلم ها مستقل ضمن تاکید بر تبعیض آشکار جنسیتی اعلام کرد که طی سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۲ میلادی، در میان فیلم هایی که در فهرست ۱۰۰ فیلم پرفروش گیشه سالانه قرار می گیرند، تنها ۴.۴ درصد از فیلم ها متعلق به فیلمسازان زن بوده است.

همچنین این آمار در سطح وسیع تر نشان می دهد که طی یک دهه گذشته تنها فیلم های ۴۱ فیلمساز زن در فهرست ۱۰۰ فیلم پرفروش سالانه گیشه قرار داشته در حالی که این آمار برای فیلمسازان مرد بیش از ۶۲۵ نفر بوده است.

این مؤسسه همچنین آمار زنان فیلمساز در هالیوود طی سال ۲۰۱۱ را تنها ۵ درصد اعلام کرده است که نسبت به سال های گذشته کاهش داشته آنچنان که این آمار سال ۱۹۹۸،۹ درصد و سال ۲۰۱۰،۷ درصد بوده است.

به طور کلی آمارها نشان می دهد که فیلمسازان زن بیشتر در سینمای مستقل و ساخت فیلم های بلند مستند فعال هستند تا فیلم های داستانی، چالش اصلی این فیلمسازان اساسا در رابطه با پروژه های عظیم هالیوودی است.

مشارکت آنها در زمینه فیلم های مستند ۳۴.۵ درصد و در زمینه فیلم های داستانی تنها ۱۶.۹ درصد بوده است.

عدم موفقیت فیلمسازان زن هالیوود تنها در عرصه فیلمسازی و فروش در گیشه نبوده و جشنواره های سینمایی نیز شاهد این تبعیض جنسیتی هستیم آنچنان که طی ۸۵ دوره از جوایز اسکار تنها ۴ کارگردان زن نامزد جوایز اسکار شده اند که از این میان « کاترین بیگلو» به عنوان اولین و آخری فیلمساز زن سال ۲۰۱۰ برای فیلم « گنجه درد» برنده جایزه اسکار بهترین کارگردانی شد.

البته این مسئله در سطح جشنواره های اروپایی نیز جای تامل دارد و به نظر می رسد که علی رغم تمام تذکرها و انتقادهایی که شده، بهبودی در این زمینه حاصل نشده است، آنچنان که پس از انتقادهایی که طی دوره های متعدد از جشنواره کن شده، شاهد آن هستیم که از ۱۹ فیلم نامزد نخل طلای کن، تنها یک فیلم از فیلمسازی زن وجود دارد.