دانشگاه آزاد چه چیزی را تکذیب میکند +سند
وزارت علوم بر تخلفات دانشگاه آزاد در راهاندازی و پذیرش دانشجو در رشتههای فاقد مجوز تأکید میکند و از عدم توجه به مکاتبات این وزارتخانه در خصوص حذف رشته محلهای فاقد مجوز از دفترچههای آزمون تحصیلات تکمیلی میگوید اما از سوی دانشگاه آزاد هیچ پاسخ صریح و قانعکنندهای جز تکذیبهای پی در پی دیده نمیشود.
دانشگاه آزاد در واکنش به گزارش «روایت میلیونها اسکناسی که برای مدرکی بی اعتبار خرج شد» در سایت خود و روزنامه فرهیختگان تاکید کرد که از خبرگزاری فارس شکایت میکند و آورده است: « در پی درج اخبار سراسر کذب در ساعات پایانی انتخاب رشته دانشجویان توسط خبرگزاری فارس، دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرد از این خبرگزاری به علت نشر اکاذیب به قصد اضرار به غیر و تشویش اذهان عمومی شکایت کرده است.»
در ادامه به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید شده است: « این خبرگزاری برای چندمین بار در گزارشی بی پایه و اساس؛ مدارک فارغ التحصیلان دورههای تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی را در حالی بی اعتبار خواند که در همین گزارش به مصاحبه وزیر علوم که با قید سوگند جلاله مدارک دانشگاه آزاد اسلامی را معتبر خوانده، اشاره شده است.
عصبانیت خبرگزاری ما از تکذیب گزارش قبلی این خبرگزاری توسط وزیر علوم و معاون ایشان، متأسفانه این شائبه را ایجاد می کند که این خبرگزاری پیگیر اهداف سیاسی و حتی اقتصادی باشد.
در نتیجه دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرده است به جهت روشن شدن این خبرسازی ها و احقاق حقوق معنوی فارغ التحصیلان و دانشجویان خود، و نیز جبران خسارات مادی و معنوی وارده به این دانشگاه، از طریق قوه قضائیه اقدام خواهد کرد.»
این توضیحات دانشگاه آزاد برای خبرگزاری ما ارسال نشده و تنها به درج در سایت و روزنامه فرهیختگان بسنده شده است. بهتر بود دانشگاه آزاد به جای تکذیب این گونه اخبار به توضیح واضح و شفاف درباره عدم تایید استعلامهای مدارک تحصیلی رشتههای فاقد مجوز این دانشگاه که مسئولان وزارت علوم به صراحت تاکید کرده و به آن عمل میکنند، پاسخ دهد.
خبرگزاری فارس ضمن استقبال از شکایت این دانشگاه در این زمینه تاکید میکند که بهتر است این دانشگاه به صراحت اعلام کند کدامیک از اسناد منتشر شده صحت ندارد و کدامیک از این مصاحبهها تکذیب شدهاند.
دانشگاه آزاد چه چیزی را تکذیب میکند؟ آیا غیر از این است که مجتبی شریعتینیاسر معاون آموزشی وزارت علوم 9 دیماه سال گذشته طی نامهای به امید معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم تأکید کرد که دانشگاه آزاد طی سالهای اخیر بدون اخذ مجوز از شورای گسترش آموزش عالی در بسیاری از رشتههای تحصیلی مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا اقدام به پذیرش دانشجو کرده است.
در ادامه این نامه تأکید شده است که تنها مدارک فراغت از تحصیل آن دسته از دانشآموختگانی که رشته تحصیلی آنها دارای مجوز از شورای گسترش آموزش عالی است، مورد تأیید بوده و قابل ارزیابی است.
و امید معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم نیز طی نامهای به رؤسای دانشگاهها، مؤسسات آموزش عالی، مؤسسات پژوهشی و پارکهای علم و فناوری تأکید کرد که برای تمام دانشگاههای دولتی و غیردولتی، صرفاً مدارک مربوط به کد ـ رشته محلهای دارای مجوز از شورای گسترش آموزش عالی قابل قبول است و کد ـ رشته محلهای مجاز برای تمام مقاطع تحصیلی و تمام دانشگاههای دولتی و غیردولتی در سایت معاونت آموزشی وزارت ارائه شده است. سوم شهریور ماه امسال نیز مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان مجدد تأکید کرد که استعلام مدارک رشتههای غیرمجاز دانشگاه آزاد تائید نمیشود.وی گفت: روند استعلام مدارک از سوی اداره کل دانش آموختگان به این صورت است که هر مدرکی که از یک واحد به ما ارائه میشود ما آن را با لیست واحدهای تأیید شده شورای گسترش آموزش عالی مطابقت میدهیم و اگر نام آن واحد در لیست واحدهای مورد تأیید بود استعلام صورت میگیرد.
وی در رابطه با تائید یا عدم تائید استعلام مدارک دانشگاه آزاد در رشتههای غیرمجاز این دانشگاه نیز گفت: ما مشکل خاصی با استعلام مدارک هیچ دانشگاهی نداریم ولی ممکن است نام یک واحد در لیست واحدهای مورد تأیید شورای گسترش آموزش عالی وجود نداشته باشد که در این صورت اداره کل دانشآموختگان نمیتواند این مدارک را تأیید کند.
صدیقی تاکید کرد: روند معمول این است که استعلام مدارک فارغالتحصیلان واحدها و رشتههایی تأیید میشود که آن واحدها و رشتهها از سوی شورای گسترش آموزش عالی تأیید شده باشند.
مگر غیر از این است که هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام طی نامهای به رئیسجمهور از وزارت علوم شکایت کرد و خواستار بررسی اظهارات معاونان این وزارتخانه درباره رشتههای دانشگاه آزاد و تاثیر آن بر کاهش میزان داوطلبان آزمون دکترای 95 این دانشگاه شد؟و وزارت علوم نیز طی نامهای بر تخلفات قانونی این دانشگاه در راهاندازی و پذیرش دانشجو در رشتههای فاقد مجوز مجدد تأکید کرد و از عدم رعایت ظرفیت تعیین شده پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، پذیرش دانشجو بدون اخذ مجوز در واحد الکترونیکی و عدم توجه به مکاتبات وزارت علوم در خصوص حذف رشته محلهای فاقد مجوز از دفترچههای آزمون کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه آزاد خبر داد.
براساس این گزارش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به نامه شماره 131828 دفتر رئیس جمهور در خصوص پی نوشت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره نظر اخیر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جهت تشکیک در قانونی بودن رشتههای تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی و کاهش میزان داوطلبان آزمون دکترای این دانشگاه پاسخ داد.این پاسخ به شماره 56296 به شرح زیر است:
« جناب آقای محمد دوایی
معاون محترم هماهنگی، پیگیریهای ویژه و خدمات مدیریت دفتر رئیس جمهور
سلام علیکم
احتراماً، عطف به نامه شماره 131828 مورخ 94.10.22، در خصوص نظر وزارت متبوع در خصوص تشکیک در قانونی بودن رشتههای تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی و کاهش میزان داوطلبان آزمون دکتری سال 1395 دانشگاه مزبور نظر معاون آموزشی را به استحضار میرساند:
الف) دانشگاه آزاد اسلامی بدون اخذ مجوزهای لازم در سالهای اخیر به طرق مختلف اقدام به پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی نموده است که اهم آن عبارت است از:
1- پذیرش دانشجو در رشتههای فاقد مجوز در مقطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری)
2- عدم رعایت ظرفیت تعیین شده پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد حداکثر 20 نفر و در مقطع دکتری حداکثر 7 نفر علیرغم ابلاغ تذکرات کتبی مکرر
3- پذیرش دانشجو در واحد الکترونیکی بدون اخذ مجوز
4- پذیرش تعداد زیادی دانشجو دکتری پژوهش محور بدون اخذ مجوز
5- عدم توجه به مکاتبات این دفتر در خصوص حذف رشته محلهای فاقد مجوز از دفترچههای آزمون کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه مزبور
این در حالی است که دانشگاه یاد شده طبق ماده 3، 6 و 17 اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی تابع کلیه ضوابط و مقررات وزارت متبوع در زمینه ایجاد و توسعه رشتههای دانشگاهی و ظرفیت پذیرش دانشجو برای هر سال تحصیلی است.
6- اساسنامه اصلاحی دانشگاه آزاد اسلامی که در سال 1389 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است صراحتاً در مواد 3 و 4 مقرر نموده است:
1-3- حدود فعالیت آموزش و پژوهشی دانشگاه از حیث مقطع و رشته تحصیلی و از حیث ایجاد واحدهای وابسته با توجه به مجوز شورای گسترش آموزش عالی تعیین میگردد.
2-3- دانشگاه از تاریخ صدور جواز تأسیس توسط شورای گسترش آموزش عالی رسمیت مییابد.
«قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که در سال 1383 به تصویب در مجلس شورای اسلامی رسیده است وفق بند (6) قسمت (ب) ماده 2 قانون اهداف «ارزیابی مستمر فعالیت هرگونه واحدهای آموزش عالی و یا مؤسسههای تحقیقاتی (اعم از دولتی و غیردولتی) و جلوگیری از ادامه فعالیت، تعلیق فعالیت و یا انحلال هر یک از آنها در صورت تخلف از ضوابط و یا از دست دادن شرایط ادامه فعالیت بر اساس اساسنامههای مصوب»؛ از وظایف وزارت متبوع است. مضافا اینکه در بند (11) ماده (2) نیز قانونگذار مجدداً و موکداً تأکید اساسنامه و صدور مجوز ایجاد یا توسعه هرگونه واحد آموزش عالی یا مؤسسه تحقیقاتی (اعم از دولتی یا غیردولتی)، رشتهها و مقاطع تحصیلی" را از وظایف و صلاحیتهای وزارت متبوع اعلام نموده است.
7- به استناد ماده 3 اساسنامه اصلاحی آن دانشگاه مصوب مورخ 1389.12.4 شورای عالی انقلاب فرهنگی، حدود فعالیت آموزش و پژوهشی آن دانشگاه از حیث مقطع و رشته تحصیلی و از حیث ایجاد واحدهای وابسته از تاریخ مزبور به تناسب رشته، با توجه به مجوز شورای گسترش آموزش عالی وزارت متبوع تعیین گردیده است.
ب) در نامه اخیر معاون آموزشی دانشگاه مزبور اعلام شده است اقدام سازمان سنجش آموزش کشور با اجرای تکمیل ظرفیت پذیرش دانشجو در مقطع دکتری در سال 1394 موجب کاهش تعداد داوطلبان دانشگاه آزاد اسلامی گردیده است این در حالی است که همه ساله فرآیند تکمیل ظرفیت پذیرش دانشجو توسط سازمان سنجش آموزش کشور برای پر نمودن ظرفیت خالی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در کلیه مقاطع تحصیلی اجرا میگردد که این موضوع به پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی و بیارتباط است.
عبدالحسین فریدون
مشاور وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی»
آقای میرزاده! رئیس محترم دانشگاه آزاد اسلامی بهتر نیست به جای تکذیب این اسناد به طور واضح و شفاف درباره رشتههای فاقد مجوز و عدم تایید استعلامهای فارغالتحصیلان توضیح دهید؟
ارسال نظر