درخشش با ۲۸ اثر از ۲۱ هنرمند
فروش ۲.۵ میلیون دلاری هنر ایران در حراج کریستی
در مجموع، ۲۸ اثر از ۲۱ هنرمند ایرانی به ارزش دو میلیون و ۴۸۷ هزار دلار در چهاردهمین دوره حراجی کریستی دوبی به فروش رسید.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، این روزها شاهد برگزاری چهاردهمین دوره حراج کریستی در سالن گودفین هتل امارات تاورز دوبی بودیم؛ سالنی که پنج سال پیش شاهد فروش مجسمه « پرسپولیس» با قیمت دو میلیون و ۸۴۱ هزاردلار بود که از گرانترین آثار فروخته شده در این حراجی است.
رسم چکش زنی در رقابت خریداران دست به نقد، برای سرمایه داران و مجموعه داران علاوه بر خرید، یک نوع تفریح جذاب و پرهیجان نیز محسوب می شود. هرچند سودآوری این نوع خریدها در حراج کالاهای تجاری و اقتصادی و حتی ورزشی برای خریدار و فروشنده اکثرا چشم گیر است، اما ماجرای حراج کالاها و محصولات هنری کمی متفاوت تر است. تفاوت در این است که موضوع سودآوری مالی کالاهای هنری نسبت به دیگر کالاها برای خریداران کمتر است. چراکه اکثر مشتریان به خاطر علاقه شان به هنر وارد این رقابت می شوند و آثار خریداری شده عموما وارد دارایی های شخصی و یا کلکسیون آن ها خواهد شد.
مسلما افرادی که حاضرند به خاطر تملک یک تابلوی نقاشی و یا مجسمه، بخشی از ثروتشان را بپردازند، افرادی مشکل پسند و دقیق هستند. به همین خاطر این حراجی ها صحنه ی رقابتی سخت و حرفه ای است، بین هنرمندان چیره دستی که برای راهیابی به بهترین حراج ها و پیروزشدن با بالاترین رکوردها به مصاف یکدیگر می روند. حراج معتبری مثل کریستی با این که زادگاه ی انگلیسی دارد اما نتوانسته از گنجینه هنر شرق، میانه چشم پوشی کند و دو بار در سال بساط خود را شهر دوبی امارات پهن می کند که در جریان این حراج آثار هنری زیادی از هنرمندان ایرانی که همواره رکوردار فروش این حراج بوده اند، به مزایده گذاشته می شود.
شب اول حراج کریستی که شامگاه سه شنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۲ (۱۶ آوریل۲۰۱۳) برگزار شد، یکی از به یادماندنی ترین شب هایش را تجربه کرد و چهار میلیون و ۱۲۸ هزار دلار در مجموع فروش داشت.
ستاره درخشان شب اول حراج، تابلوی « باغ اسرارآمیز» فرهاد مشیری بود که با استفاده از سنگ های کریستال سوارفسکی در بدنه نقاشی که خرس را با کودکی در آغوش به تصویرمی کشد به قیمت ۹۸۷ هزار و ۷۵۰ دلار به فروش رفت. از ۲۹ قطعه آثار شب نخست حراجی، ۹ قطعه به هنرمندان ایرانی اختصاص داشت.
پس از باغ اسرارآمیز مشیری، دیگر اثرش با نام « سیاه+آجر» و اثری از حسین زنده رودی با نام « CH+TCH+TCHH» هر کدام با قیمت ۱۹۵ هزار و ۷۵۰ دلار به فروش رفت. دو اثر « شاعر و کلید» پرویز تناولی و « بی نام» سهراب سپهری از مجموعه آبسترهای وی با قیمت ۱۴۷ هزار و ۷۵۰ دلار فروخته شد. « شکار سرخ شماره ۲» اثر رضا درخشانی با قیمت ۱۱۱ هزار و ۷۵۰ دلار، « از همکاری بگو» اثر محمد احصایی با قیمت ۹۹ هزار و ۷۵۰ دلار، « بی نام» فرهاد مشیری با قیمت ۸۷ هزار و ۵۰۰ دلار و اثری از شیرین نشاط با قیمت ۶۲ هزار و ۵۰۰ دلار به فروش رفتند.
در شب دوم حراج نیز که شامگاه چهارشنبه ۲۸ فروردین ماه برپا شد، فروشی معادل دو میلیون و ۲۵۶ هزار دلار به ثبت رسید که در مجموع ۱۹ اثر از هنرمندان ایرانی فروخته شد.
« ابیانه» زنده رودی به قیمت ۸۱ هزار و ۲۵۰ دلار، « چهره ی نقره ای روی سرخ» اثر فرهاد مشیری به قیمت ۴۵ هزار دلار، « زیر درخت گیلاس ترش» اثر رکنی حائری زاده به قیمت ۴۳ هزار و ۷۵۰ دلار فروخته شد.
در ادامه حراج آثار هنرمندان ایرانی، همچنین آثار پرویز تناولی با نام های « پیامبر عاشق یک» ، « پرنده آبی» ، « اثری بی نام» به ترتیب با قیمت های ۳۵ هزار دلار، ۲۷ هزار دلار و ۲۲هزار دلار به فروش رسید.
« پیکر تراشی زرد» اثر کوروش شیشه گران نیز به قیمت ۳۲ هزار دلار، عکسی از عباس کیارستمی به قیمت ۳۱ هزار و ۲۵۰ دلار، اثری بی نام از نصرالله افجه ای به قیمت ۳۰هزار دلار، آثاری بی نام از مسعود عربشاهی و علی شیرازی به قیمت های ۲۲ هزار و ۵۰۰ دلار و ۲۱ هزار و ۲۵۰ دلار، « نجوی۵» پوران جنیچی به قیمت ۲۰ هزار دلار، « توهمان خورشیدی» فرزاد کوهان به قیمت ۱۵ هزار دلار، « رنگی باش» شادی قدیریان به قیمت ۱۱هزار و ۲۵۰ دلار، آثاری از پویا آریان پور و جلال سپهر هر کدام به قیمت هفت هزار و ۵۰۰ دلار، « شیرین و فرهاد» بابک کاظمی به قیمت شش هزار و ۸۷۵ دلار، « قوران» پرستو فروهر به قیمت چهارهزار ۷۵۰ دلار و اثر بی نام امیرعلی قاسمی به قیمت نه هزار و ۷۵۰ دلار به فروش رسید.
در مجموع، ۲۸ اثر از ۲۱ هنرمند ایرانی در هتل الجمیرا به ارزش دو میلیون و ۴۸۷ هزار دلار فروخته شد و حراجی کریستی دوبی با فروش شش میلیون و ۳۸۴ هزار و ۷۵۰ دلار به کار خود پایان داد.
ارسال نظر