عواقب تعیین سقف درآمد برای پزشکان
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در کشور تایلند پرداختیها به پزشکان به صورت نوعی حقوق است و زمانی که مسئولان این کشور متوجه شدند جمعیت رو به پیری است و آمار مبتلایان به آب مروارید افزایش یافته است درآمد پزشکان را به ازا ارائه خدمت قرار دادند.
ایرج حریرچی در نشست خبری در ارتباط با سقف درآمد پزشکان و خطاهای پزشکی، اظهار داشت: طی چند سال پیش اکثر دانشگاهها این اختیار به آنها داده شد که برای درآمد پزشکان سقف تعیین کنند که این مسأله در اکثر موارد اجرایی شد.
وی افزود: نظام سلامت یک وسیله است که سلامت مردم را افزایش دهد ولی تعیین سقف درآمد برای پزشکان میتواند مشکلاتی را به ویژه در برخی از استانها به وجود آورد.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: به طور مثال در یکی از استانها برای رشته الکتروفیزیولوژی سقف حقوق اعمال کردیم و دو نفر در هفته حدود 6 روز را در دو شیفت صبح و بعدازظهر مشغول فعالیت بودند که پس از تعیین سقف فعالیت آنها کاهش یافت و مردم مجبور بودند از استان مربوطه جهت درمان به استان دیگری مراجعه کنند؛ این مسأله هزینههای زیادی را برای بیمار همچون هزینه اقامت به همراه داشت.
حریرچی به تجربه کشور تایلند در ارتباط با تعیین سقف درآمد اشاره کرد و گفت: در این کشور پرداختیها به پزشکان به صورت نوعی حقوق است و زمانی که مسئولان این کشور متوجه شدند جمعیت آن رو به پیری بوده و آمار مبتلایان به آب مروارید افزایش یافته است درآمد آنها را به ازا خدمت قرار دادند.
به گفته وی، با این روند بیمارستانهایی که فقط پزشک عمومی در آن بود و اتاق عمل آنها به نوعی با تعطیلی مواجه شده بود گروههای چشمپزشک در روزها و هفتههای مشخص در این بیمارستانها حضور یافتند تا دسترسی مردم افزایش یابد. همچنین حقوق پزشکانش بیشتر شد.
سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: ما نیز میتوانیم از این تجربه به ویژه در برخی از استانها استفاده کنیم به طور مثال جراح اعصاب در یکی از شهرهای بزرگ کشور تنها 4 نفر هستند که در بخش دولتی کار میکنند بنابراین هر چند سقفگذاری برای درآمد این پزشکان برای ما راحت است ولی باید به موضوع پاسخ به نیازهای مردم نیز توجه داشت.
وی با اشاره به اینکه پزشکان بخش دولتی با تعرفه مشخص کار میکنند اظهار داشت: به نظر من تنها راهحل در این زمینه این بوده که تربیت پزشک متخصص را بیشتر کنیم و تعداد بیمارستانها، اتاق عمل و تختها را نیز گسترش دهیم تا از این طریق خود به خود درآمد توزیع شود.
حریرچی با اشاره به اینکه ما هنوز در 8 رشته پزشکی همچون جراحی اعصاب، زنان و عمومی شرایطمان بحرانی است، گفت: تربیت پزشک متخصص در کشور ضرورت دارد.
ارسال نظر