عضو کمیته کنترل دخانیات وزارت بهداشت در گفتگو با پارس:
روند رو به تزاید استفاده از قلیان در کشور/ توقف مقابله با اعتیاد به قلیان به دلیل معضل بیکاری
اگرچه در سال 85، اقداماتی برای جلوگیری از توزیع قلیان در پایتخت انجام شد، اما به دلیل فشار برخی محافل و گروه ها، این اقدامات متوقف شد، زیرا مثلا عدهای معتقد بودند که با جمع آوری قلیان، عده ای از کار بیکار می شوند.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- عضو کمیته کشوری کنترل مصرف دخانیات وزارت بهداشت گفت: مصرف قلیان در جامعه ما روز به روز در حال افزایش است. این پدیده خطرناک، سلامت جامعه را تهدید می کند و هزینه های درمانی را نیز افزایش می دهد.
دکتر حسن آذری پور عضو کمیته کشوری کنترل مصرف دخانیات وزارت بهداشت در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: در حالی که دانشگاههای علوم پزشکی در شهرستان ها توانستهاند که در حوزه مقابله با قلیان، پیشرفتهایی داشته باشند، اما تاکنون مجموعه اقدامات دانشگاههای علوم پزشکی برای مقابله با استعمال قلیان در پایتخت، چندان موفقیتآمیز نبوده است.
وی افزود: اگرچه در سال 85، اقداماتی برای جلوگیری از توزیع قلیان در پایتخت انجام شد، اما به دلیل فشار برخی محافل و گروه ها، این اقدامات متوقف شد، زیرا مثلا عدهای معتقد بودند که با جمع آوری قلیان، عده ای از کار بیکار می شوند.
عضو کمیته کشوری کنترل مصرف دخانیات وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه نفوذ قلیان در جامعه، شیوع روزافزونی دارد گف: هم اکنون بسیاری از نوجوانان و افراد کم سن و سال هم به استعمال قلیان میپردازند و متاسفانه قبح مصرف قلیان در جامعه شکسته شده است.
آذری پور افزود: نباید فراموش کنیم که در دهه های گذشته، مشکلات مشابهی را در حوزه مصرف سیگار داشتیم، به طوری که آن زمانها حتی گاهی برخی ها برای اموات و رفتگان خود، در مساجد محلشان، سیگار خیرات میکردند.
عضو کمیته کشوری کنترل مصرف دخانیات وزارت بهداشت با اشاره به پیشینه شیوع سیگار در کشور گفت: مقابله جدی با سیگار به طور جدی از اواسط دهه 60 شروع شد و در نتیجه چندین دهه فعالیت، حالا به جایگاهی رسیده ایم که مصرف سیگار در بسیاری از اماکن عمومی مثل اتوبوس و سینما، کاملا به عنوان یک ضدارزش در جامعه پذیرفته شده است و افراد کمی پیدا می شوند که به خود اجازه دهند در اماکن عمومی، این هنجار اجتماعی را بشکنند.
وی افزود: متاسفانه هنوز در حوزه مصرف قلیان به این باور نرسیده ایم و قلیان کشیدن چندان به عنوان یک ضدارزش در جامعه تلقی نمی شود.
عضو کمیته کشوری کنترل مصرف دخانیات وزارت بهداشت خاطرنشان ساخت: قلیان حدود 350 سال پیش اختراع شده، اما مصرف آن در کشور ما در یک دهه اخیر، شدت گرفته، بخصوص با ورود تنباکوهای معطر و میوه ای، استقبال نسبت به مصرف این ماده دخانی بیشتر شده است.
آذری پور افزود: بسیاری از مردم به اشتباه گمان می کنند که چون دود قلیان از آب می گذرد، پس دود قلیان تصفیه می شود و خطرناک نیست، اما این باور کاملا اشتباه است و عبور دود از آب، خطر تنباکوی قلیان را کم نمی کند.
وی اضافه کرد: در مسیر مقابله با قلیان، رسانهها و نهادهای فرهنگ ساز هم نقش موثری دارند. این نهادها می توانند مردم را نسبت به مضرات این ماده دخانی آشنا کنند و به آنها بیاموزند که مصرف قلیان حتی بسیار خطرناک تر از مصرف سیگار است.
ارسال نظر