تشخیص کالای قاچاق از غیر قاچاق ممکن نیست
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه از غیر ممکن بودن تشخیص کالای قاچاق از غیر قاچاق بدون استفاده ازسامانه های الکترونیک نظارت خبر داد و گفت:بسیاری از نهاد ها راضی به همکاری نیستند
محمد باقر الفت در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سئوال در خصوص فعالیت های پیشگیری از قاچاق کالا و سامان دهی خدمات گمرکی گفت: پیشگیری هایی که قرار است صورت بگیرد باید با محوریت سامانه های الکترونیک باشد و در حال حاضر این سامانه ها در برخی از دستگاه هایی که مسئولیت دارند، تهیه شده و بعضا استفاده می شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه افزود: سامانه یکپارچه ای که باید تولید می شد و در بحث مبادلات نظارت جامع داشت،هنوز استفاده نمی شود و در این زمینه تعدادی از دستگاه ها همراهی لازم را ندارند و به اجرای قانون مرتبط با این موضوع راضی نمی شوند.
الفت بر ضرورت پاسخگو بودن دستگاه های اجرایی بر مطالبه مردم تاکید کرد و افزود: سامانه یکپارچه ای در رابطه با این موضوع تهیه نشده است و دستگاه های اجرایی باید پاسخگوی عدم همکاری های خود و مطالبه مردم در راستای سامان دهی قاچاق کالا و خدمات گمرکی باشند.
وی با بیان اینکه اقدامات فردی در رابطه با مبارزه با قاچاق کالا بی نتیجه است،گفت: به عنوان مثال اگر نیروی انتظامی بخواهد جلوی قاچاق را به تنهایی بگیرد، موفق نمی شود و به طور حتمی باید سامانه های نظارت تولید شده و انتقال کالا به داخل کشور تحت نظارت و کنترل این سامانه ها باشد و زمان انتقال کالا و اطلاعات مبادلات شفاف سازی شود.
تشخیص کالای قاچاق از غیر قاچاق ممکن نیست
الفت با انتقاد از حجم زیاد کالاهای وارداتی گفت: متناسب با این حجم از ورودی ها اگر تحت نظارت و کنترل سامانه ها فعالیت ها انجام نشود، تشخیص کالای قاچاق از غیر قاچاق ممکن نیست.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در پاسخ به سوال دیگر در خصوص وضعیت نرخ وقوع جرم قتل،گفت: از سال ۸۹به بعد تلاشهای ویژه ای برای کاهش نرخ این جرم انجام شد به طوری که آمار منازعات با سلاح گرم کاهش داشته است.
وی افزود: اگرچه استفاده از سلاح سرد افزایش داشته است اما در رابطه با استفاده از سلاح گرم با کنترل قاچاق سلاح گرم و جمع آوری سلاح ها از دست دارندگان آنها و مسئولیت سازی در رابطه با استفاده بی رویه نرخ قتل عمد با سلاح گرم کاهش داشته است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقو جرم قوه قضائیه از وقوع ۲ هزار و ۲۵۰ فقره قتل در سال گذشته خبر داد و افزود: در سال ۹۳، ۲۳۰۰ فقره و در سال گذشته ۲ هزار و ۲۵۰ فقره قتل رخ داد که این میزان همراه با کاهش ۳.۸ درصدی بوده است.
الفت در پاسخ به این سئوال که وقوع قتل در کدام استان ها بیشتر بوده است، گفت: در استان های فارس و خوزستانن بیشترین وقوع قتل را داشته ایم که با توجه به کاهش مذکور در این استان ها نیز کاهش قتل را تجربه کرده ایم.
ارسال نظر