بازارچه ای با رنگ و بوی ماه مبارک رمضان دایر شد
در زیر گذر چهارراه ولی عصر و درست در قلب پایتخت، بازارچه ای به مناسبت ماه مبارک رمضان دایر شده که در آن محصولات تولیدی زنان سرپرست خانوار به فروش می رسد.
در یکی از شلوغ ترین معابر شهری، زیرگذری ساخت شده تا روزانه بیش از 3 میلیون نفری که از آن نقطه تردد می کنند بتوانند راحت تر مسیر خود را پیدا کرده و در مقابل، خودروهای عبوری نیز با ترافیک جمعیتی که قصد دارند از خیابان عبور کنند، مواجه نشوند.
اینجا، زیر گذر چهارراه ولی عصر (عج) است. جایی که هر روز تعداد قابل توجهی از شهروندان، برای رسیدن به مسیر خود باید از آن عبور کنند. اگر معدود افرادی که انضباط شهری را زیر پا گذاشته و از بالای نرده های تعیین شده در دور و اطراف زیرگذر برای رسیدن به مقصد خود استفاده می کنند را کنار بگذاریم، تعداد قابل توجهی از افراد برای رسیدن به مسیر خود از این زیرگذر استفاده می کنند.
سال 92 و زمانی که زیرگذر چهارراه ولی عصر(عج) با حضور شهردار تهران به صورت رسمی افتتاح شد، قالیباف این وعده را داد که در این زیرگذر جریان زندگی قابل مشاهده باشد و پس از آن، نمایشگاه های متعددی در این محل برپا شد.
این بار و به مناسبت ماه مبارک رمضان، نمایشگاهی ویژه زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) تهران در این مکان راه اندازی شده است.
در این نمایشگاه که به بازارچه ای شبیه است، 47 غرفه فعالیت می کنند. غرفه هایی که صاحبان آنها را مددجویان زن تحت پوشش امداد تهران تشکیل می دهند.
زنان پایتخت نشینی که همتی مردانه دارند، این بار دور هم جمع شده اند تا حاصل دست رنج خود را به فروش برسانند.
در غرفه های آنها از پوشاک و صنایع دستی گرفته تا وسایل تزئینی و کفش های دست دوز را می توان یافت.
غرفه ها در مکانی تعبیه شده اند که توجه عابران را به خود جلب می کنند.
ساعت از 16 عصر گذشته و بسیاری از افراد شاغل از محل های کار خود خارج شده و به سمت خانه هایشان در حرکت هستند. می توان شور و نشاط آغاز ماه مبارک رمضان را نیز در میان عابران این زیرگذر احساس کرد. فردی بسته های کوچک سبزی که شامل ریحان و تربچه می شود را در کیسه ای پلاستیکی جای داده و عابری دیگر برای سفره افطار خانواده نان سنگک خریده است.
در میان این عده، افرادی هستند که به تماشای بازارچه فعال در زیرگذر می پردازند.
زنی 30 ساله که در حال خرید لباس مردانه از یکی از غرفه ها است می گوید: کالاهایی که در این غرفه ها به فروش می رسند توجه هر عابری را به خود جلب می کند و سخت است که از مقابل آنها ساده گذشت.
وی می افزاید: اینکه کالاهای به فروش رسیده، حاصل تلاش زنانی است که خواسته اند برای خود درآمد داشته و دستشان جلو بقیه دراز نباشد، انگیزه خرید را بیشتر می کند.
عابری دیگر که خود را علی دیوسالار معرفی می کند می گوید: با همسرم قصد سوار شدن به اتوبوس بی آر تی را داشتیم که به ما گفتند برای رسیدن به مسیر اتوبوس ها باید از زیرگذر عبور کنیم. ابتدا ناراحت شده و به این خاطر که مسیرمان طولانی می شود اعتراض کردیم اما زمانی که وارد این زیرگذر شدیم، غرفه ها توجه مان را جلب کرد و اکنون بیش از نیم ساعت است که در حال بازدید از غرفه ها هستیم.
وی می افزاید: اگر میزان قیمت کالاهای به فروش رسیده در این غرفه ها را با قیمت مغازه ها مقایسه کنید، متوجه اختلاف قیمت قابل توجه محصولات ارائه شده خواهید شد.
این عابر با اشاره به کیفیت مطلوب کالاهای ارائه شده می گوید: کالاها از کیفیت بالایی برخوردار هستند و این که می دانیم ایرانی بوده و حاصل تلاش زنان سرپرست خانوار است خودش اطمینانی را جهت خرید برای ما حاصل می کند.
یکی از صاحبان غرفه های دایر شده در زیرگذر چهارراه ولی عصر (عج) نیز می گوید: تخفیف ویژه ای برای این نمایشگاه در نظر گرفته شده و کالاهایی که عرضه کرده ایم قیمتش با نمونه های مشابه در مغازه ها متفاوت است.
وی که فروشنده پوشاک زنانه است می گوید: راه اندازی بازارچه ویژه ماه مبارک رمضان آن هم در یک زیرگذر، نوآوری جالبی بود که علاوه بر کمک به زنان سرپرست خانوار می تواند برای شهروندان نیز مفید باشد. بدون شک اگر این بازارچه در محیط دیگری برپا می شد شاید این تعداد بازدید کننده را نداشت و امیدوار هستیم طی یک ماه رمضان، فروشمان نیز خوب باشد.
این بازارچه که در راستای کمک به مجریان طرح های خوداشتغالی دایر شده از روز 18 خرداد 95 و از ساعت 8 تا 19 عصر تا آخرین روز ماه مبارک رمضان در زیر گذر چهارراه ولی عصر(عج) دایر است.
محسن ولیئی، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی تهران در رابطه با راه اندازی بازارچه در زیرگذر چهارراه ولی عصر می گوید: تمام تلاش ما این است که مقدمات خودکفایی مددجویان تحت پوشش خود را فراهم کنیم و بدون شک برای این کار باید زمینه اشتغال این عده فراهم شود.
وی می افزاید: بدون شک دستاوردهای زنان سرپرست خانوار باید در بازاری عرضه شود و نمایشگاه های اینچنینی می توانند بهترین مکان جهت عرضه محصولات تولیدی زنان سرپرست خانوار باشند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) تهران با اشاره به چرخه توانمندسازی خانوارها در امداد می گوید: علاوه بر برپایی کلاس های آموزش فنی و حرفه ای برای مددجویان، به این اقشار وام ارائه شده و پس از آن با نظارت هایی که انجام می دهیم مقدمات خودکفایی مددجویان را فراهم می کنیم.
در رابطه با خودکفایی خانواده های تحت پوشش امداد، محمد امید، معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز می گوید: ایجاد نمایشگاه های مختلف به منظور عرضه محصولات تولیدی مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) می تواند شرایط را برای فروش کالاهای تولیدی مددجویان فراهم کرده و بازار کار آنها را ایجاد کند.
وی می افزاید: مراحل مختلفی به منظور توانمند سازی خانواده های تحت پوشش طی می شود و این طور نیست که امداد در طول این فرآیند، مددجویان را تنها بگذارد. نظارت های ما در زمان اجرای طرح و پس از آن ادامه دارد و در این مسیر کمک هایی را به خانواده های تحت پوشش ارائه می کنیم.
ارسال نظر