خوابم میاد، یه حبه قند، ویلای من، کلاه قرمزی ۹۲ و… در سینما پیادهرو
در حالی دبیر ستاد حمایت از محصولات فرهنگی و هنری عرضه کپی غیرمجاز دو فیلم سینمایی «رسوایی» و «حوض نقاشی» را تکذیب می کند که از ابتدای سال ۲۲ فیلم و مجموعه تلویزیونی قربانی متخلفان شبکه نمایش خانگی شدهاند.
به گزارش پارس به نقل از فارس، سال جدید برای سینمای ایران با شایعه ای شروع شد که خیلی زود هم توسط دبیر ستاد حمایت از محصولات فرهنگی و هنری تکذیب شد. خبر در ادامه اخبار نگران کننده ای بود که چندین سال است در ایام نوروز، بهترین فصل اکران را به کام سینماگران تلخ می کند، کپی غیر مجاز فیلم های روی پرده که ظاهرا امسال سود جویان دو فیلم « رسوایی» و « حوض نقاشی» را هدف گرفته بودند اما اکران دیجیتال این دو فیلم باعث شد تا عملا چنین موضوعی غیرممکن شود.
اما سودجویان شبکه زیر زمینی کپی غیرمجاز ظاهرا در ایام نوروز چندان هم بی کار نبودند و حاصل آن عرضه ۲۲ فیلم سینمایی و مجموعه تلویزیونی در « سینما پیاده رو» بوده است.
آثاری که برخی از آنها نظیر کلاه قرمزی ۹۲ قربانی قانون ناقص و پر ایراد کپی رایت در کشورمان است که به راحتی اجازه دانلود مجموعه های کامل آنرا از طریق شبکه اینترنت می دهد و سودجویان با استفاده از تب جامعه با فاصله اندکی این مجموعه را در تیراژ بالا راهی شبکه غیرمجاز نمایش خانگی می کنند.
طبق پیگیری خبرگزاری فارس از ستاد حمایت از محصولات فرهنگی و هنری این ستاد در ایام نوروز در عملیاتی که تنها در دو استان تهران و مازندران انجام گرفته بیش از ۷۰ هزار کپی غیر مجاز محصولات فرهنگی و هنری را کشف و ضبط کرده اند که در این میان نام فیلم هایی و مجموعه هایی نظیر پایتخت ۲، کلاه قرمزی ۲، همه چی آرومه، ویلای من، خوایم میاد، زندگی با چشمان بسته، من همسرش هستم، مشت زن، اینجا ایرانه، یکی می خواد باهات حرف بزنه، چک، پیچ عاشقی، روزهای زندگی، قبرستان غیرانتفاعی، گواهی نامه، بی خداحافظی، پرسه در مه، ساعت شلوغی، جعبه موسیقی، می زاک و کلاه قرمزی و بچه ننه دیده می شود.
البته لزوم کپی غیر مجاز محصولات فرهنگی و هنری دلایل بسیار متعددی دارد که یکسان نبودن قدرت مالی همه مردم جامعه در پرداخت هزینه های بلیط سینما و همچنین قیمت بالای برخی از فیلم های عرضه شده در شبکه نمایش خانگی به نسبت در آمد مردمی که در شهرهای کم درآمد زندگی می کنند باعث شده تا سودجویان با سوء استفاده از چنین موضوعی و با استفاده از قیمت پائین سی دی و دی وی اقدام به تکثیر این آثار در تیراژ بالا و عرضه آن با قیمت هایی بسیار پائین تر از فروشگاه های مجاز عرضه محصولات فرهنگی و هنری کنند که به نظر می رسد همچون سال ۸۸ که سینماگران در موزه سینما تجمع کردند و یکصدا خواستار پایان عرضه کپی غیرمجاز محصولات فرهنگی و هنری شدند، یکبار دیگر آستین همت را بالا بزنند و با عزمی جدی، ریشه کپی غیر مجاز را از عرصه فرهنگ و هنر کشورمان بخشکانند.
ارسال نظر