یوسف اصغری درباره خواص اسفرزه اظهار داشت: بذر اسفرزه دارای مزاج سرد و تر است به شرطی که به صورت آسیاب نشده مصرف شود.

اسفرزه بوداده رفع کننده اسهال

به گفته وی اسفرزه ملین است در صورتیکه با آب فراوان خیسانده شود و بعد مصرف شود، همچنین بو دادن اسفرزه، آن را ضد اسهال می‌کند. مقداری از بو داده آن را با کمی آب مصرف شود تا با جذب آب موجود در دستگاه گوارش اسهال را رفع کند.

این مدرس و محقق طب سنتی ادامه داد: اگر افراد معده اسیدی دارند، مقداری اسفرزه را در آب بخیسانند تا لعاب دار شود و قبل از غذا میل کنند تا یک لایه محافظ موسیلاژی جدار معده را بپوشاند و راحت تر غذا بخورند.

اسفرزه درمان کننده نقرس

اصغری اضافه کرد: اسفرزه خاصیت دفع کردن اسید اوریک را دارا است و برای درمان نقرس مفید است. ضماد لعاب آن نیز همراه با روغن گل سرخ و سرکه برای تسکین درد نقرس و درد مفاصل گرم، مفید است.

وی گفت: خیسانده اسفرزه ضد سرفه است و برای کم کردن وزن بدن، در هنگام گرسنگی لعاب خیسانده اسفرزه را مصرف کنند تا معده را پر کند و دچار سیری کاذب شوند و بعد از آن نیز یک لیوان آب ولرم بنوشند تا دچار انسداد روده نشوید. البته بیشتر برای افراد گرم مزاج مفید است.

این مدرس و محقق طب سنتی افزود: افراد اگر سردرد ناشی از گرمی یا خشکی دارند، اسفرزه را بکوبند و با مقداری روغن بنفشه مخلوط کنند و روی محل سردرد قرار دهند. برای مصارف خوراکی اسفرزه را نباید خرد کرد.

اصغری خاطرنشان کرد: زنانی که مشکل ناباروری ناشی از سردی و تری رحم دارند، از مصرف اسفرزه اجتناب کنند.