به گزارش پارس به نقل از ایسنا، در این نشست که به همت شورای سیاست گذاری و هماهنگی ورزش صداوسیما برگزار شد، روسای فدراسیون های ورزشی، روسای شبکه سه، ورزش سیما، ورزش رادیو و همچنین مدیران و چهره های شاخص ورزش و رسانه مدیران ورزش نیروهای مسلح حضور داشتند.

حاضران در این نشست با بیان دیدگاه های شان به اهمیت موضوع اخلاق در ورزش و رسانه ها پرداختند. همچنین به الزام تعریف اخلاق در ورزش و رعایت اصول و ارزش ها از جانب دست اندرکاران، مسؤولان و اهالی رسانه تاکید شد تا تأثیر آن در جامعه ورزش قابل مشاهده باشد.

*** مدیر شبکه سه: برترین های اخلاق ورزشی و رسانه معرفی می شوند

در این نشست مجید زین العابدین، مدیر شبکه سه سیما و شورای سیاستگذاری ورزش سازمان با بیان اینکه موضوع اخلاق در ورزش همه رسانه ها از جمله تصویری، مکتوب و مجازی را دربرمی گیرد، گفت: رسانه ملی با برگزاری چنین نشستی قصد هم افزایی در زمینه گسترش اخلاق و معنویت را که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است دارد.

رییس شورای عالی ورزش سیما با اشاره به اهمیت مقوله اخلاق در ورزش و رسانه ها گفت: علاوه بر شاخص های متداول اخلاق ورزشی که در دنیا مرسوم است آموزه های دینی، فرهنگی و ملی کشور اخلاق ورزشکاران ایرانی را نسبت به سایر ورزشکاران دنیا متمایز کرده است.

مدیر شبکه سه همچنین گفت: تهیه کنندگان و برنامه سازان ورزشی رسانه باید پیوست اخلاق و معنویت در ورزش را در برنامه های خود جانمایی کنند و در پایان سال نیز برترین های اخلاق ورزشی و رسانه از سوی شورای هماهنگی ورزش سازمان صداوسیما معرفی خواهند شد.

***

در این نشست پیشنمازی، معاون امور فرهنگی و تربیتی وزارت ورزش و جوانان نیز گفت: مطالبات مقام معظم رهبری در ورزش باید سرلوحه فعالیت های ما قرار گیرد.

معاون امور فرهنگی و تربیتی وزارت ورزش و جوانان در این نشست طی سخنانی با اشاره به اینکه ما باید در مقوله اخلاق و تربیت در ورزش یک وحدت رویه داشته باشیم، گفت: در حال حاضر ما نیازمند تغییر نگرش در ورزش و اخلاق بر اساس مبانی اسلامی و باورهای دینی خودمان هستیم و لازم است که با یک راهکار و رویکرد جدیدی در راستای این فرایند حرکت کنیم.

پیشنمازی با اشاره به اینکه برای تحقق سیاست های کلان در ورزش باید توجه خاص به فرمایشات مقام معظم رهبری داشته باشیم، خاطرنشان کرد: در نظام جمهوری اسلامی ایران بهره گیری از ورزش قهرمانی و همگانی برای خوشبختی و سعادت انسان هاست و همچنین با تاکید بر اینکه امروز برای تحقق آرمان های اخلاقی و تربیتی در ورزش باید به امر تربیت نیروی انسانی با اخلاق پرداخت.

او افزود: اخلاق در ورزش در کشور ما فراتر از آن چیزی است که در دنیا به عنوان اخلاق ورزشی تلقی می شود چرا که ما در جامعه ورزشی کشور واژه ای به نام پهلوانی داریم که انسانهای وارسته و الگویی چون جهان پهلوان تختی و پوریای ولی از درون آن برخاسته اند.

***

رییس فدراسیون ورزش جانبازان و معلولان گفت: باید کارگروهی در وزارت ورزش تشکیل شود که بتواند برنامه فرهنگی این حوزه را تدوین کند.

محمود خسروی وفا در نخستین هم اندیشی اخلاق در ورزش و رسانه ها افزود: بی ثباتی در مدیریت همچنین بی برنامه گی آسیب جدی به جامعه ورزش وارد کرده است.

وی با بیان اینکه رقابت ها و میادین ورزشی همواره مخاطبان فراوانی دارد، افزود: با توجه به این موضوع باید به اهمیت مقوله اخلاق در ورزش پی برد.

خسروی وفا گفت: آن چنانکه در حوزه تجارت و پزشکی به اخلاق نیازمندیم در حوزه ورزش هم بحث اخلاق باید نهادینه شود.

وی با بیان اینکه هنوز هم در عرصه ورزش پهلوانانی حضور دارند افزود: از دست اندرکاران رسانه ملی می خواهیم با تولید برنامه های پرمحتوا و فاخر یاد و خاطره پهلوانانی همچون سعید طوقانی که در سن ۱۶ سالگی به شهادت رسید و بازوبند پهلوانی را در ۹ سالگی از دست امام دریافت کرد، زنده نگه دارد.

***

در این هم اندیشی توصیه های مقام معظم رهبری در خصوص رشد و پیشرفت ورزش در جامعه اسلامی، اهمیت اخلاق در ورزش، توجه بیشتربه حضور بانوان با حجاب در رقابت های ورزشی، توجه رسانه ملی به مقوله اخلاق در ورزش، رعایت اصل ورزش جوانمردی و پهلوانی، مشکلات دوپینگ در ورزش کشور، مشاوره در امر اخلاق وورزش، بحث آموزش اخلاق و رفتار ورزشی، فرهنگ و ورزش در جامعه، بهره گیری از متخصصین امر اخلاق در ورزش، تشکیل کارکردهای تخصصی اخلاق در ورزش و رسانه ملی، توجه به سیره و اخلاق شهدای ورزشکار، بد اخلاقی های ورزشی، توجه به مشکلات و مسائل عمیق تربیتی قهرمانان و ورزشکاران باشگاهها، توجه بیشتر رسانه ملی به امر اخلاق در ورزش، نگاه تخصصی و آکادمیک به مقوله تربیت و اخلاق در ورزش، کمک رسانه ملی به چالش های ورزشی کشور، تفهیم خوب مفاهیم ورزش در جامعه، رعایت بیشتر تواضع و اخلاق و ادب از سوی مدیران ورزشی کشور، نهادینه کردن فرهنگ بسیجی و عاشورایی در ورزش، نهادینه کردن الزامات آموزشی و تربیتی در ورزش و رسانه ها، توسعه ورزش همگانی، توجه بیشتر نهاد متولی ورزش کشور به امر اخلاق و تربیت، توجه به ورزش در آموزش و پرورش، تاثیر نقش رسانه ها در امر اخلاق در ورزش، الگو سازی در ورزش قهرمانی، رعایت اطلاع رسانی صحیح و با صداقت در رسانه ها، آسیب شناسی مشکلات اخلاق در ورزش، رسانه ای کردن قهرمانان و ورزشکاران با اخلاق کشور، عدم انعکاس مسائل غیر اخلاقی ورزشی توسط رسانه ملی، افزایش ظرفیت نقد پذیری در رسانه ملی، رعایت ادب و احترام از سوی مجریان ورزشی در رسانه ملی مورد بحث و تبادل نظر قرارگرفت.