انتخابات مجامع هلال‌احمر کشور هر چهار سال یک‌بار و بر اساس ماده شش و هفت اساسنامه جمعیت هلال‌احمر، برای تشکیل مجامع شورای شهرستان‌ها، استان‌ها، مجمع عمومی و شورای عالی جمعیت هلال‌احمر انجام می‌شود.

دهقان دبیر هیأت مرکزی انتخابات جمعیت هلال‌احمر در ارتباط با انتخابات مجامع عالی جمعیت هلال‌احمر، اظهار داشت: هلال‌احمر طبق قانون اساسنامه مربوط به خود که مصوب مجلس شورای اسلامی است ارکان جمعیت را بر اساس اعضای شورای اجرایی در شهرستان، هیأت مدیره در استان و شورای عالی در سطح کشور انتخاب می‌‌کند.

وی افزود: در رابطه با انتخابات مجامع عالی جمعیت هلال‌احمر اساس کار بر پایه مجمع شهرستانی بوده که اعضا و داوطلبان فعال آن را شامل می‌شود.

دبیر هیأت مرکزی انتخابات جمعیت هلال‌احمر شرط حق رأی را در انتخابات مجامع عالی جمعیت هلال‌احمر داوطلب فعال بودن برشمرد و افزود: این شرط طبق شاخص‌ها و مقررات جمعیت هلال‌احمر مشخص شده و در این دوره از انتخابات 250 هزار نفر موفق به اخذ این شرایط شدند.

دهقان با بیان اینکه انتخابات مجامع عالی جمعیت هلال‌احمر در قالب 375 شعبه برگزار می‌شود، تصریح کرد: کاندیداها نیز از بین داوطلبان فعال و در چارچوب قوانین و مقرراتی همچون دارا بودن مدرک تحصیلی حداقل لیسانس و سن حداقل 25 سال همچنین تجربه مدیریتی و اجرایی مفید انتخاب می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه برای این دوره از انتخابات مجامع عالی جمعیت هلال‌احمر حدود 4300 کاندیدا منتخب شده‌اند، گفت: این افراد بر اساس شیوه‌نامه تبلیغاتی که مصوب هیأت نظارت بر انتخابات است نظر داوطلبان فعال را کسب می‌کنند.

دبیر هیأت مرکزی انتخابات جمعیت هلال‌احمر بیان داشت: تبلیغات کاندیداها از روز شنبه 18 اردیبهشت ماه آغاز شده و تا 24 ساعت قبل از برگزاری انتخابات که صبح روز پنج‌شنبه (23 اردیبهشت) است، ادامه خواهد داشت.

دهقان با بیان اینکه اسامی کاندیداهای این دوره از انتخابات در دست رئیس ستاد انتخابات استان و یا رئیس شورای شهرستان‌ها است، گفت: صلاحیت نهایی کاندیداها توسط شورای اجرایی متشکل از کادر هلال‌احمر و داوطلبان همچنین هیأت نظارت در شهرستان مشخص می‌شود.

وی تصریح کرد: در صورت رد صلاحیت کاندیداها این افراد می‌توانند اعتراض کرده و هیأت نظارت رسیدگی بر این موضوع را بر عهده داشته و نظر نهایی را در مورد کاندیدا اعلام می‌کنند.

دبیر هیأت مرکزی انتخابات جمعیت هلال‌احمر با تأکید بر اینکه وارد بحث سیاسی نشدن از افتخارات ما در این دوره از انتخابات است، گفت: تنها چیزی که در این انتخابات ملاک نیست و مورد تأکید رئیس و دبیر کل جمعیت بوده ورود نیافتن به بحث سیاسی است.

دهقان ادامه داد: کاندیداها پس از اینکه منتخب شدند خودشان طی برگزاری یک انتخابات دیگر شورای اجرایی شهرستان را که شامل 4 عضو و یک بازرس است انتخاب کرده و پس از آن این افراد نیز در سه ماه بعد هیأت مدیره استان را انتخاب و این افراد نیز اعضای شورای عالی هلال را برمی‌گزینند.

به گفته وی، اعضای شورای عالی هلال می‌توانند در موقع لزوم دو نفر را جهت انتخاب رئیس جمعیت به رئیس جمهور وقت معرفی کنند.

دبیر هیأت مرکزی انتخابات جمعیت هلال‌احمر در پایان خاطرنشان کرد: محل اخذ شعب رأی نیز 375 شعبه هلال‌احمر بوده که در برخی از استان‌ها نیز بر اساس جمعیت 4 صندوق بدین منظور اختصاص داده می‌شود. شمارش آرا نیز زیرنظر هیأت رئیسه شهرستان و با حضور دستگاه‌های نظارتی و اجرایی صورت می‌گیرد.

اسامی کاندیداها معلوم نیست

رأی‌دهندگان در این انتخابات تنها اعضای داوطلبان این جمعیت هستند که حداقل 6 ماه از سابقه داوطلبیشان می‌گذرد.

این در حالی است که دو روز مانده به انجام رأی‌گیری، هنوز اسامی کاندیداها منتشرنشده است و بسیاری از داوطلبان تنها برای شرکت در رأی‌گیری دعوت‌شده‌اند و اطلاعی از افرادی که باید به آن‌ها رأی بدهند ندارند که این موضوع خود سلامت این انتخابات را زیر سؤال می‌برد.

پیگیری‌های چندروزه خبرنگاران برای دریافت اسامی کاندیداها نیز بی‌نتیجه بود و جمعیت هلال‌احمر تاکنون هیچ اسمی از این افراد مخصوصاً در حوزه‌های انتخابیه حساس مثل تهران عنوان نکرده است و در اخبار و رسانه‌ها نیز طی چند ماه گذشته هیچ خبری در این خصوص منتشرنشده است که این مسئله با یک جستجوی ساده قابل بررسی است.

البته شایعات از نامزدی برخی چهره‌های سرشناس سیاسی از جناح اصلاح‌طلب در این انتخابات حکایت دارد و بیم ان میرود که هلال احمر با اختیاراتی که روز به روز در حال گسترش است و حجم خدمات بالا و فراگیری که دارد دچار آفت سیاست‌زدگی شود و از روند و رویکرد اصلی باز بماند.

در آخر این سؤال مطرح می‌شود که چه آینده‌ای در انتظار بزرگ‌ترین سازمان امدادی و  و مردم‌نهاد کشور است؟ و آیا پای سیاسیون به این جمعیت تاثیر‌گذار بازخواهد شد و آینده هلال‌احمر دچار سیاسی کاری و جناح‌بازی می‌شود یا خیر.