بسیاری از غذاهای فرآوری‌شده امکان ابتلا به سرطان را به طور چشمگیری افزایش می‌دهند. در اینجا به مهم‌ترین و متداول‌ترین مواد غذایی سرطان‌زا و خطرناک اشاره می‌کنیم.

دونات:
دونات حاوی چربی‌های مضر، شکر و آرد فرآوری‌شده است که هر سه برای بدن مضر هستند. مصرف دونات خطر ابتلا به سرطان، دیابت، فشار خون، چاقی، مشکلات قلبی عروقی و کلسترول را افزایش می‌دهد. تحقیقات نشان داده میان ابتلا به سرطان سینه در زنان و مصرف دونات رابطه مستقیمی وجود دارد.
آرد:
زمانی که آرد وارد بدن می‌شود مانند شکر عمل کرده و پانکراس را دچار مشکل می‌کند، وجود این ماده در بدن سبب به هم خوردن تعادل انسولین و تجمع چربی در بافت‌ها می‌شود. علاوه بر این، طی فرآیند فرآوری کردن آرد، بیشتر مواد مغذی و مفید آن از بین می‌رود، در واقع خود این ماده در بدن مشکل‌ساز نیست بلکه مصرف آرد فرآوری‌شده خطرناک است.
شکر :
شکر یکی از عوامل مهم بروز بیماری دیابت و چاقی است که عملکرد پانکراس، کبد و سیستم گوارشی را دچار مشکل می کند. علاوه بر این، شکر تا 50 درصد به سیستم عصبی آسیب می‌زند، البته مصرف متعادل شکر طبیعی موجود در میوه‌ها و عسل برای بدن مفید است.
شیر:
شاید تصور این را نکنید که شیر هم ممکن است خطرناک باشد اما برخی از متخصصان تغذیه بر این باورند که با افزایش سن توانایی گوارش لاکتوز شیر در بدن به شدت کاهش می‌یابد. به همین دلیل شیر سبب نفخ، تورم و اسیدی شدن برخی قسمت‌های بدن می‌شود.
فست‌فودها:
فست‌فود به غذاهایی گفته می‌شود که مدت آماده‌سازی آن‌ها بسیار سریع است؛ به همین دلیل سرشار از گوشت فرآوری‌شده، چربی‌های مضر، سدیم و فسفات بوده و در روغن‌های داغ و سرطان‌زا تهیه می‌شود. گوشت فرآوری شده موجود در فست فودها سرشار از سدیم و نیترات است.
بنابر گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها مصرف گوشت فرآوری‌شده خطر سرطان روده را تا 30 درصد افزایش می‌دهد.
نوشابه‌های گازدار:
آب‌های گازدار هیچ سودی برای بدن ندارند و منجر به بیماری دیابت و چاقی می‌شوند. بنابر مطالعه‌ای که در مرکز سرطان در آمریکا منتشر شد، مصرف دو بطری آب گازدار در هفته خطر ابتلا به سرطان به خصوص سرطان پانکراس را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد.
سیب‌زمینی سرخ‌شده:
سیب‌زمینی سرخ‌‌شده یا چیپس به علت قرار گرفتن در دمای بسیار زیاد و روغن‌های مضر خطر ابتلا به بیماری سرطان را افزایش می‌دهد. طی آماده‌سازی این مواد به آن‌ها مواد افزودنی و مقادیر زیاد سدیم اضافه می‌شود که سبب افزایش فشار خون، کلسترول، چاقی، سکته قلبی، سرطان معده و حتی ایست قلبی می‌شود.
سوپ‌های کنسروی:
سوپ‌های آماده سرشار از مواد نگهدانده، رنگ غذا و مقادیر بسیار بالای سدیم هستند که سبب ابتلا به فشار خون و کاهش عملکرد قلب شده و یکی از عوامل اصلی حمله قلبی و مغزی است.