ساخت ۱۷۰۰ واحد اختصاصی برای زایمان طبیعی مادران
معاون درمان وزارت بهداشت، از برنامه این وزارتخانه برای گسترش بلوکهای زایمانی اختصاصی برای مادران باردار خبر داد.
دکتر محمد آقاجانی در همایش روز جهانی ماما با اشاره به نقش موثر ماماها در سلامت بانوان اظهار کرد: پیش از اجرای طرح تحول نظام سلامت در سال ۹۲ یکی از بدترین شاخصهای بهداشتی کشور شاخص سزارین در مقایسه با زایمان طبیعی بود. ما با نرخ ۵.۶ درصد سزارین یکی از بالاترین آمارهای جهانی را داشتیم در حالی که سازمان بهداشت جهانی رقم ۱۵ درصد را پیشنهاد میکند.
وی افزود: در پانزدهم اردیبهشت ۱۳۹۳ طرح تحول نظام سلامت برنامه ترویج زایمان طبیعی را آغاز کرد که به واسطه آن و همچنین تلاش ماماها حمایت رئیس جمهور و وزیر بهداشت امروز در نقطه قبل قبولی قرار داریم.
معاون درمان وزارت بهداشت توانمندسازی مادران باردار با ارائه آموزشهای رایگان، توانمندسازی ارائه دهندگان خدمت، بهینه سازی و گسترش بلوکهای زایمانی، اصلاح تعرفههای زایمان، اصلاح تعرفه زایمان بیدرد و رایگان شدن زایمان استفاده از توان و ظرفیت ماماهایی که دفترکار دارند، پرداخت تشویقی زایمان برای ماماها در سیستم پرداخت عمل کردی و همچنین فرهنگ سازی عمومی در این زمینه را از محورهای اصلی برنامه ترویج زایمان طبیعی عنوان کرد
آقاجانی تصریح کرد: تا امروز توانستهایم ۱۴۰ هزار مادر باردار را با ارائه آموزشهای رایگان توانمند کنیم. همچنین برای اولین بار تعرفه سزارین در کتاب ارزش گذاری نسبی بیشتر از تعرفه زایمان طبیعی اعلام شد.
معاون درمان وزارت بهداشت از برنامه این وزارتخانه برای گسترش بلوکهای زایمانی اختصاصی خبر داد و افزود: ما برای کاهش عوارض زایمان و ایجاد حریم خصوصی مادر باردار ساخت ۱۷۰۰ واحد اختصاصی زایمان را در دستور کار خود قرار دادیم. این واحدها فضاهای ویژه مامایی هستند و به آنها هویت بیشتری خواهند داد.
به گفته آقاجانی در ۳۶۶ بیمارستان همراه با توسعه بخشهای پشتیبانی ۸۶۵ واحد اختصاصی زایمان در سال ۹۵ تجهیز خواهند شد که تحول عظیمی در حوزه خدمات مامایی به شمار میآیند.
وی ادامه داد: از شروع طرح تحول نظام سلامت ۸۰۰ هزار زایمان طبیعی رایگان در کشور انجام شد که تاثیر بسیار خوبی بر زایمان ایمن در مناطق محروم داشت.
به گفته معاون درمان وزارت بهداشت، قرار است طی چند روز آینده به علت نیاز مادران باردار به مراقبت در ساعات زایمان و همچنین کمبود ماما ۲۰۱۶۰ماما در بیمارستانهای وزارت بهداشت استخدام شوند.
آقاجانی در ادامه به کاهش شاخص سزارین از ۵۶ درصد به ۴۹.۸ درصد اشاره کرد و گفت: یکی از شاخصهاییکه بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت کاهش پیدا کرد نرخ سزارین بار اول از ۵۵ درصد به ۴۹ درصد بود در حالی که این نرخ طی ۲۰ سال گذشته به طور مرتب در حال افزایش بود.
ارسال نظر