طرح "تربیت کمک پرستاران مهارتی" که سال گذشته به تصویب وزارت بهداشت رسید و به گفته معاون پرستاری وزارت بهداشت حدود 30 شرح وظیفه برایش نوشته شد، این درحالی است که برای پرستاران دانشگاهی 400 شرح وظیفه برای آن تعریف شده است.
طبق این گزارش در این طرح، آموزشی برای آشنایی با داروها و فعالیتهای درمانی وجود ندارد اما برخی از سودجویان از فرصت استفاده کرده و موارد فوق را برای آموزش به کمک پرستاران در نظر گرفتهاند.
در مصاحبهای که با یکی از افراد شرکت کننده در این کلاسها داشتیم وی از قبول نکردن مدرک پرستاریش در بیمارستانها بعد ازطی شدن مراحل آموزشی به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گلایه کرد.
طی تماسی که با یکی از این مراکز غیر مجاز داشتیم متوجه شدیم برای آموزش کمک پرستاری با وظایفی که در این طرح قید نشده است مبلغی حدود 3 میلیون و 800 هزار تومان دریافت میشود.
وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری کجای کارند؟
محمد شریفی مقدم قائم مقام سازمان نظام پرستاری گفت:در تعریف این وظایف آموزش هایی مانند تزریق، پانسمان و گرفتن علائم حیاتی ذکر نشده است و اگر این موارد به افراد آموزش داده شود موضوعیت قانونی ندارد.
وی افزود:در خصوص تهیه و تدوین شرح وظایف حوزه پرستاری باید با قاطعیت بگویم که این کار باید توسط سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت انجام شود که تا کنون این اتفاق نیفتاده است و اگر وظایفی بخواهد به این طرح اضافه شود باید به تصویب وزارت بهداشت برسد.
حراج مدرک کمک پرستاری و بازی با سلامت مردم
با تماس هایی که از مراجعین به این مراکز داشتیم با دوربین مخفی به سراغ افراد متخلف رفتیم، موسسات غیر مجازی که بدون حتی یک ساعت آموزش در قبال گرفتن هزینه ای حدود 500 هزار تومان اقدام به فروش مدرک کمک پرستاری میکنند و این درحالی است که بیشترین آمار شکایت به نظام پرستاری، مربوط به این مدارک جعلی است.
معاونت پرستاری و سایر نهادها دست به کار شوند
عباس عباس زاده مشاور معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: آموزش کمک پرستاری یک برنامه مصوب و مشخصی است و هر نهادی که بخواهد این برنامه را برگزار کند باید با معاونت پرستاری قرار داد داشته باشد و سایر برنامههایی که تحت عنوان تکنسین داروخانه یا برنامههایی که ارتباط با کمک پرستاری ندارد غیر قانونی به حساب میآید.
وی افزود: تخلفاتی که توسط نهادهای آموزشی صورت میگیرد بستگی به ماهیت آموزش دارد مثلا اگر تکنسین دارو شناسی در این مراکز آموزش داده می شود، بررسی آن به عهده سازمان غذا و دارو است و لذا بررسی همه تخلفات نباید به عهده معاونت پرستاری باشد.
عباس زاده در پایان گفت: ما هم اکنون عنوان کمک بهیار نداریم و همه دورههای کمتر از لیسانس پرستاری تجمیع شده اند و اگر مرکزی آموزش کمک پرستاری را تبلیغ کند و مدرک کمک بهیاری تحویل دهد این تخلفی است که میتوان از طریق معاونت پرستاری آن را پیگیری کرد.
ارسال نظر