شناسایی 10 درصد از بیماران دیابتی در نکا
اول تا هفتم اردیبهشتماه به نام هفته سلامت با شعار "غلبه بر دیابت " اعلام شده است و آمار شهرستان نکا نشان میدهد که در حال حاضر بین 9 تا 10 درصد افرادی که از مرز 30 سالگی گذشتهاند، به این بیماری مبتلا هستند.
بیماریهای غیرواگیر در جامعه هر روز در حال افزایش است و در این راستا مازندران رتبه نخست تا سوم در چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و.. را دارد و این زنگ هشداری برای همه من و شما است تا با رعایت تغذیه مناسب، توجه به ورزش و در دستور کار قرار دادن زندگی سالم و به نوعی خودمراقبتی، سلامت خود را تضمین کنیم.
توسعه شهرنشینی و کمتحرکی عامل اصلی بسیاری از بیماریها است و براساس آمارهای اعلام شده روزانه 16 نفر در اثر بیماری قلبی- عروقی جان خود را از دست میدهند و این آمار نگرانکننده و فاجعه است؛ چرا که میتوان تنها با خودمراقبتی و توجه به تغذیه سالم، از بسیاری از این مرگومیرها جلوگیری کرد.
دیابت نیز از جمله بیماریهای غیرواگیر است که به عنوان بیماری مزمن شناخته شده، قندخون در این بیماری افزایش مییابد و از عارضههای مهم آن میتوان به عوارض قلبی، کلیوی، نابینایی ، سکته مغزی، قطع عضو و.. اشاره کرد که زندگی انسان را به مخاطره میاندازد.
بیماری دیابت به دو نوع دیابت نوع یک و نوع دو تقسیمبندی شده است که 90 درصد بیماریهای شایع در جامعه از نوع بیماری دیابت نوع 2 است و براساس اعلام کارشناسان، دیابت نوع یک، عارضهای است که بهطور ناگهانی ایجاد میشود اما دیابت نوع دوم ترکیبی از علل ژنتیک و محیطی است.
9 درصد جمعیت روستایی نکا مبتلا به دیابت هستند
نامگذاری اول تا هفتم اردیبهشتماه به نام هفته سلامت، موجب شد تا مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان نکا، شامگاه یکشنبه، نشست خبری را با خبرنگاران از رسانههای مختلف این شهرستان برگزار و نسبت به دیابت و بیماریهای غیرواگیر، هشدار و پیشنهادها را ارائه و در مورد پروژههای عمرانی آماری بیان کند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان نکا در نشست خبری با اصحاب رسانه در خبرگزاریها، رسانههای مجازی و مکتوب و صداوسیما، از بیماری دیابت به عنوان بیماری مزمن و خاموشی نام برد که 20 درصد از افراد جامعه از وجود این بیماری در خود اطلاع ندارند و کمتحرکی و تغذیه ناسالم، عامل مهمی برای بروز این بیماری است.
کاهش ابتلا به دیابت با نیم ساعت پیادهروی و باغبانی
اسماعیل محمودیان با بیان اینکه مراقبت از وزن و رژیم غذایی سالم، عامل مهمی در کنترل این بیماری است که پیادهروی باید در دستور کار این بیماری و بسیاری از بیماریهای غیرواگیر قرار گیرد و دستکم هفتهای پنج روز، نیم ساعت پیادهروی و یا باغبانی در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: یک کیلوگرم اضافه وزن، میتواند هفت درصد خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد که در این راستا باید با رعایت رژیم غذایی سالم، مراقبت از وزن، ورزش، افزایش تحرک و همچنین تنظیم خواب بین 6 تا 9 ساعت، خطر ابتلا به این بیماری را کاهش و پیشگیری از آن را در دستور کار قرار داد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان نکا با تاکید بر ترویج تغذیه سالم در خانوادهها گفت: برای این منظور غربالگری بیماریهای دیابت و فشار خون روستاها در دستور کار قرار گرفته است و از جمعیت 28 هزار و 501 نفر افراد بالای 30 سال در روستاها، 26 هزار و 622 نفر شامل حدود 93 درصد در این غربالگری شرکت کردند.
محمودیان افزود: براساس غربالگری انجام شده در روستاها، 9 درصد جمعیت روستایی نکا دارای دیابت است که براساس این آمار، یکهزار و 322 نفر دارای دیابت و 260 نفر دیابتی جدید شناسایی شدند و همچنین در بخش فشار خون نیز 281 نفر شناسایی شدند.
عملیاتی شدن پروژههای بهداشت و درمان 6 ماه در نکا
وی در ادامه با اشاره به پروژههای مختلف عمرانی در بخش بهداشت و درمان نکا یادآور شد: احداث و افتتاح خانههای بهداشت نکا سال گذشته، با حضور وزیر بهداشت و درمان در این شهرستان به اتمام رسیده و هیچ خانه بهداشت استیجاری در نکا وجود ندارد و در همین راستا تعمیر و تجهیز 11 مرکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی در دست اقدام است که در سال اقدام و عمل تلاش داریم بین 6 تا 7 ماه این پروژهها به اتمام برسد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان نکا گفت: هماکنون با اتمام ساختوساز خانههای بهداشت روستایی، ساخت مراکز بهداشتی درمانی روستایی در دستور کار قرار دارد که در این راستا، مرکز کمیشان با اعتبار 10 میلیارد ریال در 2 هزارمتر مربع در دست ساخت است و مرکز چلمردی نیز با اعتبار 10 میلیارد ریالی به مرحله شناسایی پیمانکار برای این پروژه رسیده است.
محمودیان همچنین با اشاره به مشارکت خیران سلامت نکا در احداث مراکز و خانههای بهداشت و درمان اظهار کرد: در طول سال گذشته، 7 هزار و 500 متر مربع از سوی خیران سلامت نکا، به بهداشت و درمان این شهرستان اهداء شد که ساخت مراکز بهداشتی و درمانی، کلینیک تخصصی و فوق تخصصی طوبی و مراکز درمانی در دست اقدام است.
وی همچنین با اعلام اینکه نکا دارای 4 مرکز بهداشت و درمان شهری است، یادآور شد: از این تعداد مراکز درمانی، سه مرکز نکا دو، نکا سه و نکا چهار، استیجاری است که ساخت این پروژهها آغاز شده و برای مرکز شماره چهار نیز یکهزار مترمربع از سوی خیران سلامت زمین اهداء شده است.
خبرنگاران نکایی سفیران سلامت شدند
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان نکا در پایان نشست چند ساعته با اصحاب رسانه از خبرگزاریها، رسانههای مجازی و مکتوب و صداوسیما، از رسانهها به عنوان بازوان مهم بهداشت و درمان در شهرستان نکا نام برد که تلاشهای چشمگیری در این حوزه دارند و کمککار حوزههای مختلف بهداشت و درمان هستند.
محمودیان گفت: در همین راستا و براساس اینکه طرح کشوری و ملی "سفیران سلامت" با هدف خودمراقبتی در دستور کار قرار گرفته و اجرایی شده است، خبرنگاران شهرستان نکا نیز از خبرگزاریهای فارس، ایرنا، مهر، و روزنامه بشیر و حرف مازندران، هفتهنامه بهنگر و سرزمین ورزش و... با عضویت در طرح " سفیران سلامت نکا" علاوه بر خودمراقبتی، در بحث فرهنگسازی نیز کمککار بهداشت و درمان خواهند بود.
دیابت، بیماری خاموش و خطرناکی است که علیرغم درمان سخت و دشوار، قابل پیشگیری بسیار آسان و با هزینه بسیار اندک است که پیشگیری از شیوع و یا افزایش بیماری دیابت نیازمند فرهنگسازی، تغییر شیوه زندگی، تغذیه سالم و جلوگیری از مصرف بیش از حد چربی، فستفودها، نوشابه و مواد قندی و همچنین فراهم کردن امکانات ورزشی و موادغذایی مناسب بوده و لازم است تمامی دستگاهها و ادارات در این راستا و برای فرهنگسازی پیشگیری از دیابت وارد عمل شده و همکاری مطلوبی داشته باشند تا با فرهنگسازی مناسب، آمار بیماران دیابتی کاهش یابد.
ارسال نظر