کمبود بودجه برای مهار ایدز
معاون رفاه اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: آسیب های اجتماعی حالت اپیدمی دارند و خیلی سریع می توانند به بخش های دیگر اجتماع تسری یابند.
احمد میدری شامگاه شنبه در نشست کمیته فنی حمایت های اجتماعی ایدز که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگانی از دستگاه های مختلف و سمن ها(سازمان های مردم نهاد) در محل این وزارتخانه برگزار شد، افزود: برخی از رسانه های جمعی اعلام کرده اند آمادگی تهیه فیلم های کوتاه و یا تیزرهای تبلیغاتی آگاهی بخش را برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی دارند.
وی بودجه تخصیص یافته برای مهار بیماری ایدز را اندک دانست و کمبود آن را در مهار این بیماری یکی از مشکلات این حوزه عنوان کرد.
ایدز(AIDS) یا سندرم نقص ایمنی اکتسابی(Acquired immune deficiency syndrome)، نوعی بیماری است که در دستگاه ایمنی و توسط ویروس نقص ایمنی(HIV) ایجاد می شود.
میدری معتقد است، دستگاه های مختلف دخیل در مهار آسیب های اجتماعی با نشست های منظم می توانند موجب هم افزایی نهادها برای مهار آسیب ها شوند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه روند آسیب های اجتماعی هشدار دهنده است، تاکید کرد: جهت های اجتماعی، پیشگیری خاص خود را می طلبد. ماهیت آسیب های اجتماعی تغییر می کند که بر اثر این تغییر، رفتارهای نوینی را برای کنترل می طلبد.
فعال شدن پنج کمیته فنی در حوزه آسیب های اجتماعی در سه سال
روزبه کردونی مدیرکل آسیب های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست این وزارتخانه را از مجموعه های پیشرو در بحث آسیب های اجتماعی اعلام کرد و گفت: در سه سال گذشته پنج کمیته فنی در زمینه آسیب های اجتماعی در این وزارتخانه فعال شده است.
وی ادامه داد: این وزارتخانه بر نقش سمن ها در مهار آسیب های اجتماعی که یاریگر دولت هستند، تاکید دارد.
کردونی گفت: خوشبختانه نمایندگانی از سازمان های مختلف که در این حوزه می توانند نقش موثری داشته باشند در نشست هایی که به طور منظم در وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی برگزار می شود، حضور دارند اما متاسفانه جای نمایندگانی از شهرداری و صدا و سیما به عنوان نهادهای تاثیر گذار در این حوزه خالی است.
در کشور حدود 30 هزار نفر شامل 88 درصد مرد و 12 درصد زن مبتلا به بیماری ایدز شناسایی شده اند اما تعداد کل بیماران مبتلا به ایدز در کشورمان حدود 85 هزار تا یکصد هزار نفر تخمین زده می شود.
دلایل ابتلا به ایدز در کشورمان 67.5 درصد از اعتیاد تزریقی، 22.4 درصد از روابط جنسی، 1.8 درصد از مادر به کودک، 7.1 درصد نامشخص و 1.2 درصد از خون آلوده اعلام شده است.
ارسال نظر