جعفر بای آسیب شناس در خصوص دلایل رایج جویدن ناخن در کودکان، اظهار داشت: جویدن ناخن در خانواده های کم جمعیت به علت کم بودن همبازی یا توجه غیر عادی به فرزندان و در خانواده های پر جمعیت به دلیل محیط شلوغ خانه و کم توجهی به نیاز های عاطفی کودکان شایع تر است.
وی افزود: بسیاری از والدین زمانی که می بینند فرزندشان در حال جویدن ناخن هایش است ناراحت و خشمگین می شوند و نگران این هستند که این رفتار در کودکشان به صورت عادی درآید و در آینده به سختی آن را ترک کند. جویدن ناخن فقط منحصر به کودکان نیست، بلکه نوجوانان، جوانان و حتی بزرگسالان نیز دچار این عادت هستند.
بای در ادامه افزود: برای درمان این عادت والدین باید از روش های حمایتی استفاده کنند، زیرا استفاده از روش های تند و خشونت آمیز نه تنها موجب ترک این عادت نخواهد شد، بلکه فشار عصبی بیشتری هم به کودک تحمیل می کند و سرزنش کردن و تنبیه کودکی که به جویدن ناخن هایش عادت دارد نه تنها روش مقابله مناسبی برای درمان نیست بلکه کودک را عصبی تر، و لجوج ترکرده و همین امر موجب تشدید این عمل در کودک می شود.
این آسیب شناس در پایان گفت: ناخن جویدن می تواند باعث بروز مشکلاتی از قبیل کاهش اعتماد به نفس شود و این در حالی است کودکانی که ناخن می جوند اغلب نزد همسالان خود دستشان را مخفی می کنند و این موضوع باعث خجالت آنها می شود. در نظر گرفتن تشویق برای کودک و پرهیز از تنبیه او میتواند نقش بسیار موثری در کاهش این رفتار داشته باشد.
ارسال نظر