آیت الله مکارم شیرازی مرجع تقلید شیعیان در آخرین  درس خارج فقه خود در سال 94که در مسجد اعظم برگزار شد، به تعطیلات نوروزی در کشور اشاره کرد و گفت:  تعطیلات فرصت خوبی برای افزایش آمادگی برای خدمت بیشتر است، ولی متاسفانه گاهی همین آداب خوب به مسایل بد آلوده می شود که از جمله این آداب بد، تشریفات و چشم و هم چشمی ها است.

 
برخی به دنبال مسابقه تجمل پرستی هستند
 
وی افزود: برخی در این ایام به دنبال مسابقه تجمل پرستی هستند؛ در این ایام برخی متاسفانه محیط زیست را آلوده می کنندکه این کار از نظر اسلام ممنوع است؛ در این ایام باید به دنبال انجام فعالیت های خوب باشیم و از ایجاد ضایعات جلوگیری کنیم. بر اساس آنچه شنیده شده است، به نظر می رسد که تعداد کشته و مصدومان چهارشنبه سوری نسبت به سالهای قبل کمتر شده است، ولی بازهم این مساله را ثابت می کند که این خرافه هرساله چه میزان از مردم و جوانان ما را از بین می برد و یا به شکلی مجروح می کند که ادامه زندگی برای آنها مشکل می شود.
 
دروس خارج از 7 فروردین برقرار است
 
این مرجع تقلید بیان کرد: از شنبه هفتم فروردین ماه نیز این درس دایر خواهد بود؛ تعطیلات زیاد  هم حوزه را عقب می انداز و هم کشور را؛ کشورهایی که پیشرفته کرده اند یک سوم کشور ما نیز تعطیلات ندارند.
 
تعطیلات همگانی قطعا به کشور ضربه می زند
 
مکارم شیرازی گفت: مرخصی های اداری و نفری بد نیست، ولی تعطیلات همگانی قطعا به کشور ضربه می زند؛ چرخه های اجتماع نباید این گونه چندین روز از کار بیافتد و اگر بتوانیم با مرخصی ها، نیروی مجدد کار را برای کارمندان تامین کرد، دیگر نیازی نیست که این گونه کشور را به تعطیلی بکشانیم.
 
وی  با بیان حدیثی از پیامبر اسلام(ص)  گفت: یکی از آفاتی که پیامبر (ص)به آن اشاره دارند  مساله هوای نفس است، هواپرستی در قرآن و ورایات اسلامی دارای اهمیت بسیاری است؛ مخوف ترین آفت از سوی بزرگان دین، مساله هواپرستی است که دلایل بسیاری نیز برای این مساله بیان شده است.
 
این مرجع تقلید اظهار داشت: هواپرستی تنها یک گناه نیست، بلکه صدها گناه را شامل می شود؛ اگر انسان هواپرست شد، گناه و خیانت و ربا خواری را بدون ترس انجام می دهد.
 
مکارم شیرازی تاکید کرد: دلیل دیگر برای این مساله آن است که هواپرستی حس تشخیص را از انسان گرفته و زشت ها در نظر او زیبا و زیبایی ها در نظر او زشت جلوه می کند؛ این در حالی است که گناهانی که خود تنها یک گناه محسوب می شود، این مشکل را ایجاد نمی کنند.
 
وی افزود:  دلیل سوم برای بدی هواپرستی این است که گناهان دیگر ممکن است تنها به خود ضربه بزند، ولی هواپرستی ایمان انسان را به باد می دهد؛ شیطان به خاطر هواپرستی ایمانش را از دست داد؛ چرا که هواپرستی انسان را نیز به کفر می کشاند.
 
استاد خارج فقه حوزه گفت: آداب و رسومی که از پیشینیان به جای مانده است، بعضا نیکو است به طوری که پیامبر اکرم(ص) برخی از این آداب را تایید می کردند، ولی برخی از این مسایل خرافی است و باید آنها را کنار بگذاریم؛ ما نمی توانیم مثل مشرکین بگوییم که گذشتگان ما هرچه کردند، نیکو است و ما باید پیرو آنها باشیم.
 
این مرجع تقلید تاکید کرد: قرآن کریم با این صفت را نکوهش می کند که برخی صرفا هرچه از گذشته به آنها رسیده است را به عنوان الگوی اصلی خود بیان کرده اند؛ کتاب طهارت ابتدای فقه ما است، زیرا اول باید پاک شویم و سپس بقیه کارها را انجام دهیم.
 
 آیت الله مکارم شیرازی گفت: صله رحم باعث کاهش دشمنی ها و افزایش دوستی ها و افزایش عمر است.