دکتر زهرا عبداللهی افزود: از انواع آجیل‌های بدون نمک و یا کم نمک استفاده کنید زیرا آجیل‌های شور با داشتن مقادیر زیاد نمک زمینه را برای فشار خون بالا فراهم می کنند.

 

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: انواع شیرینی‌های ساده و در اندازه کوچک برای پذیرایی میهمانان خود تهیه کنید تا میهمانان با افزایش دریافت قند و چربی اضافی مواجه نشوند همچنین برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در مصرف شیرینی و شکلات زیاده‌روی نکنید.

 

وی در ادامه گفت: به منظور پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در دید و بازدیدها به جای شیرینی‌های خامه‌ای و شکلاتی - که حاوی مقدار زیادی کالری هستند- از انواع خشک و ساده شیرینی‌ها در اندازه کوچک استفاده کنید.

 

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: به جای مصرف شیرینی و شکلات در دید و بازدید های نوروزی بهتر است از میوه استفاده شود. میوه‌ها علاوه بر ویتامین‌ها و املاح معدنی - که برای حفظ سلامت بدن لازم هستند- حاوی ترکیباتی به نام آنتی اکسیدان هستند که نقش آنها در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر ازجمله دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان‌ها شناخته شده است.

 

وی افزود: مصرف زیاد میوه هم موجب اضافه وزن و چاقی می‌شود. روزانه 2 تا 4 واحد از گروه میوه‌ها می‌توان استفاده کرد و هر واحد میوه معادل یک عدد میوه با اندازه متوسط است.

 

عبداللهی در ادامه گفت: اگر در طول روز چند دید و بازدید در پیش دارید، هر بار از یکی از انواع شیرینی، شکلات، آجیل و یا میوه استفاده کنید که با اضافه دریافت انرژی دچار اضافه وزن و چاقی نشوید.

 

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه برای صرف چای، به جای قند و شکلات از کشمش، توت خشک و یا خرما در حد کم استفاده کنید، تاکید کرد: مصرف مواد قندی و شیرین مثل شربت ها، شکلات، آب نبات، پولکی، گز و سوهان را محدود کنید.

 

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: در میهمانی‌های نوروزی در وعده ناهار و شام، برای پرهیز از دریافت زیاد کالری که با مصرف غذاهای چرب و سرخ شده وارد بدن می شود، سعی کنید نیمی از بشقاب خود را با سالاد و سبزی پر کنید،گفت: روزانه 5 بار در روز (400 گرم) سبزی و میوه مصرف کنید به دلیل این که مصرف سالاد و سبزی بدلیل داشتن فیبر ، جذب چربی‌ها و مواد قندی را کاهش می‌دهد و بدین ترتیب از اضافه وزن جلوگیری می‌کند.

 

وی تاکید کرد: مصرف نوشابه (حتی انواع کم کالری) و آبمیوه های صنعتی را که حاوی قند زیادی هستند را به حداقل برسانید و به جای آن ها از آب ساده و یا دوغ های کم‌نمک و بدون گاز استفاده کنید.

 

عبداللهی افزود: برای سلامتی و نشاط بیشتر در ایام نوروز نیز مانند سایر روزهای سال به جای مصرف غذاهای چرب و سرخ شده، از غذاهای بخار پز، آب پز و تنوری استفاده کنید.

 

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: همه روزه در کنار تغذیه متعادل، تحرک بدنی و ورزش داشته باشید و حداقل 30 دقیقه پیاده روی تند در روز داشته باشید.

 

وی با بیان این که برای برخورداری از آرامش و سلامتی در طول سفرهای نوروزی و ایام دید و بازدید، تعادل در مصرف مواد غذایی را فراموش نکنید. برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در ایام نوروز به مقدار کالری دریافتی از آنچه در طول روز می خورید، دقت کنید.

 

به گزارش ایسنا به نقل از وبدا، عبداللهی در پایان توصیه کرد: حتی الامکان مصرف فست فودها (سوسیس، کالباس، پیتزا و انواع ساندویچ ها) و سیب زمینی سرخ کرده و پرنمک را محدود کنید.