به گزارش پارس به نقل از فارس، این روزها شیوع ویروسی به نام زیکا نگرانی‌هایی را به وجود آورده‌است؛ این ویروس از طریق پشه به انسان منتقل شده و موجب بروز اختلالات مغزی و در نهایت مرگ می‌شود.

یکی از دلایل ترس از این ویروس کمبود اطلاعات و معلومات در این زمینه است که لازم است برای افراد شفاف‌سازی شود.

مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: عامل انتقال ویروس زیکا پشه خوش خط و خال است که معمولا در روز فعالیت دارد.

فرهنگ بابامحمودی ادامه داد: ویروس زیکا از سال 1947 میلادی در منطقه اوگاندا در جنگلی به نام زیکا شناسایی شد و این ویروس در دنیا وجود داشت و ویروس جدیدی نیست.

وی با بیان اینکه شیوع ویروس زیکا در برزیل سروصدای زیادی ایجاد کرده‌است، تصریح کرد: با توجه به اینکه پشه گستره جهانی دارد و می‌تواند ویروس را از منطقه‌ای به منطقه دیگر منتقل کند لازم است اطلاع‌رسانی لازم در این راستا صورت گیرد.

مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه این پشه قابلیت انتقال چهار ویروس از یک فرد به فرد دیگری دارد، تصریح کرد: علائم این بیماری تب، دردهای عضلانی، ضایعات جلدی به مدت یک هفته است اما انتقال این بیماری در خانم‌های باردار از رشد مغز کودک جلوگیری می‌کند.

فرهنگ بابامحمودی با تأکید بر اینکه کشور ما عاری از ویروس زیکاست و نگرانی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: باید میزان دانش و آگاهی افراد جامعه در ارتباط با این ویروس افزایش یابد همان‌گونه که با شیوع ویروس آنفلوآنزا میزان آگاهی افراد نسبت به این بیماری افزایش یافت تا در سال‌های آینده به‌ویژه در فصل سرد سال باز هم موجب نگرانی مردم نشود باید میزان آگاهی مردم را با استفاده از رسانه‌ها بالا ببریم.

وی یادآور شد: آگاه شدن از بیماری چه در کشور ما شیوع داشته‌باشد یا نداشته‌باشد نه تنها ضرری ندارد بلکه ارزش محسوب می‌شود و به معنای افزایش دانش سلامت در جامعه است.