تفاوت روش تحقیق در طب سنتی و طب نوین
یک متخصص علوم زیستی و طب گیاهی تفاوت روش تحقیق در طب سنتی و طب نوین را تشریح کرد.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم, محمد دریایی درباره روش تحقیق در طب سنتی و طب نوین اظهار داشت: برخی محققین پژوهشی دانشگاه، روش تحقیقی بر پایۀ طب جدید برای تعریف این بیماریها را از ما می خواهند, حال آن که این روش قابل تطبیق نیست.
به گفته وی مثلاً ما میخواهیم تحقیق کنیم پیرامون نقش حجامت در درمان بیماری میگرن، یک روش تحقیق آنها این است که میگرن باید تعریف بشود. تعریفی که آنها از میگرن دارند یک سر درد است با یک سلسله علائم درد.
این متخصص علوم زیستی و طب گیاهی اضافه کرد: اگر اسکن مغز منفی باشد، اسکن کبد منفی باشد و درد هم وجود داشته باشد، میگرن با یک سری علائم بالینی است. بیماران میگرنی با یک سری علائم بالینی دیگر وقتی که به ما مراجعه میکنند، می گوییم گرچه سر درد است، اما این سردرد، سردرد گرم است یا سردرد سردرد؟
اگر سردرد از نوع طبع سرد باشد حجامت میتواند تشدید کننده آن باشد
دریایی افزود: اگر سردرد از نوع طبع سرد باشد حجامت میتواند تشدید کننده آن باشد. پزشکان طب جدید وجوه تمایز را در آن بیماری میگرن لحاظ نمیکنند. بنابراین اگر ما بیاییم همین طوری طرح آنها را پیاده کنیم، کل جمعیت سردرد را میبریم در حوزۀ تحقیق و درصد پاسخگویی مثبت را گزارش میکنیم.
وی ادامه داد: مثلاً 100 نفر بیمار به ما بدهند، حالا بر حسب شانس و اتفاق اگر 50 درصد سردرد از نوع طبع گرم بودند و با حجامت درمان شده و مثبت جواب داده شده، میگوییم تأثیر حجامت بر سردرد میگرن 50 مثبت است. اگر نه، جمعیتی که به ما داده شده 80 درصد آن گرم بوده، 80 درصد مثبت است.
این متخصص علوم زیستی و طب گیاهی خاطرنشان کرد: در جای دیگری اگر ما این مطالعه را مثلاً در کشورهای اروپایی با اقلیم سرد انجام بدهیم، در آن جا سردردها بیشتر سردرد سرد هستند. حجامت ممکن است پاسخ منفی بدهد، پس این جا روش تحقیق علمی است ولی چون تطبیقش با طب سنتی با روش تحقیق طب سنتی سازگار نیست، دو تا پاسخ متفاوت خواهیم داشت.
ارسال نظر