تحصیل 10 هزار دانشجوی ایرانی در آمریکا
معاون آموزشی وزیر بهداشت از تحصیل 10 هزار دانشجوی ایرانی در کشور آمریکا خبر داد.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، دکتر محمدباقر لاریجانی در مراسم تقدیر از برگزیدگان بیستمین المپیاد علمی دانشجویی سال 94 و نفرات برتر کنکور سراسری سال 94 از وجود حدود 5 میلیون دانشآموز در کشور خبر داد و گفت: این دانشآموزان به نوعی آینده کشور را رقم میزنند. در حوزههای پزشکی دو برابر حوزههای دیگر داوطلب وجود دارد که این امر توفیقی برای حوزه پزشکی است. در حال حاضر حدود 180 هزار دانشجوی پزشکی در 60 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در حال تحصیل هستند که امیدواریم بتوانیم این تعداد را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه ظرفیت آموزش عالی بعد از انقلاب اسلامی بیش از 30 برابر توسعه یافته است، افزود: در اوایل انقلاب امید به تحصیل بین جوانان 8 سال بود اما اکنون به 14 سال افزایش یافته است و اکنون نیز دانشگاهها باید بتوانند علیرغم محدودیتهایی که وجود دارد، به این مطالبه اجتماعی پاسخ دهند در غیراینصورت با مهاجرت زیاد دانشجویان روبه رو میشویم.
معاون آموزشی وزیر بهداشت از تحصیل 10 هزار دانشجوی ایرانی در آمریکا خبر داد و افزود: در دو سال اخیر کشور عربستان با اعزام 54 هزار دانشآموخته به خارج از کشور در رتبه اول کشورهایی قرار دارد که به خارج دانشجو اعزام میکنند، این در حالیست که هم اکنون 10 هزار دانشجوی ایرانی در کشور آمریکا در حال تحصیل هستند .
لاریجانی با بیان اینکه درخواست برای تحصیل در مقاطع آموزش عالی در کشور فراوان است، گفت: تعدادی از داوطلبان برای تحصیل به خارج از کشور مهاجرت میکنند و چنانچه به آمار دانشآموختگان در خارج از کشور توجه کنیم، متوجه میشویم که وضعیت پزشکی مطلوب نیست و کشور با مشکل روبهرو است بنابراین باید با توجه به استعدادها در این زمینه قدر این سرمایه ملی را بدانیم.
وی در ادامه با اشاره به برنامههای تحول در نوآوری در آموزش پزشکی گفت: سعی شده آموزش پزشکی را توسط آمایش سرزمین توسعه دهیم. همچنین گسترش تعاملات بینالمللی در زمینه رشتههای پزشکی آغاز شده که این امر میتواند میزان بازگشت دانشجویان به کشور را افزایش دهد. از طرف دیگر معرفی ظرفیتهای ایران در حوزه آموزش پزشکی به طور جدی در حال پیگیری است و امیدواریم با افزایش زیرساختهای دانشگاهها، پذیرش دانشجوی خارجی در ایران را ساماندهی کنیم.
معاون آموزشی وزیر بهداشت با تاکید بر اهمیت توجه به دانشجویان استعداد درخشان اظهار کرد: باید در دانشگاههای علوم پزشکی دانشجویان استعداد درخشان به عنوان آیندهسازان کشور مورد توجه قرار گیرند. در همین راستا کمیته نخبگان و استعداد درخشان تقریبا در همه دانشگاههای علوم پزشکی تشکیل شده است.
لاریجانی در پایان خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت در دوران پسا تحریم، برنامه روشن برای گسترش آموزش پزشکی در دست دارد. در این راستا پژوهش باید در حوزه سلامت گسترش یابد و دانشگاههای علوم پزشکی بتوانند مسیر دانشگاههای بزرگ دنیا را طی کنند. همچنین دانشگاههای مدرنتر باید دارای شبکه توسعه علم باشند.
ارسال نظر