به گزارش پارس به نقل از ایسنا، شهرام رفیعی‌فر در همایش سفیران سلامت البرز که با حضور مدیراجتماعی شهرداری کرج، رییس کمیسیون سلامت شورای شهرکرج و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی البرز در تالار شهیدان نژاد فلاح کرج برگزار شد، اظهار کرد: سلامت حقی است که با همکاری مردم و دولت‌ها محقق می‌شود. امروز دولت تلاش می‌کند که آب سالم، هوای سالم و سوخت سالم را در اختیار مردم قرار دهد، اما در کنار همه این تلاش‌ها، مردم نیز باید به سلامت خود توجه ویژه‌ای داشته باشند و با رعایت اصول خودمراقبتی ارتقای سلامت جامعه را رقم بزنند.

وی افزود: در حال حاضر وزارت بهداشت به دنبال همگانی کردن خدمات سلامت است و سعی دارد با ارتقای آگاهی مردم از پتانسیل آنها در جهت حفظ سلامت عمومی جامعه بهره برد، امروز دیگر وزارت بهداشت به تنهایی نمی‌تواند متولی حفظ سلامت 80 میلیون نفر باشد، لذا همه باید دست به دست هم دهیم تا این مهم محقق شود.

رفیعی‌فر در ادامه با اشاره به ضرورت حذف نمک از سفره‌ها، گفت: متاسفانه سرانه مصرف نمک هر ایرانی دو برابر استانداردهای جهانی است؛ به طوی که 25 درصد سکته‌های قلبی در ایران به دلیل پرفشاری خون ناشی از مصرف بی‌رویه نمک به وقوع می‌پیوندد. همچنین از هر دو نفر ایرانی یک نفر مبتلا به چاقی یا اضافه وزن است که این عامل آمار ابتلا به دیابت را افزایش داده است.

مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش آمار سرطان اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت سالانه 80 هزار میلیارد تومان صرف جلوگیری از سرطان و هزینه‌های درمان سرطان می‌کند در حالی که 40 درصد این سرطان‌ها با توانمندسازی مردم در حوزه سلامت قابل پیشگیری است.

وی اضافه کرد: بر اساس آمارهای ارائه شده هر سال 10 هزار میلیارد تومان دخانیات در کشور مصرف می‌شود و وزارت بهداشت سالی 30 هزار میلیارد تومان هزینه صرف می‌کند تا بیماران مبتلا به عوارض دخانیات را درمان کند. در حال حاضر چهار درصد مردم ایران قلیان مصرف می‌کنند و توتون این قلیان‌ها به دلیل افزایش مراجعه افراد برای مصرف دوباره همگی آلوده به مواد مخدر هستند.

رفیعی‌فر بیان کرد: وزارت بهداشت با برنامه ریزی‌های متعدد به دنبال ارتقای سلامت مردم است، اما مردم هم باید به سلامت خود اهمیت دهند و سالم زندگی کردن را در اولویت زندگی خود قرار دهند.

مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت خطاب به مادران گفت: مادران به عنوان خط مقدم مبارزه با دخانیات و کاهش مصرف نمک و شکر نقش بسزایی در پیشگیری از بیماری‌ها دارند، لذا از آنها انتظار داریم که الگوهای ارتقای سلامت را در خانواده نهادینه کنند و در راستای ارتقای سلامت هرچه بیشتر خانواده گام بردارند.

وی در پایان گفت: وزارت بهداشت به دنبال آن است که در هر خانواده یک سفیر سلامت داشته باشد، سفیرانی که با مدیریت تغذیه و اصول خود مراقبتی به زندگی رنگ عشق و محبت بزنند.