به گزارش پارس به نقل از ایلنا، علی زرفشان (معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش) با اشاره به جزئیات سه ساله شدن هنرستانها اظهار داشت: باتوجه به اینکه از سال تحصیلی ۹۵-۹۶ استقرار ساختار دوره دوم متوسطه آغاز می‌شود و در این سال با ورود دانش آموزان پایه دهم به دوره دوم متوسطه عملا شروع استقرار کلید زده خواهد شد، طبیعتا تغییری در ساختار دوره دوم متوسطه که در حال حاضر 3 سال مشترک و یک سال پیش دانشگاهی است، صورت می‌گیرد.

وی افزود: تغییرات به این ترتیب است که دوره متوسطه 3 ساله خواهد شد و دانش آموزان طی آن هم در شاخه نظری و هم در شاخه فنی حرفه‌ای ( کار و دانش ) آموزش خواهند دید. این درحالی است که در حال حاضر دانش آموزان، شاخه فنی حرفه‌ای را طی 2 سال و در پایه های دوم و سوم متوسطه پشت سر می گذارند.

زرافشان اظهار داشت: افزایش یکسال تحصیلی بخش فنی و حرفه‌ای و کار و دانش باعث می‌شود که دانش‌آموزان هم در دروس عمومی که به مهارتهای عمومی آنها مربوط می‌شود از شایستگی‌های بیشتری برخوردار شوند و هم در دروس تخصصی‌شان که مربوط به توانمندی حرفه‌ای و علمی آنهاست یک سال فرصت بیشتری خواهند داشت تا به دانسته‌ها و دانش خود بیافزایند.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت: با توجه به نیاز جامعه به نیروی کار و تکنسین‌های آموزش دیده، به نظر می‌رسد که این تغییرات کمک می‌کند تا سهم بیشتری در تحقق اهداف اشتغال و اقتصاد مقاومتی داشته باشیم و دانش‌آموزان ما انشاءا... با توانمندی‌های بیشتری وارد بازار کار شوند و این موضوع بتواند سهم عمده‌ای نیز در کاهش بیکاری داشته باشد.

وی افزود: اولویت سیاست‌های اشتغال‌زایی در واقع افزایش فرصت‌های شغلی و همچنین افزایش مهارتها برای کسب فرصتهای شغلی است و نکته مهم در برنامه‌های آموزشی ما نیز تربیت نیروهای کارآفرین و ماهر است که قطعا به رفع مشکل بیکاری در کشور کمک شایانی خواهدکرد.

زرافشان در تشریح جزئیات هدایت تحصیلی دانش‌آموزان در هنرستانهای فنی و حرفه‌ای گفت: دانش‌آموزان در پایان دوره آموزش عمومی (پایه نهم) شاخه و رشته خود را تعیین می‌کنند. آنچه که در برنامه درسی ملی آمده، شاخه های تحصیلی شامل نظری، فنی حرفه‌ای و کار و دانش است. همچنین در یکی دیگر از بندهای برنامه درسی آمده است که رشته ها متناسب با نیاز و شرایط جامعه تعیین شود. در یکی دو هفته اخیر در شورای عالی آموزش و پرورش برنامه درسی شاخه نظری تصویب شد و قرار است برنامه درسی فنی و حرفه‌ای و کار و دانش برای سال تحصیلی آینده در جلسه بعدی شورا بررسی و انشاءا.... تصویب خواهد شد که با تصویب آن هدایت تحصیلی دانش آموزان در پایان پایه نهم انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در این شکل جدید هدایت تحصیلی هم به علایق و استعداد دانش آموزان و هم به نیاز و امکانات کشور توجه شده است و برایند این عوامل تعیین کننده رشته ای است که دانش آموزان می تواند در آن ادامه تحصیل بدهد.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در این زمینه کارگروه مشترکی تشکیل شده و پیشنهادات خود را برای تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش ارائه کرده است که این پیشنهادات در دستور کار شورا قرار دارد.

زرافشان از آغاز آموزش مشاوران و مدیران مدارس برای هدایت تحصیلی دانش آموزان خبر داد و گفت: بر این اساس مشاوران با اشکال جدید هدایت تحصیلی و اهداف آن آشنا می‌شوند.

وی ادامه داد: آن چیزی که در شورای عالی آموزش و پرورش برای شاخه و رشته‌های تحصیلی ذکر شده این است که باید در وضعیت مطلوب ۲۶/ ۴۸ درصد دانش آموزان در شاخه فنی و حرفه ای و کار و دانش تحصیل کنند و طبیعتا با این عدد سهم دانش آموزان شاخه نظری نیز ۷۲/ ۵۱ درصد خواهد شد که هم اکنون با شرایط ایده آل در شاخه فنی و حرفه‌ای و کار و دانش ۹ درصد فاصله داریم.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: باتوجه به اینکه این مصوبه برای ۲ سال گذشته بوده است، انتظار نبود که این شرایط ایده آل در برنامه پنجم توسعه تحقق یابد. بنابراین محقق کردن این شرایط در طول برنامه ششم و بخشی از آن نیز در برنامه هفتم محقق خواهد شد.

زرفشان افزود: در حال حاضر حدود ۸۰۰ هزار دانش آموز در شاخه فنی و حرفه ای و کار و دانش تحصیل می‌کنند و اگر ما بخواهیم همان ۴۰ درصد را حفظ کنیم باید در سه سال آینده به این ۸۰۰ هزار نفر ۴۰۰ هزار دانش آموز دیگر اضافه کنیم، بنابراین باید ظرفیت پذیرش خود را طی 3 سال آینده به میزان ۴۰۰ هزار دانش آموز افزایش دهیم. اما باید توجه داشت که معمولا آموزشهای فنی و حرفه‌ای بسیار هزینه بر هستند. همچنین از سویی سرانه دانش آموزان زیاد است و از سوی دیگر نیز تجهیزات و امکانات خاصی را می طلبد.

وی در پایان اظهار داشت: در حال حاضر در شاخه نظری در هر کلاس 30 تا 35 دانش آموز حضور دارند اما در شاخه فنی حرفه‌ای و کارودانش باید کلاسها را با 15 دانش آموز تشکیل بدهیم، لذا می‌بینیم که تشکیل این کلاسها نیروبری بیشتری دارد. از طرفی تجهیزات بشتری را نیز طلب می‌کند و به همین دلیل توسعه ما نیازمند تامین منابع کافی و لازم است. با این وجود با توجه به محدودیت منابع ما باید هدف توسعه خودمان را متناسب با منابع تعریف کنیم. در واقع ما هم اکنون با استاندار لازم فاصله محسوسی داریم و برنامه ها و تلاش ما باید در راستای کم کردن این فاصله باشد.